Не пуснаха мъж от ромски произход на басейн

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
South_Park

Re: Не пуснаха мъж от ромски произход на басейн

Мнениеот South_Park » 10 авг 2015 12:19

boabbb написа:Не съм очаквал, че това ще се случи на мен, сподели Христо Николов, който има неправителствена организация

Мъж от ромски произход не беше допуснат да ползва басейн. Христо Николов решава да ползва водно съоръжение в самоковското село Белчин бани, но така и няма възможността да направи това.
„Попитах любезно дали мога да ползвам басейна и жената, която работеше на касата, ме изгледа особено и замълча. Казаха ми да изчакам, а през това време зад мен други хора влязоха в басейна. Това ме възмути.
В един момент дойде управителката и ми каза, че не мога да ползвам съоръжението, защото то е достъпно само за хора с клубни карти, а картите се взимат преди началото на сезона, а в същото време аз виждах, че никой нищо не показва, когато влиза в басейна”, разказа в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия Христо Николов.
Той си тръгва, но решава да направи експеримент, за да разбере дали става дума за лично отношение или дискриминация към всички представители на ромската общност. Той моли трима негови близки да отидат до басейна. "На тях им се каза същото: "Необходими са клубни карти".
„Имам неправителствена организация, председател съм на фондация и се занимавам с интеграцията на ромската общност в България, не съм очаквал, че това ще се случи на мен”, обясни Христо Николов.

Източник: [offtopic]http://fakti.bg/bulgaria/152521-ne-pusnaha-maj-ot-romski-proizhod-na-basein[/offtopic]

Интересен казус :roll: Дискриминация ли е това, или не? Защото изглежда като такава, но в крайна сметка дали е нормално да ти отнемат правото да допуснеш когото желаеш ти в търговския ти обект :?: Аз продавам круши, например, и казвам, че няма да продавам на китайци ... Дискриминация ли е това, или просто избор на пазар :?:

Категорично не е дискриминация.

Басейна е частен. Правото на собственика е да дава разрешения. Останалото са платени журналистически изцепки.
[/quote]
Абе курви сини как едно теле от присъстващите не повдига въпроса от къде тея пари за скъпи играчи и треньори, как ще се платят 30те милиона дългове, тръгнал ли е клуба към фалит, и все такива неудобни въпроси.[/quote]

Lovech2000
Контакти:

Мнениеот Lovech2000 » 10 авг 2015 12:19

А защо никой не пише как 200 циганина снощи са били 3 българи в ДУПНИЦА ??????? :x :x :x :x :x :x

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 10 авг 2015 12:20

Имаше подобна случка с едно квартално магазинче, което собственика си спретнал в гаража.
Минали 2-ма... 3-ма ли бяха, мангала, влезли да си купят нещо, собственика отказал да им продаде.

Онези, ест. се оплакаха на медиите, същите, като питаха собственика, защо не е обслужил "ромите", онзи каза, че магазинчето си е негово и принципно в него идват само близки познати и приятели, а тези не ги познавал, за т'ва не ги обслужил.
Добави, че никой няма право да му нарежда, кои хора да смята за близки и приятели. :lol:
С една дума си каза, че тези не го кефят, и за това ги е пратил на майната им. :mrgreen:

Не знам к'во стана... Щяха да го съдят, ама нямам идея дали стана тая работа.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
Blue1914
Контакти:

Мнениеот Blue1914 » 10 авг 2015 12:22

sport69 написа:И мен ме дискриминират като ме карат да си плащам ток, вода, парно, данъци, но като се оплача, че сметките ми са високи ми казват, че бай мангал не си е плащал неговия и някой трябвало да покрие загубите и за това ги разпределяли на редовните платци! Надявам се да дойде денят в който с оръжие в ръка ще отвоюваме правата си и ще бъдем равни с мангалите пред закона!

Много хубаво си ги заучил клишетата, които батковците и чичковците около теб са повтаряли. Сега и ти на свой ред можеш да бъдеш готин и умен. 8-) По този повод... заповадай! :mrgreen:

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4883328

Ще трябва да заучиш от батковците друг основен довод защо мразиш мангалите. Дерзай! :mrgreen:

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 10 авг 2015 12:26

Blue1914 написа:
Pichichi написа:Само да питам ако отиде същия този циганин в щатите или Великобритания примерно и поиска да влезе в голф клуба в който членува
някой си с име Буш (без значение кой) или пък в клуба на някой британски тузар дали ще го допуснат и расизъм ли ще бъде?
Ако отговорът на този въпрос е ДА значи и това е расизъм!

То и теб надали ще те пуснат без покана там. :mrgreen:

+1 :) Трябва да се прави разлика между частен клуб, членството в който понякога не може да се купи даже с пари и търговски обект, регистриран за извършване на някакъв вид търговска услуга, какъвто е въпросният басейн. Същият е случаят с кварталното магазинче... 8-)
Отделен въпрос е, че собственикът (или концесионерът) на такъв търговски обект (басейн) не само че има право, но е длъжен да вземе всички необходими и законни мерки за гарантиране на нормалното, безопасно, приятно и т.н. пребиваване на ползващите услугата. :)
Последна промяна от Captain Stottlemeyer на 10 авг 2015 12:29, променено общо 1 път.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 10 авг 2015 12:28

Има мангал - има проблем...
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
tolstolob
Контакти:

Мнениеот tolstolob » 10 авг 2015 12:32

И нас не ни пускат в човешките басейни!

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 10 авг 2015 12:36

South_Park написа:...Басейна е частен. Правото на собственика е да дава разрешения. Останалото са платени журналистически изцепки.

Това не е съвсем така. ;) Писал съм по-горе по въпроса - вземи да се ограмотиш малко, за да не продаваш цял живот пици... 8-)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 10 авг 2015 12:38

fcb_bg написа:Има мангал - има проблем...

Друго си е пиян руснак на плажа, който си облича гащите през главата - той създава само радостни емоции и веселие сред плажуващите... :lol:

http://vbox7.com/play:f0f3cd5a

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 10 авг 2015 12:59

Captain Stottlemeyer написа:
fcb_bg написа:Има мангал - има проблем...

Друго си е пиян руснак на плажа, който си облича гащите през главата - той създава само радостни емоции и веселие сред плажуващите... :lol:

http://vbox7.com/play:f0f3cd5a

Сам си го каза - създава емоции и веселие, кво си ревнал... Нещо за българите по плажовете, които в трезвено състояние не спазват указанията на спасителите ще речеш ли?

Страшен трол си деа, начи... в тема за расова дискриминация в България пак върза руснаци. Баси професионалиста...
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Върни се в “Свободна зона”