Вън от България палячовщината Хелоуин!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Re: Вън от България палячовщината Хелоуин!

Мнениеот Странджата » 31 окт 2015 16:57

Не е въпросът кой и защо ще празнува Хелоуин, а колко души ще отидат тази седмица да подредят гробовете на близките си, дали следващата седмица магазините ще се зарият със саксии с хризантеми и дали в събота ще е отдадем почит на тези, без които нямаше да сме на този свят. Останалото е от лукаваго ...

TheTruth
Контакти:

Мнениеот TheTruth » 31 окт 2015 16:58

za nas e toj religiq написа:
Siegfried написа:
Siegfried написа:И като си поиграе с другите деца, какво? Ако родителите са си свършили работата вкъщи, то детето ще знае кое какво е и на кое да държи. А най-лесното е - да не го пускат да празнува и това е. Това е просто един ден в годината и не вярвам въпросното дете да загуби каквото и да било от безценното си безгрижно време. Малките деца изобщо не влагат такъв дълбок размисъл по тези въпроси - те просто се преобличат като страшилища и си играят за кеф. Те са много НАД вашите безсмислени притеснения :idea:

За последен път - най-важното ОБРАЗОВАНИЕ се получава ВКЪЩИ от РОДИТЕЛИТЕ :!: Ако те не си свършат работата, то детето ще е изпуснато много преди да разбере какво изобщо е Хелоуин.

Престанете да се занимавате с глупости и гледайте напред. Някакъв Хелоуин им бил най-големият проблем... Мъка, мъка, мъка :arrow:

Май си нямаш никаква идея как се обяснява нещо на 5 годишно дете, още повече как се обяснява защо (ако не го пуснеш) не трябва да ходи на тая клоунада! И не, не е проблема в Хелуин, а в мисленето на хора като теб ! Ти твърдиш че си православен християнин и ценностите са ти такива , а кой те е научил ??? Да не би в училище да си празнувал някога Хелуин ?

Научен съм вкъщи и никога не съм позволявам един чужд празник да ме дразни или променя толкова, колкото вас. И пак казвам - едно 5-годишно дете просто се забавлява и изобщо не му пука дали е наш или чужд празник. Защо се напрягате толкова за такива глупости? Всичко тръгва от дома и от родителите. И не - не съм празнувал Хелоуин в училище и сега не виждам смисъл от това ти питане. И какво му има на мисленето ми? За себе си съм спокоен, защото съм научен навреме какво, кое, как, кога и защо. Затова и апелирах няколко пъти - гледайте и оправете себе си.

Ако народът за своето хилядолетно съществуване не се е научил да отличава чуждо от свое и да цени своето пред чуждото, то проблемът е в самия народ. Никой не те кара насила да си купуваш нещо от магазина и насила да празнуваш нещо. Порасни малко.

Нищо не тръгва от дома и от родителите, всичко тръгва от УЧИЛИЩЕ ! Там където трябва да те учат на своите празници и традици, на своята история, на своя език и тн..... !!! Аз проблем с Хелуин нямам! В първи клас имам снимка с носия и сурвачка, в 5-6 имам като коледарче, като по голям и като кукер !!! Детето ми също ще ги има, защото ще има кой да му ги покаже и да му обясни че това са неговите празници !
Народът във своето съществуване се е крепил на вярата си и на нейните традиции , точно тези за които говоря и точно тези, които трябва да учат и празнуват децата ни в училище :!: За да разберат, как тоя малък народ има толкова голяма история, как се е пазела и предавала........!!!
Ето за това не искам Хелуин в училище !!! Това не е нашата история и традиция, и не искем детето ми да учи и празнува чуждата, като своя !

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/imag ... TiEyu0hYQs

Потребителски аватар
irradeum
Контакти:

Мнениеот irradeum » 31 окт 2015 16:58

[/quote]
Нищо не тръгва от дома и от родителите, всичко тръгва от УЧИЛИЩЕ ! Там където трябва да те учат на своите празници и традици, на своята история, на своя език и тн..... !!! Аз проблем с Хелуин нямам! В първи клас имам снимка с носия и сурвачка, в 5-6 имам като коледарче, като по голям и като кукер !!! Детето ми също ще ги има, защото ще има кой да му ги покаже и да му обясни че това са неговите празници !
Народът във своето съществуване се е крепил на вярата си и на нейните традиции , точно тези за които говоря и точно тези, които трябва да учат и празнуват децата ни в училище :!: За да разберат, как тоя малък народ има толкова голяма история, как се е пазела и предавала........!!!
Ето за това не искам Хелуин в училище !!! Това не е нашата история и традиция, и не искем детето ми да учи и празнува чуждата, като своя ![/quote]
Грешиш , ако чакаш възпитанието децата ти да го получат в Училище. Това е работа на Дома и Семейството. Училището дава познания и умения.
АКО ВСЯКА ЖЕРТВА НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В РУСИЯ ПОЧЕТЕМ С МИНУТА МЪЛЧАНИЕ, СВЕТЪТ ЩЕ ПОТЪНЕ В ТИШИНА ЗА 118 ГОДИНИ !

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Re: irradeum

Мнениеот Странджата » 31 окт 2015 17:05

Грешиш, братко. Училището е идеологическа институция, призвана да възпроизвежда ценностите, зададени й от тези, които притежават властта и не искат това да се промени.

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 31 окт 2015 17:09

Категорично против съм празнуването на Хелоуин и другите "вносни" празници. Трябва да си празнуваме нашите, но според мен не би било лоша идея повече да ги комерсиализираме. Да се наводняват магазините с кукерски маски когато наближи, по български музикални видеоклипове, филми и сериали да показват празнуването на традициите, да се говори за това във високорейтингови телевизионни предавания, да се организират повече фестивали. Но за всичко това е необходима намесата не само на родителите в дадена детска градина, а и на централната, местната власт особено и всички други, които дърпат конците в 4-тата власт. Трудно ми е да кажа кои са те, кои ни налагат "американския културен тероризъм" - както го наричам и се опитвам да наложа тази терминология. Но без някой да им свие юздите трудно могат да станат нещата. Само на локално, семейно ниво не е достатъчно да се въздейства. Трябва и целенасочена политика.
Последна промяна от doktora25 на 31 окт 2015 17:11, променено общо 1 път.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
irradeum
Контакти:

Re: irradeum

Мнениеот irradeum » 31 окт 2015 17:10

Странджата написа:Грешиш, братко. Училището е идеологическа институция, призвана да възпроизвежда ценностите, зададени й от тези, които упражняват властта и искат да продължават да правят това.

По принцип е така, но ако мине номера. Тоест , ако вече са успяли да унищожат институцията Семейство. Където не са успели - няма начин да успеят.Но за съжаление у нас вече повече от 70 години се работи в тази посока и родителите очакват училището да свърши и тяхната работа.Резултатите са видими.
АКО ВСЯКА ЖЕРТВА НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В РУСИЯ ПОЧЕТЕМ С МИНУТА МЪЛЧАНИЕ, СВЕТЪТ ЩЕ ПОТЪНЕ В ТИШИНА ЗА 118 ГОДИНИ !

Потребителски аватар
irradeum
Контакти:

Мнениеот irradeum » 31 окт 2015 17:13

doktora25 написа:Категорично против съм празнуването на Хелоуин и другите "вносни" празници. Трябва да си празнуваме нашите, но според мен не би било лоша идея повече да ги комерсиализираме. Да се наводняват магазините с кукерски маски когато наближи, по български музикални видеоклипове, филми и сериали да показват празнуването на традициите, да се говори за това във високорейтингови телевизионни предавания, да се организират повече фестивали. Но за всичко това е необходима намесата не само на родителите в дадена детска градина, а и на централната, местната власт особено и всички други, които дърпат конците в 4-тата власт. Трудно ми е да кажа кои са те, кои ни налагат "американския културен тероризъм" - както го наричам и се опитвам да наложа тази терминология. Но без някой да им свие юздите трудно могат да станат нещата.

Момче , нищо никой не ти налага ! Всеки празнува каквото си иска. Но държавните институции да ми дават наклон на члена няма как да се случи, освен ако не искаме да се превърнем в едни държави - посмешища за целия цивилизован свят.

Chefos
Контакти:

Мнениеот Chefos » 31 окт 2015 17:15

Siegfried написа:
Siegfried написа:И като си поиграе с другите деца, какво? Ако родителите са си свършили работата вкъщи, то детето ще знае кое какво е и на кое да държи. А най-лесното е - да не го пускат да празнува и това е. Това е просто един ден в годината и не вярвам въпросното дете да загуби каквото и да било от безценното си безгрижно време. Малките деца изобщо не влагат такъв дълбок размисъл по тези въпроси - те просто се преобличат като страшилища и си играят за кеф. Те са много НАД вашите безсмислени притеснения :idea:

За последен път - най-важното ОБРАЗОВАНИЕ се получава ВКЪЩИ от РОДИТЕЛИТЕ :!: Ако те не си свършат работата, то детето ще е изпуснато много преди да разбере какво изобщо е Хелоуин.

Престанете да се занимавате с глупости и гледайте напред. Някакъв Хелоуин им бил най-големият проблем... Мъка, мъка, мъка :arrow:

Май си нямаш никаква идея как се обяснява нещо на 5 годишно дете, още повече как се обяснява защо (ако не го пуснеш) не трябва да ходи на тая клоунада! И не, не е проблема в Хелуин, а в мисленето на хора като теб ! Ти твърдиш че си православен християнин и ценностите са ти такива , а кой те е научил ??? Да не би в училище да си празнувал някога Хелуин ?

Научен съм вкъщи и никога не съм позволявам един чужд празник да ме дразни или променя толкова, колкото вас. И пак казвам - едно 5-годишно дете просто се забавлява и изобщо не му пука дали е наш или чужд празник. Защо се напрягате толкова за такива глупости? Всичко тръгва от дома и от родителите. И не - не съм празнувал Хелоуин в училище и сега не виждам смисъл от това ти питане. И какво му има на мисленето ми? За себе си съм спокоен, защото съм научен навреме какво, кое, как, кога и защо. Затова и апелирах няколко пъти - гледайте и оправете себе си.

Ако народът за своето хилядолетно съществуване не се е научил да отличава чуждо от свое и да цени своето пред чуждото, то проблемът е в самия народ. Никой не те кара насила да си купуваш нещо от магазина и насила да празнуваш нещо. Порасни малко.

Ето за това не искам Хелуин в училище !!! Това не е нашата история и традиция, и не искем детето ми да учи и празнува чуждата, като своя !

Браво! Радващо е, че ще покажеш на детето си традиционните български празници. НО, спрете най-после да обяснявате как България била православна държава и ВСИЧКИ в нея са длъжни да се ръководят от традициите на православното християнство. Не, България е светска държава, където религията е отделена от държавата. Това е факт, независимо дали на теб ти харесва или не.

Ти учиш детето си на изконни християнски ценности, един ден и аз ще се стремя да възпитавам детето си по този начин. Задължение на всеки родител е да научи детето си на този светоглед, който смята, че най-добре отговаря на нуждите му - независимо дали ще бъде православието или католицизъм или ислям. Никой не може да се меси тук. За съжаление като цяло българите са се откъснали почти изцяло от старите традиции и са се превърнали в безразлични, зомбирани работници, които се опитват като се приберат да сложат нещо на масата. Последна грижа им е да възпитават децата си на ценности. Да обвиняваме за това някакви имагинерни "западни господари", налагащи ни някакви неща е смешно. Големият проблем е, че обществото ни е деградирало.

А иначе, абсурдно е да очакваш българското училище да налага едни РЕЛИГИОЗНИ празници и да забранява други. Във всяко българско училище се отбелязва Коледа, Великден. Не виждам какъв е проблемът децата да се позабавляват и на Хелоуин ако те го пожелаят.
Последна промяна от Chefos на 31 окт 2015 17:21, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 31 окт 2015 17:19

Jürgen написа:Хелоуин е просто един повод да се направиш на клоун и да се повеселиш, нищо повече! А на децата им харесва да си правят кефа, ако не е хелоуин ще са компютри, спорт, някакви детски игри и т.н.
За децата е важно да се забавляват, така,че не мисля, че Хелоуин от тази гледна точка е проблем.
А колкото до нашите традиции, то те не се харесват на всеки, както и Хелоуин междувпрочем, и в това не виждам нищо лошо. Аз например никога не съм харесвал коледарите - не мисля, че това ме прави безродник. Въпрос на вкус. :)

Децата могат да се забавляват със същия успех, че дори и с по голям на кукеров ден ;) Празник който има смисъл и носи традицията в себе си!
Жалкото в случая е, не че децата се забавляват! Жалкото е че учителите им не знаят какво означава тоя празник и за какво се празнува (както и ти предполагам)! Естествено и децата няма от къде да го научат, след като никой не иска да им го обясни :x
Що се отнася до нашите традиции, те са си НАШИ, дори и да не се харесват на някой, това не означава че децата ни не трябва да ги знаят :!:

Ама кукерите не е кууул и го няма у холидувда. Не можем да сме такива защото не е мудьерну.

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 31 окт 2015 17:21

irradeum написа:
doktora25 написа:Категорично против съм празнуването на Хелоуин и другите "вносни" празници. Трябва да си празнуваме нашите, но според мен не би било лоша идея повече да ги комерсиализираме. Да се наводняват магазините с кукерски маски когато наближи, по български музикални видеоклипове, филми и сериали да показват празнуването на традициите, да се говори за това във високорейтингови телевизионни предавания, да се организират повече фестивали. Но за всичко това е необходима намесата не само на родителите в дадена детска градина, а и на централната, местната власт особено и всички други, които дърпат конците в 4-тата власт. Трудно ми е да кажа кои са те, кои ни налагат "американския културен тероризъм" - както го наричам и се опитвам да наложа тази терминология. Но без някой да им свие юздите трудно могат да станат нещата.

Момче , нищо никой не ти налага ! Всеки празнува каквото си иска. Но държавните институции да ми дават наклон на члена няма как да се случи, освен ако не искаме да се превърнем в едни държави - посмешища за целия цивилизован свят.

Да бе никой не ти налага. Това,че никой не те бие по тиквата с точилка като през комунизма не означава,че не се налага някакво поведение. Ако беше така никой нямаше да се занимава с ПиАр, реклама и маркетинг. Четете малко Едуард Бернайс.

Върни се в “Свободна зона”