Кога Русия стана "ДЯДО ИВАН"

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
aleksandrov77

Re: Кога Русия стана "ДЯДО ИВАН"

Мнениеот aleksandrov77 » 07 сеп 2015 00:27

gzagorov написа:Англия и Франция са съюзници на Османската империя през 15-ти и 16-ти век? Това за пръв път го чувам.

Да били са съюзници, но вече в малко по-късен период и дори са правили всичко възможно да останем под робство, колкото е възможно по-дълго!Факт!
ВПЕРЁД ЗЕНИТ!
ВЛАДИМИР ПУТИН Е ПОЛИТИК НОМЕР 1 НА 18-ТИ, 19-ТИ,20-ТИ И 21-ВИ ВЕК! СЛАВА НА ВЛАДИМИР ПУТИН - КОШМАРЪТ НА САЩ!
БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ - БРАТЯ ЗАВИНАГИ!
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! СЛАВА РОССИИ!
НЕ НА КОЛОНИАЛНОТО РОБСТВО НА САЩ И ЕС!

Потребителски аватар
gzagorov
Контакти:

Мнениеот gzagorov » 07 сеп 2015 00:32

aleksandrov77 написа:
gzagorov написа:Което не означава, че трябва да пренебрегваме интересите си заради тях и да им лижем задниците, когато ни поискат. Ако са ни близки, да построят паметник на българската книжнина/азбука в центъра на Москва и да нарекат най-големия си храм на името на някой българин. Иначе е редно ние да махнем паметника на тяхната армия и да преименуваме храма си, за да има равноправие.

Има паметник на българската книжнина в Москва! Факт!
Руснаците са построили паметник на Кирил и Методий в центъра на Москва!

[center]Изображение[/center]
[center]Паметник на Кирил и Методий в Москва[/center]

Пише ли в прав текст, че Кирил и Методий са българи? Защото на името на нашия е "Паметник на съветската армия". Даже не знам защо нямаме паметник на руската армия, а имаме паметник на съветската. Така и не ми става ясно какво е направила съветската армия за нас. Както и паметника на Цар Освободител, при положение, че името му е дадено заради отмяната на крепостничеството в Русия, не заради нашето освобождение.
Не разбрах мнението ти за името на най-голямата църква в страната, както и за тази в Русия.
За мен всичко това са криворазбрани и объркани благодарности, за да не кажа лизане на...
Лицензионната комисия при БФС:
Въз основа на предоставените документи, с решение от 30.06.2016 година, се изменя издадения лиценз, както следва:
1. Наименованието „ПФК ЛИТЕКС ЛОВЕЧ" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - “ПФК ЦСКА - СОФИЯ" ЕАД.

Потребителски аватар
gzagorov
Контакти:

Мнениеот gzagorov » 07 сеп 2015 00:42

aleksandrov77 написа:
gzagorov написа:Англия и Франция са съюзници на Османската империя през 15-ти и 16-ти век? Това за пръв път го чувам.

Да били са съюзници, но вече в малко по-късен период и дори са правили всичко възможно да останем под робство, колкото е възможно по-дълго!Факт!

Но ти пишеш:
"Русия води много войни с Османската империя и именно тя има основна заслуга Европа да бъде спасена от поробване на османлиите тогава!
Докато Англия и Франция са съюзници с Османлиите!"
Сякаш е по едно и също време. Излиза, че докато Европа е била застрашена от османските турци, Англия и Франция са им били съюзници и само добрата Русия е спасила континента от ислямската империя. А това НЕ Е ВЯРНО! Англия и Франция са съюзници на Османската империя в момент, когато империята вече е далеч от предишната си сила и може да бъде заплаха само за все още поробените народи, но не и за цяла Европа. Така че не възвишавай Изтока и не принизявай Запада, когато става въпрос за спасението на Европа. Нито Англия, нито Франция, нито Русия имат заслуга за това.
Въз основа на предоставените документи, с решение от 30.06.2016 година, се изменя издадения лиценз, както следва:
1. Наименованието „ПФК ЛИТЕКС ЛОВЕЧ" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - “ПФК ЦСКА - СОФИЯ" ЕАД.

Потребителски аватар
aleksandrov77

Мнениеот aleksandrov77 » 07 сеп 2015 00:47

gzagorov написа:Пише ли в прав текст, че Кирил и Методий са българи? Защото на името на нашия е "Паметник на съветската армия". Даже не знам защо нямаме паметник на руската армия, а имаме паметник на съветската. Така и не ми става ясно какво е направила съветската армия за нас. Както и паметника на Цар Освободител, при положение, че името му е дадено заради отмяната на крепостничеството в Русия, не заради нашето освобождение.
Не разбрах мнението ти за името на най-голямата църква в страната, както и за тази в Русия.
За мен всичко това са криворазбрани и объркани благодарности, за да не кажа лизане на...

Храм-паметникът "Свети Александър Невски" носи това име, защото Александър Невски е бил патрон на Александър II - Цар Освободител на България от 500 годишно робство! Храмът е кръстен така в знак на признателност към руския народ за освобождението на България !!!
А паметникът на съветската армия е част от нашата история! Червената армия тогава освобождава Европа от фашистко робство! Факт!
В Европа има паметници на съветската армия!
Ако искаш да кажеш, че Русия е спечелила повече от България, отколкото България от Русия си определено или луд, или много заблуден!
Който помни социализма знае защо! Ние постоянно скубехме руснаците било то за нефт, било за газ, за АЕЦ или просто за долари, които Брежнев отпускаше безвъзмездно на България! И то милиони долари !
Русия, за разлика от другите велики сили дава на по-малките и слаб държави, докато САЩ обичат да вземат, но нищо не дават! Факт!
А пък и благодарността е нещо благородно и естествено и не виждам нищо лошо в това да сме благодарни на братския руски народ, че ни освобождава от 500 годишно турско робство!
ВПЕРЁД ЗЕНИТ!
ВЛАДИМИР ПУТИН Е ПОЛИТИК НОМЕР 1 НА 18-ТИ, 19-ТИ,20-ТИ И 21-ВИ ВЕК! СЛАВА НА ВЛАДИМИР ПУТИН - КОШМАРЪТ НА САЩ!

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 07 сеп 2015 01:18

aleksandrov77 написа:
Другите не са славяни като нас и руснаците! Не са източноправославни като нас и руснаците! Не пишат на кирилица като нас и руснаците!

За средновековните хронисти българите не са славяни, предполагам защото, са мръсни соросоиди. :evil: :lol:

Па ти да видиш какво е правил Татко Аспарух със славяните:
След победата над ромеите, Аспарух изсели склавините ( славяните ) на север от Истър ( Дунав )

:mrgreen:

Разбира се, най-вероятно това средновековно сведение е "хамериканска пропаганда". :|

Иначе ние не пишем на кирилица, пишем на азбука, която е специално преработена за нас, българите, от Климент Охридски. 8-)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][/center]
Image Image

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 07 сеп 2015 01:22

aleksandrov77 написа:Има паметник на българската книжнина в Москва! Факт!

Обаче твоят човек СТАНКО твърди, че Кирил и Методий не са българи. :?
Тогава излиза, че руснаците са вдигнали паметник на ... :roll:

aleksandrov77 написа:Храм-паметникът "Свети Александър Невски" носи това име, защото Александър Невски е бил патрон на Александър II

На Храм-паметника Св. Ал. Невски, името трябва да бъде сменено.
Щото е срамно най-големият ни действащ храм, да носи името на... Несъществуваща личност.

Александър Невски е митична фигура, чието съществуване не е доказано по-никакъв начин.
Още по-малко пък делата му. 8-)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][/center]
Image Image

Потребителски аватар
aleksandrov77

Мнениеот aleksandrov77 » 07 сеп 2015 01:53

THE G.A.M.E написа:
aleksandrov77 написа:Има паметник на българската книжнина в Москва! Факт!

Обаче твоят човек СТАНКО твърди, че Кирил и Методий не са българи. :?
Тогава излиза, че руснаците са вдигнали паметник на ... :roll:

aleksandrov77 написа:Храм-паметникът "Свети Александър Невски" носи това име, защото Александър Невски е бил патрон на Александър II

На Храм-паметника Св. Ал. Невски, името трябва да бъде сменено.
Щото е срамно най-големият ни действащ храм, да носи името на... Несъществуваща личност.

Александър Невски е митична фигура, чието съществуване не е доказано по-никакъв начин.
Още по-малко пък делата му. 8-)

СТАНКО си е СТАНКО! Аз съм си аз, и си имам собствено мнение!
А това, което каза за Александър Невски, че е митична фигура е чудовищна глупост! Той е един от най-великите водачи на Русия! Факт!
И не виждам нищо срамно храм-паметникът ни да носи името Александър Невски! Даже за мен е гордост!

Ето една хубава руска песен за България!
Когато някоя друга страна направи такава красива песен за нашата Родина България , тогава ми я хвалете! А вие продължавайте да плюете по братска Русия! :!:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=vYlBWGB4_pk[/youtube]
ВПЕРЁД ЗЕНИТ!

naskov
Контакти:

Мнениеот naskov » 07 сеп 2015 02:00

Колега,на 6 IX да пишеш за дядо ти Иван е смешно.....щях да те призная ако беше написал на тази дата - например за.......Спасителя на Европа,признат и от Изток и от Запад - за Хан Тервел.

samo_levski
Контакти:

Мнениеот samo_levski » 07 сеп 2015 02:26

чеп за русия и руските слуги и тролове

Потребителски аватар
gzagorov
Контакти:

Мнениеот gzagorov » 07 сеп 2015 07:41

aleksandrov77 написа:
gzagorov написа:Пише ли в прав текст, че Кирил и Методий са българи? Защото на името на нашия е "Паметник на съветската армия". Даже не знам защо нямаме паметник на руската армия, а имаме паметник на съветската. Така и не ми става ясно какво е направила съветската армия за нас. Както и паметника на Цар Освободител, при положение, че името му е дадено заради отмяната на крепостничеството в Русия, не заради нашето освобождение.

Храм-паметникът "Свети Александър Невски" носи това име, защото Александър Невски е бил патрон на Александър II - Цар Освободител на България от 500 годишно робство! Храмът е кръстен така в знак на признателност към руския народ за освобождението на България !!!
А паметникът на съветската армия е част от нашата история! Червената армия тогава освобождава Европа от фашистко робство! Факт!
В Европа има паметници на съветската армия!
Ако искаш да кажеш, че Русия е спечелила повече от България, отколкото България от Русия си определено или луд, или много заблуден!
Който помни социализма знае защо! Ние постоянно скубехме руснаците било то за нефт, било за газ, за АЕЦ или просто за долари, които Брежнев отпускаше безвъзмездно на България! И то милиони долари !
Русия, за разлика от другите велики сили дава на по-малките и слаб държави, докато САЩ обичат да вземат, но нищо не дават! Факт!
А пък и благодарността е нещо благородно и естествено и не виждам нищо лошо в това да сме благодарни на братския руски народ, че ни освобождава от 500 годишно турско робство!

Ако твърдиш, че нефтът, газта, АЕЦ-ът и доларите руснаците са ни ги дали безплатно, значи ти си лудият тук.
Русия ни е освободила държавата, не църквата. И никой руснак няма право да е патрон на най-голямата ни православна сграда. Напротив, те трябва да си кръщават храмовете на велики българи, защото сме им дали религията. Както и азбуката. Така че, да, Русия е спечелила много от България!!! Без обединяващата роля на православието и писмеността, които сме им завещали, племената им щяха още да се чудят какво да правят из блатата на Източна Европа, а ти ми говориш за няколко барела нефт и малко газ.

П.П. Александър II е Цар Освободител на руските крепостни селяни, затова е наречен така, запомни го това вече!

Върни се в “Свободна зона”