23.09.23г.-неуспешният бунт

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Re: 23.09.23г.-неуспешният бунт

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 23 сеп 2015 00:05

Мистри написа:
Кашчей написа:....Ами.. Ньойски договор нямаше да има, ако Фердинанд поне веднъж бе постъпил умно и не ни беше натресъл в трета война за 3 години. Ако не го бяхме подписали, колко години щяхме да сме в състояние на война с Франция, Англия, и САЩ..Италия, Русия?! Дали щеше да има разлика да сме окупирани, като победени, или като воюващи? Аз не знам, но дано ти да си наясно!

Щях да си лягам, но ще ти отговоря.
След този договор сме окупирани, с чужди войски в страната и УНИЗЕНИ от подписът.
Ако го нямаше този подпис, пак щяхме да сме окупирани, без право на армия , , НО поне НЕ унизени.Схващаш ли разликата?

"Решил Иля Муромец да убие Кашчей Безсмъртни. Отишъл пред пещерата му, извадил меча си и започнал да вика: Излез Кашчей, излез страхливецо, излез задник такъв, нещастно влечуго, гущер, нищожество! Викал, викал, но Кашчей не се появил и Иля си тръгнал. След малко Кашчей излязъл от пещерата и бършейки потта от челото си, казал: Може да съм всякакъв, обаче съм жив!..." 8-)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 23 сеп 2015 00:11

Captain Stottlemeyer написа:
Мистри написа:
Кашчей написа:....Ами.. Ньойски договор нямаше да има, ако Фердинанд поне веднъж бе постъпил умно и не ни беше натресъл в трета война за 3 години. Ако не го бяхме подписали, колко години щяхме да сме в състояние на война с Франция, Англия, и САЩ..Италия, Русия?! Дали щеше да има разлика да сме окупирани, като победени, или като воюващи? Аз не знам, но дано ти да си наясно!

Щях да си лягам, но ще ти отговоря.
След този договор сме окупирани, с чужди войски в страната и УНИЗЕНИ от подписът.
Ако го нямаше този подпис, пак щяхме да сме окупирани, без право на армия , , НО поне НЕ унизени.Схващаш ли разликата?

"Решил Иля Муромец да убие Кашчей Безсмъртни. Отишъл пред пещерата му, извадил меча си и започнал да вика: Излез Кашчей, излез страхливецо, излез задник такъв, нещастно влечуго, гущер, нищожество! Викал, викал, но Кашчей не се появил и Иля си тръгнал. След малко Кашчей излязъл от пещерата и бършейки потта от челото си, казал: Може да съм всякакъв, обаче съм жив!..." 8-)

И това твое велико вдъхновение има връзка със Септемврийското въстание, което е обект на темата?!

Капитане, ти все повече заприличваш на зеленчук, от рода на тиквите, с който са пиели вода, защото е кух!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
analizatora

Мнениеот analizatora » 23 сеп 2015 00:23

Като един напълно обективен и безпристрастен анализатор ще кажа , че това въстание е отговор на преврата от 9 Юни 1923г.,извършен от русофоба и фашист Александър Цанков, който се проявява като диктатор сред народа си и това предизвиква Септемврийското въстание. Убити са видни писатели като Гео Милев, Христо Ясенов, Сергей Румянцев! Убит е и Александър Стамболийски!
Така че Септемврийското въстание е отговор на деветоюнския преврат от 1923г.!

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Мнениеот защо » 23 сеп 2015 00:28

Ей, Кашчей, ти си отрезвил Мистри! Грях ти на душата! :lol: Ама радостта е приспала и буквоядеца в теб, кви са тия работи, с Русия сме се помирили две години по-рано. :lol:

Между другото, интересен анализ, тоя, дето е напълнил душата на Мистри.
Въстанието е абсолютна безсмислица 3 месеца след преврата, и си е направо пращане на заколение на вярващи и доста безпросветни селяни, защото именно в такива райони е избухнало. Зле организирано, прибързано, неразчитащо на външна подкрепа, дори и морална. Баш си прилича на Старозагорското от 1875-а, което предшества Априлското, година по-късно
Та се зачудих, как ги виждаш тия неща? В Старозагорското въстание са излезли двама души, доколкото се сещам, това е лошо организирано въстание. Тука са били колкото и в Априлското. Е, ако се беха разбунтували просветени генерали и банкери и имаше външна подкрепа, щеше да е друго, ама как го виждаш тоя номер? Вярно, че е смешна история, ама от всичките ни опити за въстания това е най-добре организирания. :idea:
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Мнениеот защо » 23 сеп 2015 00:34

analizatora написа:Като един напълно обективен и безпристрастен анализатор ще кажа , че това въстание е отговор на преврата от 9 Юни 1923г.,извършен от русофоба и фашист Александър Цанков, който се проявява като диктатор сред народа си и това предизвиква Септемврийското въстание. Убити са видни писатели като Гео Милев, Христо Ясенов, Сергей Румянцев! Убит е и Александър Стамболийски!

Анализаторе, тия видни писатели не са убити през 23-та, ми през 25-та, по време на т.нар. бял терор, който е отговор на едно друго събитие, нема да ти кажа кое. :geek:
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 23 сеп 2015 00:38

защо написа:
analizatora написа:Като един напълно обективен и безпристрастен анализатор ще кажа , че това въстание е отговор на преврата от 9 Юни 1923г.,извършен от русофоба и фашист Александър Цанков, който се проявява като диктатор сред народа си и това предизвиква Септемврийското въстание. Убити са видни писатели като Гео Милев, Христо Ясенов, Сергей Румянцев! Убит е и Александър Стамболийски!

Анализаторе, тия видни писатели не са убити през 23-та, ми през 25-та, по време на т.нар. бял терор, който е отговор на едно друго събитие, нема да ти кажа кое. :geek:

Това "анаЛизаторче" е Петербургският резидент Александров. :lol: :lol: От него не очаквай някакви умствени проблясъци или пък наченки на интелект.

Потребителски аватар
analizatora

Мнениеот analizatora » 23 сеп 2015 01:01

diplomat написа:
защо написа:

Това "анаЛизаторче" е Петербургският резидент Александров. :lol: :lol: От него не очаквай някакви умствени проблясъци или пък наченки на интелект.

Прощавайте, Господине, но аз нямам нищо общо с Александров, .Това е за поянение! Аз се казвам Петър и се занимавам с анализаторска дейсност. Нищо не казахте по темата и по моят анализ , който е обективен и безпристрастен.

Потребителски аватар
analizatora

Мнениеот analizatora » 23 сеп 2015 01:05

защо написа:Анализаторе, тия видни писатели не са убити през 23-та, ми през 25-та, по време на т.нар. бял терор, който е отговор на едно друго събитие, нема да ти кажа кое. :geek:

Прощавайте,Господине, но това действие не е ли извършено по времето на управлението на Алкесандър Цанков?
Последна промяна от analizatora на 23 сеп 2015 01:34, променено общо 1 път.

ММ1914
Контакти:

Мнениеот ММ1914 » 23 сеп 2015 01:24

Мистри написа:Поредният опит на комунистите и "левите" земеделци, да завземат властта насилствено.След "войнишкото" въстание 1918г.,подчинените на москва комуноиди опитват да завземат властта в Царство България.Използвайки като причина обезглавяването на националният предател Стамболов, който подписва Ньойския договор, който унизява Отечеството ни и го разпокъсва,група други национални предатели-Георги Димитров, Васил Коларов и Гаврил Генов обявява въстанието, под ръководството на Москва.Поредният опит , за установяване на власт на неграмотните и бедните, наречени "пролетариат", е удавен в собствената им кръв. Позор за всички, които поддържат все още забранената от държавата и закона комунистическа партия и лакеите на москва!
Следват атентата в Св .Неделя и позорната 1944-та.

Поправи си поста. Стамболийски, а не Стамболов.
ivo55 написа:Публиката пълни отбора, когато има силен отбор на терена, който доставя удоволствие с играта си. Това е причината да не е пълен.

Интересно виждане за подкрепа към отбора!!!

Потребителски аватар
batceko
Контакти:

Мнениеот batceko » 23 сеп 2015 01:31

Тъкмо щях да попитам какво е класирането в северната Б група до момента , ама веднага се сетих , че това не е спортен форум ..или е ...не знам ...май и модераторите не знаят точно ...

.....както и да е ... прощавайте за безпокойството и продължавайте да преливате от по пусто в по празно , което не знам дали ще направи септември май , но нищо чудно след 7 дни да го направи на октомври ..

....хм ..много омраза има по тези земи , твърде много за толкова малък народ ... а омразата няма да направи септември май - но пък ще роди нова омраза ...и така ще я има на всеки километър , оттук до края на света ..ами ..мразете се ..щом като ви харесва и ви храни душичките ..тъй да е ...

Върни се в “Свободна зона”