Проблем с лаптопа

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

e4sy
Контакти:

Re: Проблем с лаптопа

Мнениеот e4sy » 18 авг 2015 16:12

Само като видя отговорите в темата ми става ясно , че освен от футбол някой не разбират и от техника :mrgreen: :mrgreen:

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 18 авг 2015 16:12

За да не се занимаваме с глупости ти давам директен линк и само да пробваш.
BSOD "Windows 8.1 has found Critical Structure Corruption"
Надявам се да съм бил полезен.
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 18 авг 2015 16:15

Може да опиташ с това. Погледнах в нета и открих два варианта, при които дава такава грешка- 1/ неуспешен опит да зареди втора ОС, примерно уиндоус във виртуална среда. 2/ проблем с драйвер, който трябва да се обнови..

Ето едно клипче, в коментарите чета, че има и доволни. Най-много да прецакаш някой драйвер кат тестваш, но като че ли вече си е прецакан. Като не спирате всички ъпдейти на ОС така става, все различни проблеми :)
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ry9tS8jT2i0[/youtube]

Не съм запознат с уин 8, поради простата причина, че не съм го ползвал, а нямам и намерение да си мъча старичките щайги, но мога да работя с гугъл и да препоръчвам полезни клипчета с най-различни фиксове. :) В някои случаи са полезни, що да не са, в ютуб е истината на самообучението. :)
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

Потребителски аватар
korteneca
Контакти:

Мнениеот korteneca » 18 авг 2015 16:21

e4sy написа:Само като видя отговорите в темата ми става ясно , че освен от футбол някой не разбират и от техника :mrgreen: :mrgreen:

А ти като разбираш много можеше просто да помогнеш на човека вместо да пишеш безсмислен коментар! :)
[center]Николай Митов: Те не са точно ЦСКА, Литекс си ги бием... Няма проблем!

[rimg]https://image.prntscr.com/image/282def5483004b6fbf06a977c146b67b.gif[/rimg][/center]

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 18 авг 2015 16:27

e4sy написа:Само като видя отговорите в темата ми става ясно , че освен от футбол някой не разбират и от техника :mrgreen: :mrgreen:

Боси са ужасно много, ама не ми верват. И футбола не им е природа, че и компютрите, сигурно и гаджетата им ще сваля по-бързо от тях. :lol: Това в кръга на майтапа, разбира се, щото аз чуждо не пипам, дори през тийм вюъра. Пипа си го собственика, но пък с моите указания и разрешения, но малцина ще разберат шегата. :)
***САМО ЦСКА!***

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 18 авг 2015 16:29

korteneca написа:

А ти като разбираш много можеше просто да помогнеш на човека вместо да пишеш безсмислен коментар! :)

И той е бос, да не мислиш? :)

Ще поровя още малко да видим дали няма и други причини за грешката, че така наизуст не бива да се дават съвети. Най-добре е да се намери не старило, а патило!

Май се досещам откъде е проблемът, като гледам и фикса дето дават- драйвера за деймън тулс. SCSI е точно драйвера който се инсталира за виртуалните устройства. Може би трябва да се намери съвместим деймън тулс. Ами този фикс го има и на руско клипче и пак са доволни. Но като гледам датата, че са пресни, пресни и някой ъпдейт може да е виновен. Само най-малоумните хора ъпдейтват уиндоуса, тези ъпдейти са измислени точно за това, да се трови живота на хората и да отварят работа на тия с готовите фиксове. Откъде мислите, че ги знаят толкова бързичко как да фикснат нещото? :mrgreen: Ми създават го.. :lol: Имал съм страхотни ядове с обновления и много трудно се и открива, че е от тях. Спирам тъпите им и ненужни ъпдейти и проблемите понамаляват. Блоквам им всичко и уиндоусът цъфти. Има и полезни, но повечето са напълно излишни, придружени и с ядове.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=lh4kZ4y8pUk[/youtube]

Кат се замисля и аз на уин 7 търсех съвместим деймън тулс. Но не е излизал такава грешка де, а просто, че е несъвместим. И друго нещо, някои деймън тулси съдържат и вируси, та внимавайте.

Вижте го и това, че тия програмки нищо не ми говорят. http://www.reviversoft.com/blog/2014/04 ... =1&lang=en

this happen to me as well. and a message in tray icon with a link to update some sort of SCSI throughput driver.?? I
did update the driver and it resolved the issue. Hope this helps...
Последна промяна от dreben23 на 18 авг 2015 17:08, променено общо 3 пъти.
***САМО ЦСКА!***

pruchab
Контакти:

Мнениеот pruchab » 18 авг 2015 16:56

Ами порових се в интернет и видях един guide,който потребител dreben23 любезно е предоставил и взе че стана,от час и нещо вече си цъкам и нищо не излиза,явно проблема ми е бил в драйверите :) Благодаря ви за отделеното внимание момчета :) :)

Потребителски аватар
JACKO
Контакти:

Мнениеот JACKO » 18 авг 2015 17:01

Може би това е темата в която и аз мога да попитам(стига сте се заяждали, хората имат проблеми и имат нужда от помощ), "когато си ръчкам из интернет-гледам клипове и т.н. няма проблеми, но когато влезна в COD 4 , след 5-10 минути ми блокира системата "Перверите Кабел", а от скоро ми блокира и на филми! Как мислите - видео карта или процесор - не мисля да е от захранването?! Благодаря.

Дребен би ли ми погледнал компа с тиим вюра, ако да, скоро ще ти пиша ЛС! Печен си ей :)

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 18 авг 2015 17:41

JACKO написа:Може би това е темата в която и аз мога да попитам(стига сте се заяждали, хората имат проблеми и имат нужда от помощ), "когато си ръчкам из интернет-гледам клипове и т.н. няма проблеми, но когато влезна в COD 4 , след 5-10 минути ми блокира системата "Перверите Кабел", а от скоро ми блокира и на филми! Как мислите - видео карта или процесор - не мисля да е от захранването?! Благодаря.

Дребен би ли ми погледнал компа с тиим вюра, ако да, скоро ще ти пиша ЛС! Печен си ей :)

Да, дори без да им ползвам операционните, ама и на мачовете не играят много мои хора, същата работа, с гадаене и умение стават нещата. :) Ами аз съм печен, само когато някой има проблеми с компа го признава, иначе всеки ме тролва денонощно и мощно, ама ще си четат тогава и романите. :cry:

Сякаш не го знам твоя проблем, ама не се знае, всъщност може да е като моя. Само трябва да ми обясниш какво точно се случва, че при мен ми зацепваше заради SATA кабел на харда, но и това се случваше всеки път като се понатовари. Смених го и се оправи, трудно е да се каже, тука иска диагностика малко. Аз си го открих съвсем случайно, като нямаше кво друго да ми дойде на акълот, свалих си hd tune и там в един от прозорците си пишеше веднага, че е имало грешки и че трябва да се смени кабела. Клипове щом вървят драйверите на видеото отпадат сякаш, ама и тва не се знае, щото някои игри са тежки. И аз съм я играл тази игра (докат не ги превъртя, не ги оставям на мира), спомням си, че преди си имах нерви с подкарването заради кофти крак, възможно ли е да си нацелил крак, който не работи добре? С други игри пак ли ти зацепва?

При мен се случваше следното и доста време се мъчих и аз и маех какво се случва- като се натовареше (примерно отворя три страници на опера, да, след време започна и на филми- оттам се ядосах и го открих, че аз съм си и филмоман), започваше да спича периодично, тръгне за секунди, пак запецне след някое време даде и син екран- тогава и аз си мислех, че е процесорът (купих си от продавалник малко по-добър от моя и втора ръка си е съмнителна работа, квото и да си говорим), а видеото нямаше как да ми е понеже нямам такова в момента, имам само вградено, ама кат ми изгоре от една гръмотевица дъното, ми сложиха и малко по-добро с по-добра вградена видео карта и мачовете си вървят и на HD, е някой път ми рестартира та голям прас. :mrgreen: Ако е същото спичане и при теб, нищо чудно едно кабелче за харда да ти трябва. Само че не ми се вярва да го изпише в игра, няма логика. Кажи ми харда губил ли ти се е при рестарт, че при мен го нямаше понякога и се шашках доста, че харда си е отишъл? Излизаше грешка от сорта disc quota нещо си и го няма харда, просто заради разваления кабел БИОС-а не може да го намери. За момент ако се смени на друг порт на дъното кабела се оправя, но после пак почва да запича като стигне до същата грешка. Някой веднага щи кажe, че лоши сектори имаш затова, да, ама не, някъв тъп кабел се оказа.

Изображение

Виждаш ли как си пише кабелче, някъде пък си пише да се подмени цял хард.

Това ми е скайпа, dreben23_anastas, ако не можеш сам, може и през тийм вюър, но не мога да видя какво се случва по време на игри. Снимай грешката дет те пита за кабела и ми го прати да видим, може ми дойде нещо на акъла. Ама след час ми почват мачлетата, та може и за утре да остане.
***САМО ЦСКА!***

Потребителски аватар
visentii

Мнениеот visentii » 18 авг 2015 18:09

JACKO написа:Може би това е темата в която и аз мога да попитам(стига сте се заяждали, хората имат проблеми и имат нужда от помощ), "когато си ръчкам из интернет-гледам клипове и т.н. няма проблеми, но когато влезна в COD 4 , след 5-10 минути ми блокира системата "Перверите Кабел", а от скоро ми блокира и на филми! Как мислите - видео карта или процесор - не мисля да е от захранването?! Благодаря.

Какво значи "ми блокира системата" - ако се рестартира, най - вероятно проблема е хардуерен...ако просто забива, проблема е софтуерен.
Като за начало си сложи програмка от рода на CPUID HWMonitor, така ще наблюдаваш температурата на отделните компоненти - може някой да грее повечко.
Ако не те мързи отвори машината и я почисти, нямаш си представа колко нещо се оправят с едно почистване(задължително вадиш рамта и продухваш слота!).
Това за хардуера.
Ако проблема е софтуерен - сменяш или обновяваш драйвери, виж в процесите някой да не товари...и разбира се проверка за вирусче.

Върни се в “Свободна зона”