Кога се изисква Свидетелство за съдимост ?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Кога се изисква Свидетелство за съдимост ?
Между другото, от доста време вече няма нужда да ходиш в районния съд по местоживеене, от всеки районен съд можеш да си го извадиш, става за около ден.
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.
LSFC 1914 написа:valio, за изнасилване ли си съден
Някакви му пръснали шоколадовия цех.
защо написа:Между другото, от доста време вече няма нужда да ходиш в районния съд по местоживеене, от всеки районен съд можеш да си го извадиш, става за около ден.
Става за секунди.
- bobonikolov
ushko_kukuruza написа:bobo_13 написа:valio_cska"[quote="runnersa написа:http://econ.bg/%D0%9D%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%B8-%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B5/%D0%A3%D0%BA%D0%B0%D0%B7-1074-%D0%BE%D1%82-23-05-1974-%D0%B3-%D0%B7%D0%B0-%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%B7%D0%B0%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D1%82%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%BE%D1%82%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%B8-%D0%B8-_l.l_i.128783_at.5.html
Не знам дали няма по съвременен и демократичен вариант на търсачкста това ми изкара
Защо по добре не ме гръмнат? Не ми дават право да работя а искат такива като мен да се поправят как да стане? Добре сбърка съм дайте сега да ми отнемат всичко в живота. Ебаси.
Ако само си осъждан може и да нямаш проблем. Обаче ако има наказание като "лишаване от свобода" вече е лошо. Ако си осъждан леко за непристойно поведени и подобни... може и метър да минеш
Брей, компетенция много тук. В свидетелството за съдимост пише САМО:
1. ОСЪЖДАН
2. НЕОСЪЖДАН
Като при заявление се пише за къде да послужи. Издава се от районния съд по местоживеена, а, ако лицето е родом от друг град се бави 3 дни. В противен случай се издава на момента.
И, да, повечето работодатели изискват такъв документ в оригинал (който е с валидност 6 месеца от датата на издаването му), който се предоставя не на институции, а на самия работодател.
Може да си осъждан за както за дребно хулиганство, така и за углавно престъпление, примерно по чл.199 от НПК, но в свидетелството пише едно и също - ОСЪЖДАН без да се споменава по кой член.
Пет години след изтичането на присъдата лицето, ако няма допълнителни провинения се реабилитира автоматично и свидетелството става чисто.
Това е.[/quote]
Ушко бъркаш и то доста. Като човек, който е виждал свиделства за съдимост на осъждани лица мога да ти кажа, че не само пише ОСЪЖДАН ами и много подробно си пише по кое дело от коя дата, тип на делото НОХД/НЧХД и за какво точно е осъждано лицето. Ето:

-
- Контакти:
Работодателя е в правото си да изисква медицинско свидетелство и медицинска книжка ако работиш със хранителни стоки.Свидетелство за съдимост,документ за отчет в психодиспансера,а някои дори и документ от частен съдебен изпълнител за задължения.Осъдените имат срок за реабилитиране,но новите варвари,както аз наричам някои собственици на фирми,веднага ти хвърлят молбата в кошчето,като видят ,,осъждан''.Ако не беше тази безработица може би нямаше да са толкова безкомпромисни.Естествено че съденият за педофилия няма шансове за работа в детска градина или осъденият за финансови злоупотреби в банка.Вальо,прикрепи към документите и препоръки от бивши работодатели.Колеги,пускащи пасквили,не допускате ли че може да са го набели и осъдили за мятане на бомбичка,примерно.
bobo_13 написа:Да, при започване на работа се представя СС. Ако говориш с работодателя и му обясниш защо си осъждан може да не го вземе предвид.
Не е задължително.
Това което правят работодателите като изискват СС е напълно незаконно.