iliyan написа:v.r.s. аз не мога да гласувам заради други и да отговарям заради друго.Когато става въпрос държавна медия да ползвам различне език от българският език съм против.И въобще съм против във учрежденията(държавни или частни) да се говори на език различен от българският.
В България официалният език е българският. Не му пука вечер кой на какъв език си говори у дома. Работил съм във фирми в която част от шефовете бяха чужденци(фирмата беше българска) и аз им говорех на български и въобще не се опитвах да говоря на английски за разлика от мои колеги.Щом е дошъл в България да е научил български.Основен принцип е за мен - България за българите !
Аз говоря по принцип, а и не зная кой гласува и кой не, за да говоря в частност.
Аз също съм против, но след като веднъж нещо им е разрешено, както е в случая с 3 часовата програма на турски в регионалното радио, грешка ще е да се забранява в момента, защото това ще е в полза на ДПС и ще капсулира допълнително турското малцинство.
А основната мисъл на коментара ми беше, че тези новини на турски и другите "права", които се дават на малцинствата, е следствие от апатичността, незаинтересованоста и мързела на мнозинството, което прави ДПС и малцинствата фактор. И отново казвам, няма как да искаме държавата да не се турцизира и циганизира, при положение, че ние сме пасивни за разлика от малцинствата. Дори и самите институции и в случая СЕМ са принудени да се съобразяват с ДПС, която постоянно разширява влиянието си в Държавата. Не е далече времето, когато ДПС ще бъде втора политическа сила, точно поради нашата пасивност, а тежестта малцинствата в общественият живот ще е по-голяма от нашата.
Губим страната си и програмата на турски не е проблема за това, а е следствие от безхаберието на българите. Дадох пример с населението на Кърджали, което се оплаква от управлението на ДПС, но на местни избори гласуват около 30-40 % от имащите право на глас, като над 50% от гласувалите са за ДПС. Къде са другите 60 %, които имат право да гласуват, защо след като не са доволни от ДПС не го направят и не поставят Общ. съвет, не доминиращ от ДПС и кмет, който да е от друга политическа сила, в зависимост от това кой отиде на бараж от ГЕРБ, БСП и която и да е друга партия? За разлика от другите избори, в местните избори го има мажоритарният елемент, тъй като аз съм гласувал в зависимост от кандидата, а не партията, която го издига. Дори се е случвало да гласувам за листа на една от партиите, а за кмет издигнат от друга, а през годините съм гласувал дори и за кметове на БСП, нещо, което никога не се е случвало на избори за парламент, президент и европейски парламент. Заради това няма как да има оправдание, че не гласуват на местните избори, защото няма за кого. А след като не го правят ще си търпят ДПС и ще слушат турски програми по радиото, без да имат основание и право да се оплакват.
А иначе нито аз, нито ти ще слушаме тези програми на турски, тъй като това радио е за живеещите в Кърджали, а на тях ще им се налага, защото така са си го направили и това заслужават.