THE G.A.M.E написа:fcb_bg написа:THE G.A.M.E написа:И през Румъния минаха.
Не съм бил на сводката, но това е всеизвестно, колкото и да си затваряш очите, това няма да го промени.
Тва е всеизвестно, ама съветски бази най-вероятно е имало, а? Ама не се е знаело, викаш... баси тайните бази, сичкото военен от соца още е жив, ама тъй никой не е казал нищо за тия съветски тайни бази, деа...
THE G.A.M.E написа:
"Истината е, че "Янките" ползват няколко наши бази под наем"
Ай стига е, един да знае че реднеците плащат наем. Колко снасят и къде се осчетоводяват париците?

Не съм писал, че със сигурност е имало руски бази, но при онези свръх-секретни отношения, особено във военно отношение, никой не може да бъде на 100 % сигурен, че не е имало в даден момент.
Колкото за базите ни, дето ги ползват "Янките" 2-3 пъти в годината ...
На мен ми е казвано, че лично за "Ново село" е платен наем.
Знам го от общинари преди 2 години.
Даже се кахъряха, че парите от наема били изчезнали.
След това видях документи, че черно на бяло, наем не е плащан, кой крив кой - прав, науката все още мълчи.
Но има различен тип наеми.
Има документи, в които ясно е казано, че US гостите трябва да изпълнят няколко условия под формата на инвестиции в базите, както и в регионите около тях.
Лично за "Ново село", всичко е изпълнено на 100 % и досега направената инвестиция е в размер на около 30-на млн. долара, като за следващите няколко години американците трябва да вложат още толкова, по-договор.
Признавам, нямам идея как са нещата с другите бази.