Готвача написа:za nas e toj religiq написа:Captain Stottlemeyer написа:А какъв е проблемът?!...

Който иска да празнува и Хелоуин, и Вси Светии, и Бъдни вечер, и Свети Валентин, и Трифон Зарезан, и да се закичва с мартеници, и да си слага кукерска маска, и да празнува като руснаците по два пъти Нова година, и т.н. и т.н... И кой си ти, аджеба, да нареждаш какво да се прави и какво да не се прави!?...

П.П. Аропо, коледарите, които обикалят по къщите, също ли са прошляци!?...

Проблемът е съвсем прост (също като теб), България е ПРАВОСЛАВНА държава, и като такава има своите празници!!! Та добре е децата ни да учат и знаят своите празици, а не чуждите!!! Не американски, английски и всякви други нямащи нищо общо с българските традиции ! Като искат да правят децата на плячовци , да го правят на кукеров ден, не по малко атрактивно и забавно е ! Не по малко атрактивно и забавно е и коледуването, лазаруването, сурвата и тн. !!!
С две думи искаме нашите деца да учат и празнуват НАШИТЕ празници, а не да ги учат на чуждопоклонничество още от детската градина

Не мога да разбера ЗАЩО ЗА БОГА се опитвате да налагате на хората какво и кога да празнуват?Имаше едни комунисти,които ни караха да празнуваме ВОСР на 7ми ноември/която беше октомврийска,но се празнуваше през ноември/Дядо Мраз на Нова година,1 май денят на трудещите се,Септемврийското въстание,другото 9-то септемврийско/тоест окупацията на България/..А празници като Съединението,Освобождението на БГ на 3 март бяха в миманса.Ако ще си говорим за православни празници-Коледа,Сурваки,Кукери...НЕ СА ПРАВОСЛАВНИ,но вие искате да си ги празнуваме.ЗАЩО?Ние всичките сме деца на пропагандата и като такива,ще празнуваме това,което ни се налага в момента.Мигар Коледа/не нашата с клането на прасето/а онази другата е КОЛЕДАТА на православните християни?В объркан свят живеем дами и господа.И празниците са ни най-малкият проблем.Имам чувството ,че нарочно се пускат такива малоумни теми,които да разединяват,а не да обединяват.Аз например си мисля за едни леко фалшифицирани и купени избори.Мисля си за едни нови 5 и кусур милиарда,които ни се вменяват като дълг,мисля си за едни чужди армии,които ще ни "пазят" от не знам си кого/излиза че ще ни пазят от самите себе си/,мисля си за България че е превърната в разграден двор,мисля си за Родината където престъпниците,педерасите и курвите са герои и ВИП персони,а полицаите опитващи се да пазят закона са престъпници.Мисля си за това,как за Бога Мафията управлява държавата,а ние се занимаваме с някакви празници,които даже не би следвало да бъдат коментирани.Такива ми ти работи,драги ми Смехурко.
Не ние налагаме, какво да се празнува и учи, точно обратно, на нас ни се налага да се празнуват и учат чужди празници

Ние празници си имаме ! Имаме си и религия нали ??? Тоя празник е религиозен и не е свързан с политика, а с религия, която не е нашата ??? Трудно ли е да се разбере ??? Нашата религия си има ДРУГИ празници