vayk написа:Там е работата, че не са само медиите на Пеевски. Да сте видели в сайта на Дарик нещо по темата? Няма и да видите. Всички са оплетени като свински черва. Нали отскоро ги купи "Нова", та и те си налягат парцалите. Иначе трябваше да цитират думите на Кулезич, че "Нова" е несвободна медия, а шефът Дидие Щосел е приятел с Пеевски. Такива неща няма как да се появят тук. В това отношение, колкото и да не ги харесвам, чест им прави на "Дневник", че са пуснали материал за интервюто, въпреки, че Василев говори за кръга "Капитал". Иначе е добре да се преговори кои са свинските медии и трябва да се избягват на всяка цена: Под прекия контрол на Пеевски са: Канал 3, вестниците Меридиан Мач, Монитор, Телеграф, Уикенд. Косвено през доверени лица контролира сайта БЛИЦ, вестниците Стандарт, Шоу, Труд. Въпреки, че няма видимо участие, упражнява силно влияние във в-к 24 часа и в сайтовете ПИК и Всеки ден. Чрез определени водещи и продуценти Пеевски е в състояние да спира неудобни за него теми в предавания на БТВ, Нова ТВ, че даже и в БНТ, които по принцип са насрани от шубе и не смеят да шукнат в страни от "правилната" линия, т.е. да лижат задника на всеки, който в момента е на власт. Положението с медиите е драматично, меко казано...
Много си прав vayk, проблема е че агентурата цвят няма, тя е силно привличана от едно единствено нещо , хартийки с цифри и починали президенти. А , пардон , сбърках, има цвят и той е лай.ян. Всички са в кюпа, колкото и клиширано да звучи. Разни измислени мадам В-та, Гочеви и Блъскови помияри, за тях е важно само пари да има, а какво ще се пише в парцалите, няма никакво значение. Вижте само какъв е бил тиража на въпросните вестници и след поемането им от горе посочените персони, за какъв срив става въпрос. За да си журналист, днес трябва само да може да храчиш яко, а думите чест, морал, достойнство и борба за истиност, остават скрити някъде далеч. Аз лично, не купувам вестници от години, ТВ освен мачове и някое научно предаване, друго не смея да гледам. Имам нулев толеранс към гнусотия и ми се драйфа на секундата. Лично аз се надявам да излезе истината, да видим всичките "герои" от ДС/БКП и производните им ДС, Атака, Герб итн итн как ще се оправдават за съсипването на държавата. Иначе, моля ви не купувайте контрбандни стоки, че парите от БТ отиват към Сирия и са много нужни в момента. Пфуууу на такава държава !