gzagorov написа:Пише ли в прав текст, че Кирил и Методий са българи? Защото на името на нашия е "Паметник на съветската армия". Даже не знам защо нямаме паметник на руската армия, а имаме паметник на съветската. Така и не ми става ясно какво е направила съветската армия за нас. Както и паметника на Цар Освободител, при положение, че името му е дадено заради отмяната на крепостничеството в Русия, не заради нашето освобождение.
Не разбрах мнението ти за името на най-голямата църква в страната, както и за тази в Русия.
За мен всичко това са криворазбрани и объркани благодарности, за да не кажа лизане на...
Храм-паметникът "Свети Александър Невски" носи това име, защото Александър Невски е бил патрон на Александър II - Цар Освободител на България от 500 годишно робство! Храмът е кръстен така в знак на признателност към руския народ за освобождението на България !!!
А паметникът на съветската армия е част от нашата история! Червената армия тогава освобождава Европа от фашистко робство! Факт!
В Европа има паметници на съветската армия!
Ако искаш да кажеш, че Русия е спечелила повече от България, отколкото България от Русия си определено или луд, или много заблуден!
Който помни социализма знае защо! Ние постоянно скубехме руснаците било то за нефт, било за газ, за АЕЦ или просто за долари, които Брежнев отпускаше безвъзмездно на България! И то милиони долари !
Русия, за разлика от другите велики сили дава на по-малките и слаб държави, докато САЩ обичат да вземат, но нищо не дават! Факт!
А пък и благодарността е нещо благородно и естествено и не виждам нищо лошо в това да сме благодарни на братския руски народ, че ни освобождава от 500 годишно турско робство!