Убиха една Пловдивска легенда

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
james
Контакти:

Re: Убиха една Пловдивска легенда

Мнениеот james » 06 ное 2015 19:27

OT18 написа:
james написа:
DarkPsy написа:Единствената що годе свястна бира, която се произвежда в България е Старопрамен. Всичко останало е боклук.

И Хайнекен , според легендата те само се бутилират тука , но вкуса на Хайнекена удивително напомня на Загорка от времето когато беше недостижима за конкуренцията. Май същото се отнася и за Каменица /Старопрамен. А най-стара едва ли е Каменица знаеме ,че Дунавските градове са далеч по-рано развили се от юга и най-вероятно първите пововари са в Лом, Русе или някъде там.

Ей това е истината. Качествените български бири ги кръстиха с чуждестранни брандове, а с бг марките взеха да си правят експерименти. Всяка година различни рецепти. Това лято минах през всички бири, които се предлагаха и така и не се спрях на нещо за постоянно. Дори прехваленото Ретро не е нищо особено, но с добър маркетинг завзеха пазара.
Може би Столично вайс и бок са единствените бири, към които нямам забележки от години.

И аз съм много впечатлен от столично вайс , съвсем случайно го пробвах и останах доволен.

Потребителски аватар
Thurman Murman
Контакти:

Мнениеот Thurman Murman » 06 ное 2015 19:28

OT18 написа:
Цецо Чука написа:Няма да има ни парк ни марк ни нищо. Ше издрусат един мол и това ше му е...

Майната му, по-добре мол срещу стадиона,отколкото мол срещу Бирената... :mrgreen: :mrgreen:

Абе МОЛ срещу парк Каменица е най-добре. Там и бе това липсват зелените площи.Ако няма пари за мол да вземат поне да го зарибят и да стане езерце в центъра на града :mrgreen:

Rogosh Boys, не ми се прави на оригинален, селски, ами отивай да копаш по двора и да затваряш бурканите със зимнина.

Изображение

Потребителски аватар
james
Контакти:

Мнениеот james » 06 ное 2015 19:32

Captain Stottlemeyer написа:
Цецо Чука написа:
rebel написа:До 1989 година марките в България бяха: Загорка, Астика, Шуменско и Плевенско...другото си беше бъркоч. Когато белгииците купиха Каменица и Астика, налагаха марката Каменица за сметка на Астика. Факт!

Пфффф....сигурно, у вашто село може и така да е било, в Пловдив винаги Каменица си е била Нумеро Уно.

Загорка и Шуменско са ОК, останалите две са ебати пикнята честно...

При соца "Каменица" имаше вкус на конска пикоч. Роден съм в Пловдив, жена ми е от Пловдив (пловдивчанки са най-хубави :) ), ходех по работа всяка година в Пловдив и на пролетния, и на есенния панаир. ;) Хубавите български бири по онова време бяха "Загорка", "Астика", "Шуменско", "Столично", "Леденика"... може да пропускам някоя и не са задължително в този ред като класация... 8-)

Явно си младеж ,капитанчо , аз имах един колега 43-ти набор , който разправяше вицове от времената когато Каменица е била по-добрата от астика и загорка. На нас ни беше много интересно защото за пръв път чувахме за каменица , това май беше в средата на 90-те.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 06 ное 2015 20:06

james написа:
Captain Stottlemeyer написа:
Цецо Чука написа:
rebel написа:До 1989 година марките в България бяха: Загорка, Астика, Шуменско и Плевенско...другото си беше бъркоч. Когато белгииците купиха Каменица и Астика, налагаха марката Каменица за сметка на Астика. Факт!

Пфффф....сигурно, у вашто село може и така да е било, в Пловдив винаги Каменица си е била Нумеро Уно.

Загорка и Шуменско са ОК, останалите две са ебати пикнята честно...

При соца "Каменица" имаше вкус на конска пикоч. Роден съм в Пловдив, жена ми е от Пловдив (пловдивчанки са най-хубави :) ), ходех по работа всяка година в Пловдив и на пролетния, и на есенния панаир. ;) Хубавите български бири по онова време бяха "Загорка", "Астика", "Шуменско", "Столично", "Леденика"... може да пропускам някоя и не са задължително в този ред като класация... 8-)

Явно си младеж ,капитанчо , аз имах един колега 43-ти набор , който разправяше вицове от времената когато Каменица е била по-добрата от астика и загорка. На нас ни беше много интересно защото за пръв път чувахме за каменица , това май беше в средата на 90-те.

Каменица никога не е била по-добра от Астика и Загорка по времената, за които ти говори капитана. Каменица 50 беше някакъв бълвоч, като Шопско, Амброзиус, Славена. Каменица 100 имаше що годе приличен вкус, но да я сравняваш с Астика, дори сребърната Астика..моля-моля. дори една търновска безалкохолна(Балкан) имаше в пъти повече вкус от Каменица 100.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
keanu1936
Контакти:

Мнениеот keanu1936 » 06 ное 2015 20:49

Да се каже коя бира е най-добра е много относително,всеки има различни предпочитания, едни обичат лека,други тежка,едни много горчива други малко горчива,много газирана , слабо газирана.На мен ми пасват Туборг,Каменица,Пиринско,Фелтинс,Кьолш. Не съм правил проучване коя марка се пие най-много в България, забелязвам по заведенията по черноморието и по големите градове чадърите по заведенията са основно на Загорка и Каменица,на другите марки се срещат по-рядко.

Потребителски аватар
HekakaB
Контакти:

Мнениеот HekakaB » 06 ное 2015 21:09

action66 написа:Същото се случи навремето с големия бирен завод във Варна.Там се правеха бира "Варна","Одесос" и "ММ".После покойния Мишо "Бирата" премести всичко в .... Мездра."Варна" и "Одесос" изчезнаха като марки,а компанията започна да произвежда само "ММ" и "Леденика".Сега и тях ги няма.Поне аз не съм ги виждал.Честно нямам идея дали след смъртта на собственика нещо все още се произвежда.Цялата работа е заради местните данъци.Човека тогава избяга от високите варненски налози.Сега със случая "Каменица" вероятно е същото.Сега всеки бизнесмен независимо от симпатиите си към един град или неговото рождено място,търси къде местните данъци са му най-изгодни.Има и други примери.Като Гриша Ганчев,който е изнесъл фирмите си в Румъния.Като "Калиакра" , която отдавна напусна Добрич и се намира също в Румъния.Бизнес.Това е.

Леденика си я има.Гриша Ганчев купи пивоварната в Мездра, модернизираха я и си работи.Освен Леденика се прави и ....
Изображение
golemia написа:...Там в Софийското полЕ играе тим от ЕтрополЕ.На Ловеч с играчите и на ЦСКА припознавачите... :)

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 06 ное 2015 22:07

HekakaB написа:Леденика си я има.Гриша Ганчев купи пивоварната в Мездра, модернизираха я и си работи.Освен Леденика се прави и ....
Изображение

Такава бира няма да си купя.Да си я купуват тези, на чийто език е написан етикета.Тя явно не е предназначена за българи, а за някакви други.Латиницата - комплексът на селяндурите!

Потребителски аватар
shwepi
Контакти:

Мнениеот shwepi » 06 ное 2015 22:39

Това което беше прилепа/черен етикет/ преди 89 дори Гришата да се насере неможе да го докара. В момента ретрото е точно като горубското а леденика е прекалено мека, няма го дървения вкус. Имали и тъмно и чакам доставка за проба. По онуй време Загорката и Шуменските бомбички си остават номер 1. За пиринско имаше лаф че в Перник правят бутилките, пускат ги по реката и в Благоевград ти затварят.
39 PFC CSKA Sofia BUL 25 0 98 41 16 41 140 144 98 -4
:?:
147 PFC CSKA-Sofia JSC BUL 4 0 16 8 1 7 29 28 17 1
:!:

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 06 ное 2015 23:26

Сега като попрехвърлих темата виждам какви "разбирачи" на бирата и любители на консервантите пишат.Аз не съм бираджия, но пийвам от време на време и най ми липсва онзи вкисващия се боклук за седмица.Пък вие си пийте бирата и яжте киселото мляко, което не вкисва и след година.Забравих и за хляба, който не мухлясва.

Потребителски аватар
james
Контакти:

Мнениеот james » 07 ное 2015 09:51

гражданин от село написа:Сега като попрехвърлих темата виждам какви "разбирачи" на бирата и любители на консервантите пишат.Аз не съм бираджия, но пийвам от време на време и най ми липсва онзи вкисващия се боклук за седмица.Пък вие си пийте бирата и яжте киселото мляко, което не вкисва и след година.Забравих и за хляба, който не мухлясва.

Колко ли още прекрасни спомени имаш от времето , когато средната продължителност на живота е била 38 години :?:

Върни се в “Свободна зона”