Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

samobotev
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот samobotev » 12 авг 2015 14:55

Икономиката им не дава фира, просто растежа и малко по мало намаля. Но това се знае от години и китайчетата одавна взимат мерки едната от които е до 2020 постепено да вдигнат минималната работна заплата и да не чакат само запада да им копува стоките, а да може и китайците да го правят.
Общо взето след 5 години чистачката в изостанал и фалирал Китай ще взима колкото професорите в България, ще кара чисто ново колело или кола, но китайско производство. И ще се вози до работното си място в супер модерно метро или влак стрела задвижван от магнити.

Ни пък в това време ще се кефим на минимална заплата от 300 долара и ще слушаме как държавата дава по 1000 лева на младите лекари пък те не ги щат и не искат да работят или бягат на запад.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 12 авг 2015 15:10

CTAHKO написа:
Tommi написа:
CTAHKO написа:
Tommi написа:Ами последният урок по пазарна икономика беше изнесен на социалистическото правителство във Венецуела. Преди това на финансови пазари в Китай имаше пример за пазарна паника като по учебник, но той остана леко в сянката на един друг урок, който беше изнесен на нашите гръцки съседи. ;)

Защо така пропусна уроците изнесени на ЕС от братски Китай тези дни ;) Дай малко по-сериозно, моля те 8-) Останах с впечатлението, че за няколко дена им предадоха материал за две години напред :lol: Много ученолюбиви се оказаха европейчетата.

Не виждам какъв урок са им изнесли. Просто се опитват да оправят своите проблеми.

Не съм се и съмнявал, че може да видиш :lol: Тия ги приказвай на някой дето не е в час. Ама ето ти да видиш какво е урок по пазарна икономика като по учебник 8-) На всичкото отгоре, този урок ти го преподават братята комунистически икономисти на върлите капиталяги 8-) Започват да бият шамарчета на чипсовете 8-) Вече забрави за силен юан правилата на играта се промениха и то не от бургерите, а от китайците 8-) Чети и се учи :!:

http://www.investor.bg/evropa/334/a/sig ... na-200380/

Не знам кои правила са променени, като юанът се държи подценен не от днес или от вчера. Просто не смеят да го отвържат и да преминат към свободно плаващ курс, затова го държат вързан към долара. И поскъпването на долара се отразява и на юана, което пък е вредно за търговския им баланс. Като прибавиш и някои проблеми в икономиката им, ето ти причина за намеса на централната банка. Никакви уроци и игри.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 12 авг 2015 16:11

Tommi написа:Не знам кои правила са променени, като юанът се държи подценен не от днес или от вчера. Просто не смеят да го отвържат и да преминат към свободно плаващ курс, затова го държат вързан към долара. И поскъпването на долара се отразява и на юана, което пък е вредно за търговския им баланс. Като прибавиш и някои проблеми в икономиката им, ето ти причина за намеса на централната банка. Никакви уроци и игри.

Ехаааа, как си ги насосваш само :lol: Точно обратното е ;) Я да помислим в интерес на кого е юанът да бъде вързан към долара 8-) Точно в това се състои и промяната на правилата ;)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 12 авг 2015 16:38

CTAHKO написа:
Ехаааа, как си ги насосваш само :lol: Точно обратното е ;) Я да помислим в интерес на кого е юанът да бъде вързан към долара 8-) Точно в това се състои и промяната на правилата ;)

Разбира се, че е от полза главно за Китай. Или викаш те го правят за някой друг. :lol: Курсът им е фиксиран над равновесното ниво, т.е. валутата е подценена, и извличат изгода от това. Сега още са си вързани, така че няма промяна в правилата. ;)
За Щатите слабият юан също има някои предимства, но и недостатъци.
Последна промяна от Tommi на 12 авг 2015 16:42, променено общо 1 път.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 12 авг 2015 16:39

Вицепремиерът на Корейската народнодемократична република Чхве Йон-гон е бил екзекутиран по заповед на Ким Чен-ун, съобщи агенция Yonhap.

Севернокореецът е бил убит през месец май заради несъгласие с политиката на лидера по отношение на горското стопанство.

Последната публична изява на Чхве Йон-гон беше през месец декември миналата година, пишат световните медии.

Би Би Си припомня, през месец май министърът на отбраната на Северна Корея Хьон Йон-чол бе убит заради неуважение и нелоялност към лидера на държавата.

През декември 2013 година Пхенян направи шокиращо изявление за екзекуцията на Джан Сон-тхек – чичо на Ким Чен-ун – заради „държавна измяна и корупция“.

Династията Ким управлява азиатската страна от повече от шест десетилетия с железен юмрук, култ към личността и никаква толерантност към изменниците.

Опааа, къде е колегата КНДР да обясни какво е станало, тоя да не е оправил жената на гагнам-стайла :lol: :lol: :lol:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 12 авг 2015 17:08

Tommi написа:Разбира се, че е от полза главно за Китай. Или викаш те го правят за някой друг. Курсът им е фиксиран над равновесното ниво, т.е. валутата е подценена, и извличат изгода от това. Сега още са си вързани, така че няма промяна в правилата.
За Щатите слабият юан също има някои предимства, но и недостатъци.

Я пак :lol: Този ти пост е или яко тролски или въобще не чуваш петела :lol: Какво искаш да ми кажеш, че бургерите са егати филантропите, а :lol: Било в полза на Китай :lol: САЩ нямат никаква полза от слаб юан и затова го държаха досега на фиксиран курс с долара. Само че на китайците им писна да се съобразяват с чипсовете, доката в същия момент икономиката им се забавя ;) Да не говорим, че този спор за юана и долара го водят от доста време с американците. И напук на поста ти, те пък взеха че още повече го подцениха този юан, а :lol: Та отсега се приготвяй за новата резервна валута - юана! Преговорите вече са в напреднала фаза и много скоро това ще е факт. А покрай тази работа най-много ще намажат англетата покрай силните си икономически и политически връзки с Хонг Конг 8-)

П.П. Няма нужда да ми благодариш за безплатната лекция 8-) Правя го от добри чувства 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 12 авг 2015 17:41

CTAHKO написа:Я пак :lol: Този ти пост е или яко тролски или въобще не чуваш петела :lol: Какво искаш да ми кажеш, че бургерите са егати филантропите, а :lol: Било в полза на Китай :lol: САЩ нямат никаква полза от слаб юан и затова го държаха досега на фиксиран курс с долара. Само че на китайците им писна да се съобразяват с чипсовете, доката в същия момент икономиката им се забавя ;) Да не говорим, че този спор за юана и долара го водят от доста време с американците. И напук на поста ти, те пък взеха че още повече го подцениха този юан, а :lol: Та отсега се приготвяй за новата резервна валута - юана! Преговорите вече са в напреднала фаза и много скоро това ще е факт. А покрай тази работа най-много ще намажат англетата покрай силните си икономически и политически връзки с Хонг Конг 8-)

П.П. Няма нужда да ми благодариш за безплатната лекция 8-) Правя го от добри чувства 8-)

Много не са ти ясни нещата, но пиши си, не пречиш на никого. :)
Валутно-курсовият режим на Китай се определя от Китай, не от САЩ. Американците само могат да оказват натиск в определена степен. И след като курсът е фиксиран над равновесното ниво, това означава, че юанът е подценен. Курсът и в момента е фиксиран в определени граници, а не е свободно плаващ (пазарен).
Тук е моментът да ти дам за домашно да помислиш, защо китайците купуват щатски дълг. И давам жокер, че не е заради това, че са добродушни.

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 12 авг 2015 23:17

Абе днес се връщам от морето и слушам по радиота как петролът с най-ниски цени от 2009 година, а в същото време заредих за 2,30. Преди 8 дни сипах за 2,20. Хем пада цената за барел, хем се качва при нас на бензиностанцията :lol: По мой сметки дизелът пак трябва да е под 2 лева, ама.... сигурно аз не разбирам. И само не ми обяснявайте как цената се определя и от други фактори.... всичко е чиста спекула. :oops:

pomiqr269

Мнениеот pomiqr269 » 12 авг 2015 23:19

TodorT написа:Абе днес се връщам от морето и слушам по радиота как петролът с най-ниски цени от 2009 година, а в същото време заредих за 2,30. Преди 8 дни сипах за 2,20. Хем пада цената за барел, хем се качва при нас на бензиностанцията :lol: По мой сметки дизелът пак трябва да е под 2 лева, ама.... сигурно аз не разбирам. И само не ми обяснявайте как цената се определя и от други фактори.... всичко е чиста спекула. :oops:

Защото зареждаш бензин, който те са заредили миналия месец.

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 12 авг 2015 23:28

Абе то и преди месец цената падаше на световния пазар, а при нас беше в застой. Ама нали е отпускарския сезон.... Айде ще видим дали ще се отрази и ще падне ли пак горивото. ;)

Върни се в “Свободна зона”