Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот vaskonti » 31 юли 2015 09:13

Синьо сърце написа:Тук искам да направя едно уточнение: израснах с комшийче-русначе, винаги съм имал някаква симпатия към тях, но никога не съм бил русофил. Не се и интересувах особено от проблемите на Русия. Но безумните чебъри с помия, изливани от години срещу тях, ме накараха да се поразровя и да поразуча как стоят нещата. Едно време по СДС митингите викахме Ю Ес Ей и се ебавахме с петолъчките и комунизма, и с СССР-нормално. Но после нещата се оказаха не съвсем такива...
Инвазията на САЩ по цял свят ме изуми-ама нали демокрация, свобода-а то каква излезе? В един момент си правеха каквото искат, без да бръснат ООН, закони, спогодби-та това Хитлер не е правил! Русия мълчеше, бедна и унизена, предадена от Горбачов и Елцин-никой не се занимаваше с нея. И в един момент, когато почнаха да възраждат боен потенциал и да стъпват на краката си-стана страшно. Именно тогава прозрях- онези няма да мирясат, докато не я смажат. Както Наполеон и Хитлер-тя им е нужна поробена и като ресурси. Не се и свенят да го кажат в прав текст. Това не мога да приема...
Русия има много проблеми-и като стандарт, и като инфраструктура. Бил съм там един път-на мача ЦСКА М-Левски. Има ги. Но ако няма Русия, кой ще спре САЩ да дерибействат и ограбват света?
Никой. Никакъв шанс. Затова взех тяхната страна. И затова всякакви лопатаджии, които сипват помия и бълват простотии, стрелят с атомния лайномет срещу Русия за спорта-няма да ги оставя. А аз захапя ли нещо-няма пускане. Докрай.Това е...

По принцип съм съгласен. Но само ако игнорираме факта, че целта на Русия далеч не е да осигури баланс на силите, да "спира злото" и тем подобни. Целта на Русия също е контрол върху възможно най-много стратегически територии, природни богатства, сфери на влияние - политически и икономически. В крайна сметка западните корпорации и руската олигархия са двете страни на една и съща монета. А точно тези две страни на монетата определят политиката - на САЩ и на Русия. Китай си е избрал ролята на кибик с влияние и както на думи уж подкрепя Русия, така на практика върти луди пари именно със запада, а не с братушките.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 31 юли 2015 09:37

При мен положението е горе-долу като при Синчеца, с изключение, че съм бил малък като са скачали по митингите и са викали "Ю Ес Ей" :roll: По принцип, видиш ли медиите да се хвърлят дружно на някого, значи има нещо гнило, значи те имат някаква изгода от това :roll: По този въпрос има страхотен американски филм - "Гражданинът Кейн" ;) Това нещо, комбинирано с мазното и долно, подлизурческо отношение на нашите политици специално към американските ... Чак ми е странно наличието на елементи като 1982, имайки предвид горните факти :roll: Представете си, че гледате телевизия "Алфа" по цял ден ... За една седмица няма да ги дишате руснаците, без те реално да са ви направили нещо ... Ако американците се концентрират върху вътрешните си проблеми и не отварят военни конфликти по света, аз лично съм ОК с тях 8-) Дори е леко забавно игнорантското отношение на редовия американец от Средния Запад Чет, който си мисли, че Европа е държава, граничеща с Франция и Великобритания :lol: :lol: :lol:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
sl321

Мнениеот sl321 » 31 юли 2015 09:55

boabbb написа:По принцип, видиш ли медиите да се хвърлят дружно на някого, значи има нещо гнило, значи те имат някаква изгода от това.

Когато говорим за скачане на България към Русия трябва да забравим Америка и световната геополитика. Ако ще скачаме срещу САЩ, то това не би трябвало да бъде заради избора на коя страна да бъдем, а заради конкретни неща. Американците са правили и правят сума отвратителни неща, но тях трябва да ги обсъждаме едва тогава, когато прочетем правилно историята на България.
Българите би трябвало да имат лично отношение към Русия ( СССР), тъй като руската политика в последните поне 100 години е работила винаги в ущърб на българският национален интерес ( и в момента е така). За да разбереш това, трябва да попрочетеш малко повече книги и документи. Поредна позиция от типа "аз не съм наясно, но си избрах руснаците защото...". Втори клас голямото междучасие. Избрал си бил.....Четете бре хора.

boabbb написа: Представете си, че гледате телевизия "Алфа" по цял ден ... За една седмица няма да ги дишате руснаците, без те реално да са ви направили нещо

По телевизия Алфа плюят по руснаците ли?
Последна промяна от sl321 на 31 юли 2015 09:58, променено общо 1 път.
http://www.eridubet.com
Доста блогове с типстъри на едно място.

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 31 юли 2015 09:55

sl321 написа:
boabbb написа:По принцип, видиш ли медиите да се хвърлят дружно на някого, значи има нещо гнило, значи те имат някаква изгода от това.

Когато говорим за скачане на България към Русия трябва да забравим Америка и световната геополитика. Българите би трябвало да имат лично отношение към Русия ( СССР), тъй като руската политика в последните поне 100 години е работила винаги в ущърб на българският национален интерес ( и в момента е така). За да разбереш това, трябва да попрочетеш малко повече книги и документи. Поредна позиция от типа "аз не съм наясно, но си избрах руснаците защото...". Втори клас голямото междучасие. Избрал си бил.....Четете бре хора.

boabbb написа: Представете си, че гледате телевизия "Алфа" по цял ден ... За една седмица няма да ги дишате руснаците, без те реално да са ви направили нещо

По телевизия Алфа плюят по руснаците ли?

Не ме цитирай, пусни си климатика и си пий хапчетата, моля ;)
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Турция прекрати преговорите с Русия за "Турски поток"

Мнениеот Player » 31 юли 2015 10:00

Турция реши да прекрати преговорите с Русия за реализиране на проекта "Турски поток" заради липсата на напредък в преговорния процес, съобщи ТАСС, като се позовава на турската телевизия Хабертюрк.Една от причините за забуксуването на преговорите е липсата на съгласие за намаляване на цените на руския газ. Страните подготвяха споразумение за намаляване на цената за закупуване на газ от 1 януари 2016 г. с 10,25 на сто, но то не бе подписано.
Има и редица други въпроси, по които Турция и Русия не са съгласни. Според Хабертюрк преговорите за "Турски поток" са прекратени временно и не е известно кога ще бъдат възобновени.
От месеци Анкара и Кремъл преговорят за реализацията на газопровода - проектът, който наследи "Южен поток". Тръбите на новия газопровод трябва да минат по дъното на Черно море и да завият към турския бряг, а не да продължат към Варна, каквито бяха плановете за "Южен поток".Така руският газ трябва да премине през територията на Турция до газов хъб на гръцко-турската граница. Оттам европейските клиенти на "Газпром" ще купуват договорените количества суровина.Целта на тези планове е да бъде заобиколена Украйна. Досега ръководителят на "Газпром" Алексей Милер категорично заявява, че след 2019 година транзитът през страната ще бъде прекратен.

dnes.bg

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Re: Турция прекрати преговорите с Русия за "Турски поток"

Мнениеот Player » 31 юли 2015 10:05

Руснаците си мислят, че турците са като нас и ще им обещаят нещо по-евтино някога и ще им се вържат на празните обещания. Турците си искат подписано черно на бяло, а не като мъглата около нашия Южен поток, който можеше и никога да не се изплати и да плащаме пак най-скъпата цена както сега. Евала комши!

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Re: Турция прекрати преговорите с Русия за "Турски поток"

Мнениеот Синьо сърце » 31 юли 2015 10:40

Тва скучно, нема интрига...дай некоя друга тема.
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 31 юли 2015 11:16

Плейър, ко стана бе, брат? Днеска май няма да има превод от амбасадата, а?
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 31 юли 2015 11:24

Томи, я ни обясни тая работа: рублата била вързана с петрола. Така казват и пишат. И наистина колебанията и в общи линии повтарят тези на петрола. Но как на практика става тая работа-една валута да е вързана с дадена стока?
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 31 юли 2015 11:41

Синьо сърце написа:Томи, я ни обясни тая работа: рублата била вързана с петрола. Така казват и пишат. И наистина колебанията и в общи линии повтарят тези на петрола. Но как на практика става тая работа-една валута да е вързана с дадена стока?

Голяма част от БВП на Русия зависи от петрола. Бюджетът им е разчетен при определени цени и когато тези цени паднат доста под минимума, предвиден в бюджета, тогава в него се получава огромна дупка, а това директно се отразява на круса на рублата. А това е само част от негавнитите влияния върху рублата.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Върни се в “Свободна зона”