България гласува за местна власт и на референдум
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: България гласува за местна власт и на референдум
Не разбрах какво ти е смешно, ама няма значение. Явно значението на "изцяло мажоритарен вот(без партии)" не ви е много ясно.
- Черният козел
- Контакти:
galin56 написа:Не разбрах какво ти е смешно, ама няма значение. Явно значението на "изцяло мажоритарен вот(без партии)" не ви е много ясно.
Човек трябва да се пробва нещо,70-сет години тъпчем на едно място и не ми ги защитавай лапачите !
Да живее България и нейните колонии Англия,Франция,Америка и част от Русия.
galin56 написа:Черният козел написа:galin56 написа:HardWork написа:Бих гласувал в България ако се въведат няколко промени! Изцяло мажоритерен вот (без партии), изцяло електронно гласуване, право на глас да имат само хора плащащи осигуровки! Мандата на кетовете общинските трябва да е не повече от 3 години, за парламент също! Отделно искам драстично да се намали броя на депутатите и на местната администрация, и без имунитет за кратуните в парламента! Естествено и закон за лустрация, забраняващ заемето на всякакви постове на всички имали пряка или косвена връзка с комунизма и перестройката след него! При сегашните условия няма как да гласувам, защото не виждам смисъл!
При изцяло мажоритарен вот в държавата ще настане анархия. Не знам дали това изобщо го има някъде по света. Представяш ли си влизат 240 човека, които не се познават, нямат общо мнение по нито един въпрос и кой от тях ще иницийра закон или предложи правителство, което да подкрепят поне половина от всички. 3 години за правителството и кметовете според мен е малко, даже и 4 не са много. Защото за една реформа в образованието примерно ти трябват 10 години поне докато пожънеш резултат и в много сфери ситуацията е същата. Иначе дали са 80, 120, 150, 200 или 240 депутатите е последния проблем на държавата. Още повече, че всеки един е избран от хората, не се е "самопоканил". Лустрацията е безсмислена, тогава си е било едно, сега е друго, а и те за 25г. повечето си изчезнаха по естествен път(остаряха или умряха).
Що ли си мисля,че ще е по-добре !!! Анархията е в момента,гласуват си което е им е изгодно !
Ами замисли се малко. На парламента първата му работа е да предложи правителство. Това го прави партията с най-много депутати и обикновено за да успее трябва да има повече от 120 депутата. Ти вкарваш в случая 240 човека, без партии, не се познават и нямат общи платформи или кандидати за миснитри. Ще сформират правителство, ама друг път на кукуво лято. Без правителство държавата спира и така. Аз поне не знам за парламент някъде по света без партии. Ако знаете споделете, ще ми е много интересно да прочета.
Личи ти ,че си от Ботевград.
По-кухи са само перничани.

-
- Контакти:
За 1 път няма да упражня правото си на глас. Не защото не искам, а защото нямам възможност. Ако електронното гласуване вече беше въведено то хора като мен, които са в чужбина с удоволствие биха гласували.
ДАНО мине референдума !
ДАНО мине референдума !
Един ИСТИНСКИ българин !
[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9FWuhfA9Hls[/youtube][/offtopic]
[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9FWuhfA9Hls[/youtube][/offtopic]
- Черният козел
- Контакти:
И тея 80-сет човека-депутати да са чисти и да нямат фирми ! И след четри годишен мандат да кажат гордо-аз работих за БЪЛГАРИЯ,ден и нощ ако някой може повече нека ме смени ! И ако някой може повече за доброто на БЪЛГАРИЯ го сменя и така ! Просто е,много просто !!!
Да живее България и нейните колонии Англия,Франция,Америка и част от Русия.
Имам право само на референдума да гласувам и ще го направя. Направете го и Вие!
Заради не гласуващите Бат Сали е в парламента!
-
- Контакти:
roskata21 написа:Имам право само на референдума да гласувам и ще го направя. Направете го и Вие!
И не само той, ами и целите дружинки на Местан и Волен
Един ИСТИНСКИ българин !
AnalBreaker написа:roskata21 написа:Имам право само на референдума да гласувам и ще го направя. Направете го и Вие!
Дадох само пример с него, то е ясно за какво става въпрос, проблема е там че такива като Станко не могат да го проумеят. Както се казва да е х.й да му го набиеш, ами то акъл!
- Балкански Орел
- Контакти:
Няма да гласувам.
[center]Levski & Lazio[/center]
AnalBreaker написа:roskata21 написа:Имам право само на референдума да гласувам и ще го направя. Направете го и Вие!
Това го разправяйте на дедо вия .

Много объркан народ , ей.
Да ви прави впечатление ,че повтаряте дословно политиците от парламента?

Само промяна в избирателния закон , започвайки от касиране на изборите , при валидни бюлетини под 50% и още няколко точки ,може да ме накара да гласувам.
Последна промяна от MAXHOB на 25 окт 2015 13:57, променено общо 1 път.