Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

polmazpolm
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот polmazpolm » 04 авг 2015 12:29

Синьо сърце написа:Ами нали ме питаше кой е подкокоросал Сърбия да нападне? Кой е, според тези източници? :)

Най-близкия съюзник на Русия. Според тези източници, де.
А в същото време, без ни-как-ва връзка с това, Русия изтегля всичките си офицери от българската армия. Случайно. :)

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 04 авг 2015 12:38

polmazpolm написа:
Синьо сърце написа:Ами нали ме питаше кой е подкокоросал Сърбия да нападне? Кой е, според тези източници? :)

А в същото време, без ни-как-ва връзка с това, Русия изтегля всичките си офицери от българската армия. Случайно. :)

Сиреч Австро-Унгария. Не това ли казах и аз? Ми дай други източници, дали има и друг вариант?
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

polmazpolm
Контакти:

Мнениеот polmazpolm » 04 авг 2015 12:48

Синьо сърце написа:
polmazpolm написа:

Сиреч Австро-Унгария. Не това ли казах и аз? Ми дай други източници, дали има и друг вариант?

Мисля, че това е пре-достатъчно. ;)

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 04 авг 2015 12:48

В този ред на мисли, темата се превърна в История на България и отношенията с Русия, което е спам спрямо " Тема за политика-Свят". Трябва или да се премести в друга тема, или нещо друго, а не да пълним страниците тука със спорове и линкове.
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 04 авг 2015 12:51

А изтеглянето на офицерите е факт. Интересен момент са очакванията за тази война:

Предвид скорошното Освобождение на България и липсата на опитни офицерски кадри и точно обратното за Сърбия, която разполага с многобройна войска и артилерия и възможно най-модерните оръжия за времето си, очакванията на западните Велики сили на този етап са бърз и пълен разгром на България.
В източната велика сила – Русия, мненията са по-противоречиви, мнозинството предрича загуба за българите, но част от руските офицери, които скоро са се върнали от България и познават българската армия, казват, „че българите ще избият до крак сърбите“.

polmazpolm
Контакти:

Мнениеот polmazpolm » 04 авг 2015 12:59

Синьо сърце написа:В този ред на мисли, темата се превърна в История на България и отношенията с Русия, което е спам спрямо " Тема за политика-Свят". Трябва или да се премести в друга тема, или нещо друго, а не да пълним страниците тука със спорове и линкове.

Пропусна "неудобни". И без това мисля, че засега ви стигат уроци (става дума конкретно за теб и мекотелото)- утре пътувам и си мисля да ви дам около седмица почивка за осмисляне на казаното дотук. :)
А иначе, темата е много свързана със съвременната политика. Дори и да го отречеш.
Последна промяна от polmazpolm на 04 авг 2015 13:11, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 04 авг 2015 13:10

polmazpolm написа:
Синьо сърце написа:В този ред на мисли, темата се превърна в История на България и отношенията с Русия, което е спам спрямо " Тема за политика-Свят". Трябва или да се премести в друга тема, или нещо друго, а не да пълним страниците тука със спорове и линкове.

Пропусна "неудобни". И без това мисля, че засега ви стигат уроци (става дума конкретно за теб и мекотелото)- утре пътувам и си мисля да ви дам около седмица почивка за осмисляне на казаното дотук. :)

Кое точно е неудобно, че не схващам? И кои уроци точно си преподал? За мен линкът за договора беше интересен. Нещо обаче ми се губи тезата ти в цялата картинка-мислиш ли, че си доказал нещо и на някого?

polmazpolm
Контакти:

Мнениеот polmazpolm » 04 авг 2015 13:14

Синьо сърце написа:
polmazpolm написа:

Кое точно е неудобно, че не схващам? И кои уроци точно си преподал? За мен линкът за договора беше интересен. Нещо обаче ми се губи тезата ти в цялата картинка-мислиш ли, че си доказал нещо и на някого?

Важното е мислещите хора, които следят спора ни, да си направят изводите. Между другото, струва ми се, че и ти не си "немислещ". Просто не можеш да се отървеш от някои насадени ти представи. И не отсяваш фактите от интерпретациите им.
Пример:
- Русия е категорично против Съединението. - факт.
- "Поради недоверието си към княза, датиращо още от Режима на пълномощията, руският цар Александър III отказва да подкрепи българската дипломация, макар и да е против възстановяването на положението отпреди 6 септември." - интерпретация.
Последна промяна от polmazpolm на 04 авг 2015 13:23, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Мнениеот Player » 04 авг 2015 13:18

THE G.A.M.E написа:
Ние си затворихме два блока ( ако не бъркам в момента ) на АЕЦ, срещу което получихме обещетение в размер на 1.2 млрд. долара.
Литва ли беше, Латвия ли, за същото, получиха 3.8 млрд. долара.

Ами ................
Можехме да се пазарим като... Цигани, д'ет се вика, пак щяха да ни вземат.
Много други неща можехме да си извоюваме при преговорният процес, ама пустата му полит. каста.

Я се събуди, ощипи се и погледни къде се намираш, че явно си забравил. Дали са ни платили тези пари, повече или по-малко, почти никой не знае. И да ни бяха дали дори 10 млрд. какво? Щеше нещо по-различно ли да е станало? Управляваме се от мафия която си лапа всичките парички. Ако си мислиш наистина, че нещо ще дойде до теб, до нуждаещите се или да остане за поколенията - наистина много си се объркал. Ама много. Тук и нефт колкото в Кувейт да открием, няма стандарта ни да се промени кой, знае колко. Имаме политици-мафиоти, който си карат по комунистичеко, че държавата им е бащиния и си правят каквото си поискат. Те са си казали, че тази власт с кръв са я взели и с кръв ще я дадат. Дойдоха и пуснаха престъпниците да мародерстват 44-та и оттогава сме си все така. И преди това са правили много мръсотии, но през 44-та счупиха всички рекорди, на престъпност и убийства извършени в историята на България.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 04 авг 2015 13:27

"Player" ... Нали точно за това съм писал - Пустата му политическа каста".

Преговарялите са се съгласили на толкова, колкото да има за тях.
Току виж, ако имахме по-голям келепир от ЕС, се наложило да делят и с народа. :lol:

Иначе достигат средства и да обикновенните хорица, но са трохите.
И все пак с тези трохи, хората управляват бизнес и дават работа на други ...

Заплатите във фирми, с евро-средства, са си прилчини за нашият стандарт.
Но вместо това да е правилото, заради некадърните и алчни политици, това е изключение.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Върни се в “Свободна зона”