Месо с антракс е стигнало до 30 обекта

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
ros
Контакти:

Re: Месо с антракс е стигнало до 30 обекта

Мнениеот ros » 23 юли 2015 10:46

гражданин от село написа:
ros написа:Мога само да Ви кажа да не изпадате в паника и да не се вкарвате във филми. Информацията, която излиза по медиите е абсолютно достоверна.
Много е важно ако някой има в хладилника или фризера си месни заготовки и разфасовки на ЕТ "ДАРИ" да ги предаде на властите а НЕ ДА ГИ ИЗХВЪРЛЯ В КОНТЕЙНЕРИТЕ ЗА СМЕТ!!! Така ставате разпространител на евентуална зараза

важното е просто да не изпадате в паника.

Казваш все още да не се хвърлям от балкона?Добре,ще изчакам!

Иронията ти е абсолютно неуместна. А ти си свободен да правиш каквото пожелаеш ;)
Аз може да съм никой за ЦСКА, но ЦСКА е всичко за мен, аз може да съм един от хилядите фенове, НО ЦСКА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ОТБОР ЗА МЕН

Потребителски аватар
tolstolob
Контакти:

Мнениеот tolstolob » 23 юли 2015 10:53

За това нашите деди винаги са настоявали, че рибата е доста по-качествена храна от месото на козела, да речем. Тя има всички полезни мазнини, а и някак не можем лековато да избягаме от съблазънта на пресния толстолоб, удобно и някак похотливо излегнал се върху горещата домашна скара.

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Мнениеот ЕМИЛ » 23 юли 2015 11:01

tolstolob написа:За това нашите деди винаги са настоявали, че рибата е доста по-качествена храна от месото на козела, да речем. Тя има всички полезни мазнини, а и някак не можем лековато да избягаме от съблазънта на пресния толстолоб, удобно и някак похотливо излегнал се върху горещата домашна скара.

Толстолоба е мазна риба и се консумира само и единствено пържена .

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 23 юли 2015 11:03

ЕМИЛ написа:
tolstolob написа:За това нашите деди винаги са настоявали, че рибата е доста по-качествена храна от месото на козела, да речем. Тя има всички полезни мазнини, а и някак не можем лековато да избягаме от съблазънта на пресния толстолоб, удобно и някак похотливо излегнал се върху горещата домашна скара.

Толстолоба е мазна риба и се консумира само и единствено пържена .

Я па ти! :mrgreen:

NLO

Мнениеот NLO » 23 юли 2015 13:01

Заразената транжорна - запечатана едва вчера
23 юли 2015, 12:18 | Varnautre.bg

Снимка:
Varnautre.bg

И. д. директор на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Даниел Денев

Пробите на иззето в понеделник от цеха месо са отрицателни

Заразената с антракс транжорна в "Аспарухово" ЕТ "Дари-Пламен Илиев" е запечатна едва вчера. Това станая ясно след поредното заседания на криисния щаб във Варна. Пробите от месо, иззето в понеделник от цеха, са отрицателни, съощи областният управител Стоян Пасев, според когото тези резултати дават основания да се счита, че рискът спори на антракс да са попаднали в разпространените в търговската мрежа месни продукти, е много малък.

Късното затваряне на транжорната Пасев обясни с липсата на доказателства, че в нея е доставено месото на заразената крава. "В началото всичко беше под формата на слухове", коментира областният управител.

Нямаше категорични доказателства, че в транжорната е влязло нелицензирано месо, заяви и изпълняващият длъжността директор на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Даниел Денев. Така властите са предприели мерки по запечтването на цеха едва след излизането на пробите от повърхностите и оборудването, показали наличие на спори на антракс, което се случи вчера. Дотогава транжорната е произвеждала месо, с което е зареждала търговски обекти. За количеството и качеството на месото произведено в цеха в периода от разфасоването на кравата, което според доклада на Здравното министерство се е случило на 8-9 юли до 20 юли няма информация.

Все още се чакат резултатите от проби, взети от 23-те обекта, в които според властите е попаднало месо, имало контакт с повърхности или оборудване в заразения цех. Всички обекти са запечатани и дезинфекцирани, посочи губернаторът.

Той информира, че заведенията ще бъдат отворени за клиенти, като затворени ще останат само кухните им. В местата за хранене ще може да се предлага всичко друго без скара. Кухните ще останат затворени докато властите не се убедят в ефективността на дезинфекцията.

Според д-р Денев починалият от антракс мъж от Млада гвардия е нарушил закона не уведомявайки за заколването на болно животно. "По този начин е прекъсната веригата за подаване на информация. Това не означава, че само собственикът на кравата има вина", посочи д-р Денев и допълни, че собственикът на транжорната няма право да вкарва каквото и да било нерегламенирано месо. Още снощи д-р Денев уточни, че на собственика ще бъде съставен административе акт за нарушение в масимален размер.

Днес или най-късно утре трябва да излязат пробите от втората мъртва крава. Следващата седмица пък се чакат пробите от търовските обекти, зареждали от ЕТ "Дари-Пламен Илиев".
Изображение

GAVAO
Контакти:

Мнениеот GAVAO » 23 юли 2015 13:21

Цецо Чука написа:Дреме ми на дедовия,аз месо не ям...

Нормално,все пак си ПАПАГАЛ ;)

Потребителски аватар
stefani

Мнениеот stefani » 23 юли 2015 13:30

Опасността се е разминала :)
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !

Потребителски аватар
Цецо Чука
Контакти:

Мнениеот Цецо Чука » 23 юли 2015 13:31

GAVAO написа:
Цецо Чука написа:Дреме ми на дедовия,аз месо не ям...

Нормално,все пак си ПАПАГАЛ ;)

Ти обаче би трябвало да се притесняваш-антракса ходел и по свинете,свиня проста...
samo_levski написа:идеално равен терен, тревата зелена, иде ти да почнеш да я пасеш

NLO

Мнениеот NLO » 23 юли 2015 13:31

Унищожават месото от кухните на детските градини
23 юли 2015, 13:10 | Varnautre.bg

Снимка:
© Pixabay

Готвят постно няколко дни в забавачниците

Няколко дни в детските заведения във Варна ще бъде готвена постна храна, а ако се използва месото ще бъде от риба и пиле. Това съобщи заместник-кметът по здравните въпроси д-р Лидия Маринова. На директорите е разпоредено и да прегледат фактурите, които са им издавани, за да проследят от къде им е доставено месо. Същевременно съществуващото такова ще бъде унищожено.

Продължава клиничното наблюдение на ваксинираните в Млада гвардия животни, заяви от своя страна изпълняващият длъжността директор на Областната дирекция по храните във Варна д-р Даниел Денев, който уточни, че няма сигнали за нови умрели животни.

Припомняме, че от болниците във Варна заявиха готовност да поемат случаи на заболели от антракс, ако се установят такива. В инфекциозната клиника на "Света Марина" на разположение са 15 легла.
Изображение

Потребителски аватар
ros
Контакти:

Мнениеот ros » 23 юли 2015 13:56

stefani написа:Опасността се е разминала :)

Опасността ще се размине едва тогава, когато се изтеглят/предадат всички налични количества от съответните месни заготовки и разфасовки или консумиралите храни от Фирма Дари хора не бъдат прегледани от личен лекар. Но като цяло ситуацията е мааалко по-спокойна
Аз може да съм никой за ЦСКА, но ЦСКА е всичко за мен, аз може да съм един от хилядите фенове, НО ЦСКА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ОТБОР ЗА МЕН

Върни се в “Свободна зона”