Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

pomiqr269

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот pomiqr269 » 04 авг 2015 19:10

До Синьо сърце

Първо да поздравя славията, че го гледам, че е във форума и да го помоля да не изтрива отговора ми.

Нито гледам, нито чета Инджев, за да черпя информация от него, защото му е противен тип и не мога да хо гледам. Не знам какъв му е проблема. Или е озлобен поради някакъв факт към Русия или му плащат или бута масло.

Преди 8 години ходех в библиотеката да си събирам материали по история за кандидатстудентския ми изпит. Смятай колко са тъпи родителите на бъдещите висшисти, за да дават по 20 лв. на час на някой учител, за да им диктува темите и самите ученици колко са тъпи, че да не могат да си набавят материали.

Ровя, ровя, преписва, преснимам и стигам до освобождението.

Дотогава си мислех, че Русия ни е освободила от Османската империя, защото така ни го набиваха в главите в училище. Ровя из разни книги и изведнъж попадам на Санстефанския мирен договор и го зачитам и установявам, че за удоволствието да бъдем освободени трябва да платим на Русия. Същият текст го има и в Берлинския договор. За да заплати на Русия България трябва да изтегли заем от Руска банка с лихва от 4,5%. Със сигурност беше 4, но дали 5 или 4 или 6 вече не помня. Времето, в което руската армия е в България самата руска администрация в документите си го нарича "руска окупация на България”. Цар Освободител обещава устно на Батенберг (според Батенберг, няма никакви такива документи) да опрости дълга, но това не се случва. Дали е щял да го направи или не няма да разберем. Той умира и след възкачването на Александър ІІІ на престола си търси дължимото. Заплата на руския императорски комисар в България княз Александър Додуков-Косаков е била 600 хил. зл. лв. Дългът е погасен през 1902 г.

За Източна Румелия

Руският дипломатически агент в София Чариков изпраща нота по въпроса до министър-председателя Константин Стоилов, но той не отговаря. Слевдващият дипломатически агент на Русия (не му помня името) също иска изплащането на дълга към Русия, но и неговата нота е оставена без отговор. Впросът отново е повдигнат след обявяване на независимостта на България. Тези добри освободители хич не забравят. Започва Балканската война и пак отрязваме Русия.

На хоризонта се появява Ленин, който заявява, че няма да плаща никакви дългове на руския цар и отсвирва кредиторите си и опрощава сумите, които другите държави са му дължали. След Октомврийския преврат и Гражданската война в Русия и пристигането на руски бежанци в България Стамболийски нарежда всичк разходи по тях да се осчетоводяват за сметка на неизплатения остатък от окупационния дълг към Русия. Дългът е опростен със споразумение между кабинета на Александър Стамболийски и съветското правителство За издръжката на руските бежанци са похарчени 343 милиона и няколко стотин хиляди лева, което е доста над 10 милиона и някколко хиляди рубли.

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 04 авг 2015 19:22

269, това е така. Проблемът е, че ти беше написал окупационен дълг към СССР, а не към Русия. :) .Така излезе, че този дълг се отнася за 1944 и нататък.
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

polmazpolm
Контакти:

Мнениеот polmazpolm » 04 авг 2015 19:36

Uh...Гледам, че и мен, подобно на много други неможещи да си аргументират тезите заблудени хорица, поддали се на западната пропаганда, са ме разгромили...
Оттеглям се да си ближа раните... :twisted:
(специално за синьо (???? НЕ МОЖЕ ДА ИМА ТАКЪВ ЛЕВСКАР!) сърце пояснявам, че трудно зацепва -това е ирония, готин. :) )
Чао, до след седмица!

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 04 авг 2015 19:41

polmazpolm написа:Uh...Гледам, че и мен, подобно на много други неможещи да си аргументират тезите заблудени хорица, поддали се на западната пропаганда, са ме разгромили...
Оттеглям се да си ближа раните... :twisted:
(специално за синьо (???? НЕ МОЖЕ ДА ИМА ТАКЪВ ЛЕВСКАР!) сърце пояснявам, че трудно зацепва -това е ирония, готин. :) )
Чао, до след седмица!

Теб пък кой те е разгромил? :mrgreen: Чао, и все пак се опитай да си формулираш тезата за след седмица, че не стана ясна на никого. Това е ирония 8-) . Но тука повече спам няма да има. И помни едното наум! ;)
Последна промяна от Синьо сърце на 04 авг 2015 20:59, променено общо 1 път.
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

pomiqr269

Мнениеот pomiqr269 » 04 авг 2015 20:09

Написа, че не сме плащали окупационен дълг към Русия за освобождението.

Окупационния дълг към СССР също е факт. СССР ни принуждава да подписваме договори неизгодни за нас и им продаваме стоки много под себестойността им. Факт е, че руските войски влизат в БНБ и заграбват всичко. Също е факт, че конфискуват предприятията ни и след това ни ги продават, въпреки че част от тях са спрели работа след руското им управление.

http://old.omda.bg/bulg/hystory/saglash ... s_1944.htm

15. Българското правителство трябва редовно да изплаща парични суми в българска валута и да предоставя стоки /гориво, хранителни продукти и пр./, средства и услуги, които могат да потрябват на Съюзното /Съветското/ Главно командуване за изпълнение на неговите функции.
16. Българските търговски плавателни салове, които се намират както в Български, така и в чужди води, ще бъдат под оперативния контрол на Съюзното /Съветското/ Главно командуване за използуване в общите интереси на Съюзниците.
17. Българското правителство, ако потрябва, ще обезпечи използуването върху територията на България на промишлените и транспортни предприятия, а така също на средствата за връзка, силовите станции, предприятия и учреждения за обществено ползуване, складове за топливо и други материали, съобразно инструкциите, дадени през време на примирието от страна на Съюзното /Съветското/ Главно командуване.

http://www.archives.government.bg/6-%D0%A6%D0%94%D0%90

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 04 авг 2015 20:24

269, та с тебе спорехме дали е изплатен изцяло този окупационен дълг, как ще напиша, че го няма? Аз ти казах, че после е добавен и този за Източна Румелия...я си провери, мен не ми се рови назад.
Там едновременно ставаше дума за окупация 1878 и 1944, та може някой да се обърка. Може и аз да съм се объркал, не съм безгрешен като някои. И да, ти беше споменал, че окупацията е повече от 45 години, или нещо от сорта.
Та това, което си описал, не е окупационен дълг към СССР. Мен ми мяза на чиста конфискация.
Такъв дълг не съществува. Виж, присъствието на РККА ни струва определена сума-има я пак в темата, и е коментирана. Даже май мурзилка я пусна, докато още се правеше на нормален спорещ...

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 04 авг 2015 20:51

Русия предлага единен фронт за борба с ИД, като междувременно критикува решенията на американците за по-активно подпомагане на ''умерената опозиция'' без това да бъде съгласувано с правителството на Сирия.
Почти съм сигурен, че американците за пореден път ще покажат що за боклуци са, но мисля че е крайно време заедно с Русия да сложат края на тази лудост наречена Ислямска Държава...
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 04 авг 2015 21:02

HoUs4oOL написа:Русия предлага единен фронт за борба с ИД, като междувременно критикува решенията на американците за по-активно подпомагане на ''умерената опозиция'' без това да бъде съгласувано с правителството на Сирия.
Почти съм сигурен, че американците за пореден път ще покажат що за боклуци са, но мисля че е крайно време заедно с Русия да сложат края на тази лудост наречена Ислямска Държава...

Да ги махат, бе! Бал съм ги и психопатите...

pomiqr269

Мнениеот pomiqr269 » 04 авг 2015 21:12

Синьо сърце написа:269, та с тебе спорехме дали е изплатен изцяло този окупационен дълг, как ще напиша, че го няма? Аз ти казах, че после е добавен и този за Източна Румелия...я си провери, мен не ми се рови назад.
Там едновременно ставаше дума за окупация 1878 и 1944, та може някой да се обърка. Може и аз да съм се объркал, не съм безгрешен като някои. И да, ти беше споменал, че окупацията е повече от 45 години, или нещо от сорта.
Та това, което си описал, не е окупационен дълг към СССР. Мен ми мяза на чиста конфискация.
Такъв дълг не съществува. Виж, присъствието на РККА ни струва определена сума-има я пак в темата, и е коментирана. Даже май мурзилка я пусна, докато още се правеше на нормален спорещ...

И аз не помня и тогава ме мързеше да продължавам да пиша от телефона. Може някой друг да е написал, че не сме платили нищо.

Може да е нямало войски за постоянно, но са били на една грешна стъпка разстояние от наша страна, за да ни пратят. Справка - Прашката пролет. Не мисля, че САЩ биха посегнали на държава от ЕС, както СССР на своите уж съюзници.

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 04 авг 2015 21:13

1.Благодаря за подкрепата .Още повече,че тя идва от човек с който сме били опоненти в много спорове . За мен този спор е и един урок от който научих,че не всички хора имат доблест и там мъжката дума не важи!Защото още чакам отговор на мой въпрос който явно няма да получа.И ако човека пуснал темата имаше чест,щеше отдавна да е влезнал в поста си и да изтрие онази част която се оказа невярна.
2.до 269
А.Русия окупира България,това лошо ли е или е добро?Тази окупация не е ли за да може България да запази целостта си докато изгради собствено управление на държавата.
Б.Ако пък Русия е тук с цел да ни прави задунайска губерния,защо всички я упрекват ,че си тръгват от България след съединението.Какъв окупар е този дето бяга от окупираната страна и що за окупиран народ е този дето иска окупатора му да не си тръгва?
В.Окупационния дълг е в размер на 25 процента от БВП на страната.Това не е ли една добра цена за свободата на България?
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Върни се в “Свободна зона”