Икономиката им не дава фира, просто растежа и малко по мало намаля. Но това се знае от години и китайчетата одавна взимат мерки едната от които е до 2020 постепено да вдигнат минималната работна заплата и да не чакат само запада да им копува стоките, а да може и китайците да го правят.
Общо взето след 5 години чистачката в изостанал и фалирал Китай ще взима колкото професорите в България, ще кара чисто ново колело или кола, но китайско производство. И ще се вози до работното си място в супер модерно метро или влак стрела задвижван от магнити.
Ни пък в това време ще се кефим на минимална заплата от 300 долара и ще слушаме как държавата дава по 1000 лева на младите лекари пък те не ги щат и не искат да работят или бягат на запад.
Тема за политика - България
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Тема за политика - България
CTAHKO написа:Tommi написа:CTAHKO написа:Tommi написа:Ами последният урок по пазарна икономика беше изнесен на социалистическото правителство във Венецуела. Преди това на финансови пазари в Китай имаше пример за пазарна паника като по учебник, но той остана леко в сянката на един друг урок, който беше изнесен на нашите гръцки съседи.
Защо така пропусна уроците изнесени на ЕС от братски Китай тези дниДай малко по-сериозно, моля те
Останах с впечатлението, че за няколко дена им предадоха материал за две години напред
Много ученолюбиви се оказаха европейчетата.
Не виждам какъв урок са им изнесли. Просто се опитват да оправят своите проблеми.
Не съм се и съмнявал, че може да видишТия ги приказвай на някой дето не е в час. Ама ето ти да видиш какво е урок по пазарна икономика като по учебник
На всичкото отгоре, този урок ти го преподават братята комунистически икономисти на върлите капиталяги
Започват да бият шамарчета на чипсовете
Вече забрави за силен юан правилата на играта се промениха и то не от бургерите, а от китайците
Чети и се учи
![]()
http://www.investor.bg/evropa/334/a/sig ... na-200380/
Не знам кои правила са променени, като юанът се държи подценен не от днес или от вчера. Просто не смеят да го отвържат и да преминат към свободно плаващ курс, затова го държат вързан към долара. И поскъпването на долара се отразява и на юана, което пък е вредно за търговския им баланс. Като прибавиш и някои проблеми в икономиката им, ето ти причина за намеса на централната банка. Никакви уроци и игри.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!
Tommi написа:Не знам кои правила са променени, като юанът се държи подценен не от днес или от вчера. Просто не смеят да го отвържат и да преминат към свободно плаващ курс, затова го държат вързан към долара. И поскъпването на долара се отразява и на юана, което пък е вредно за търговския им баланс. Като прибавиш и някои проблеми в икономиката им, ето ти причина за намеса на централната банка. Никакви уроци и игри.
Ехаааа, как си ги насосваш само

delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване
CTAHKO написа:
Ехаааа, как си ги насосваш самоТочно обратното е
Я да помислим в интерес на кого е юанът да бъде вързан към долара
Точно в това се състои и промяната на правилата
Разбира се, че е от полза главно за Китай. Или викаш те го правят за някой друг.

За Щатите слабият юан също има някои предимства, но и недостатъци.
Последна промяна от Tommi на 12 авг 2015 16:42, променено общо 1 път.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!
Вицепремиерът на Корейската народнодемократична република Чхве Йон-гон е бил екзекутиран по заповед на Ким Чен-ун, съобщи агенция Yonhap.
Севернокореецът е бил убит през месец май заради несъгласие с политиката на лидера по отношение на горското стопанство.
Последната публична изява на Чхве Йон-гон беше през месец декември миналата година, пишат световните медии.
Би Би Си припомня, през месец май министърът на отбраната на Северна Корея Хьон Йон-чол бе убит заради неуважение и нелоялност към лидера на държавата.
През декември 2013 година Пхенян направи шокиращо изявление за екзекуцията на Джан Сон-тхек – чичо на Ким Чен-ун – заради „държавна измяна и корупция“.
Династията Ким управлява азиатската страна от повече от шест десетилетия с железен юмрук, култ към личността и никаква толерантност към изменниците.
Опааа, къде е колегата КНДР да обясни какво е станало, тоя да не е оправил жената на гагнам-стайла

Леевски, оле

Tommi написа:Разбира се, че е от полза главно за Китай. Или викаш те го правят за някой друг. Курсът им е фиксиран над равновесното ниво, т.е. валутата е подценена, и извличат изгода от това. Сега още са си вързани, така че няма промяна в правилата.
За Щатите слабият юан също има някои предимства, но и недостатъци.
Я пак

П.П. Няма нужда да ми благодариш за безплатната лекция

delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване
CTAHKO написа:Я пакТози ти пост е или яко тролски или въобще не чуваш петела
Какво искаш да ми кажеш, че бургерите са егати филантропите, а
Било в полза на Китай
САЩ нямат никаква полза от слаб юан и затова го държаха досега на фиксиран курс с долара. Само че на китайците им писна да се съобразяват с чипсовете, доката в същия момент икономиката им се забавя
Да не говорим, че този спор за юана и долара го водят от доста време с американците. И напук на поста ти, те пък взеха че още повече го подцениха този юан, а
Та отсега се приготвяй за новата резервна валута - юана! Преговорите вече са в напреднала фаза и много скоро това ще е факт. А покрай тази работа най-много ще намажат англетата покрай силните си икономически и политически връзки с Хонг Конг
![]()
П.П. Няма нужда да ми благодариш за безплатната лекцияПравя го от добри чувства
Много не са ти ясни нещата, но пиши си, не пречиш на никого.

Валутно-курсовият режим на Китай се определя от Китай, не от САЩ. Американците само могат да оказват натиск в определена степен. И след като курсът е фиксиран над равновесното ниво, това означава, че юанът е подценен. Курсът и в момента е фиксиран в определени граници, а не е свободно плаващ (пазарен).
Тук е моментът да ти дам за домашно да помислиш, защо китайците купуват щатски дълг. И давам жокер, че не е заради това, че са добродушни.
Абе днес се връщам от морето и слушам по радиота как петролът с най-ниски цени от 2009 година, а в същото време заредих за 2,30. Преди 8 дни сипах за 2,20. Хем пада цената за барел, хем се качва при нас на бензиностанцията
По мой сметки дизелът пак трябва да е под 2 лева, ама.... сигурно аз не разбирам. И само не ми обяснявайте как цената се определя и от други фактори.... всичко е чиста спекула. 

TodorT написа:Абе днес се връщам от морето и слушам по радиота как петролът с най-ниски цени от 2009 година, а в същото време заредих за 2,30. Преди 8 дни сипах за 2,20. Хем пада цената за барел, хем се качва при нас на бензиностанциятаПо мой сметки дизелът пак трябва да е под 2 лева, ама.... сигурно аз не разбирам. И само не ми обяснявайте как цената се определя и от други фактори.... всичко е чиста спекула.
Защото зареждаш бензин, който те са заредили миналия месец.
Абе то и преди месец цената падаше на световния пазар, а при нас беше в застой. Ама нали е отпускарския сезон.... Айде ще видим дали ще се отрази и ще падне ли пак горивото.