Кога се изисква Свидетелство за съдимост ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Валери
Контакти:

Re: Кога се изисква Свидетелство за съдимост ?

Мнениеот Валери » 22 юли 2015 16:27

Вальо понеже си ми адаш и понеже си цесекарче ще ти дам не юридически, а счетоводен отговор.
Моя е задачата когато управителя иска да назначи лице, да му окомплектован документите и да подам нужната информация в НАП с електронен подпис.

СС се изисква за материално отговорни длъжности и това е описано в един брадясал нормативен акт от началото на 90те.
Примерно ако се цаниш за монтьор може и да не ти го поискат. Ако обаче ще ставаш МОЛ на склад няма как да ти се размине.
СС е нужен документ за сключване на договор, но не е задължителен реквизит за досието ти при една евентуална проверка от Инспекцията по труда. Тя гледа дали имаш ТД и дали заплатата ти е реална.

Обикновено работниците на строителни обекти минават без свидетелство за съдимост. Това е честа практика при мен. Също толкова често идва и Инспекцията по труда. До сега са ме глобявали с 200 лв. за липса на сключена колективна застраховка за трудова злополука. Досиетата на лицата бяха само с трудов договор, подписано уведомление по чл. 62 /това е уведомлението че ти е входиран трудовия договор в НАП/, първоначален инструктаж, длъжностна характеристика, фишове за работните месеци, медицинско и копие на лична карта.

valio_cska
Контакти:

Мнениеот valio_cska » 22 юли 2015 16:29

bobo_13 написа:
valio_cska написа:
runnersa написа:http://econ.bg/%D0%9D%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%B8-%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B5/%D0%A3%D0%BA%D0%B0%D0%B7-1074-%D0%BE%D1%82-23-05-1974-%D0%B3-%D0%B7%D0%B0-%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%B7%D0%B0%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D1%82%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%BE%D1%82%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%B8-%D0%B8-_l.l_i.128783_at.5.html
Не знам дали няма по съвременен и демократичен вариант на търсачкста това ми изкара :lol:

Защо по добре не ме гръмнат? Не ми дават право да работя а искат такива като мен да се поправят как да стане? Добре сбърка съм дайте сега да ми отнемат всичко в живота. Ебаси.

Ако само си осъждан може и да нямаш проблем. Обаче ако има наказание като "лишаване от свобода" вече е лошо. Ако си осъждан леко за непристойно поведени и подобни... може и метър да минеш

4 месеца условно и 3 год изпитателен срок :)

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 22 юли 2015 16:37

По принцип във всяка една работа се изисква СС, но това не означава, че осъжданите са обречени на безработица. Зависи от работодателя дали ще те вземе, пък и от теб самия, ако му вдъхнеш доверие.
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
Blue1914
Контакти:

Мнениеот Blue1914 » 22 юли 2015 16:39

Абе гадно е това със свидетелството за съдимост. Може заради едната глупост да ти провали живота това нещо. Тук не говоря за убийства, изнасилвания, кражби и дгруги гадости- може да е тотална глупост или нелепост с малка условна присъда, ама после и за разносвач на млечни продукти не можеш да се вредиш... Мамата си джаса!

valio_cska
Контакти:

Мнениеот valio_cska » 22 юли 2015 16:39

Валери написа:Вальо понеже си ми адаш и понеже си цесекарче ще ти дам не юридически, а счетоводен отговор.
Моя е задачата когато управителя иска да назначи лице, да му окомплектован документите и да подам нужната информация в НАП с електронен подпис.

СС се изисква за материално отговорни длъжности и това е описано в един брадясал нормативен акт от началото на 90те.
Примерно ако се цаниш за монтьор може и да не ти го поискат. Ако обаче ще ставаш МОЛ на склад няма как да ти се размине.
СС е нужен документ за сключване на договор, но не е задължителен реквизит за досието ти при една евентуална проверка от Инспекцията по труда. Тя гледа дали имаш ТД и дали заплатата ти е реална.

Обикновено работниците на строителни обекти минават без свидетелство за съдимост. Това е честа практика при мен. Също толкова често идва и Инспекцията по труда. До сега са ме глобявали с 200 лв. за липса на сключена колективна застраховка за трудова злополука. Досиетата на лицата бяха само с трудов договор, подписано уведомление по чл. 62 /това е уведомлението че ти е входиран трудовия договор в НАП/, първоначален инструктаж, длъжностна характеристика, фишове за работните месеци, медицинско и копие на лична карта.

Благодаря за инфото. Значи няма как да стане работата която искам да почна :) Шофьор- дистрибутор се води :) А не искам да бъркам бетон не съм някой прост и глупав човек още по малко някой изрод с татуси и криминална мутра за да бъда дискриминиран за работа. Защо закона ми забранява да работя тези работи ? Каква е целта на всичко това ?

valio_cska
Контакти:

Мнениеот valio_cska » 22 юли 2015 16:42

А ако предоставя "нереално" свидетелство за съдимост? Това възможно ли е ?

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 22 юли 2015 16:45

valio_cska написа:А ако предоставя "нереално" свидетелство за съдимост? Това възможно ли е ?

Може да си докараш беля, ако по някаква случайност се разбере и отново да станеш подсъдим ;)
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

valio_cska
Контакти:

Мнениеот valio_cska » 22 юли 2015 16:46

Blue1914 написа:Абе гадно е това със свидетелството за съдимост. Може заради едната глупост да ти провали живота това нещо. Тук не говоря за убийства, изнасилвания, кражби и дгруги гадости- може да е тотална глупост или нелепост с малка условна присъда, ама после и за разносвач на млечни продукти не можеш да се вредиш... Мамата си джаса!

Е ми да и аз съм на това мнение да сбърках виновен съм, но самата ми личност не е престъпна много пъти съм плакал когато са ме одобрили за работа, но заради СС не са ме вземали да работя. Последно бях се хванал на автомивка но там като разбрах че съм осъждан (един полицай ме издаде) също ми посочиха пътя :)

Потребителски аватар
sixtynine
Контакти:

Мнениеот sixtynine » 22 юли 2015 16:46

LSFC 1914 написа:valio, за изнасилване ли си съден :lol:

За говедоблудство :lol: :lol: :lol:
Изображение

valio_cska
Контакти:

Мнениеот valio_cska » 22 юли 2015 16:48

damyanov1963 написа:
valio_cska написа:А ако предоставя "нереално" свидетелство за съдимост? Това възможно ли е ?

Може да си докараш беля, ако по някаква случайност се разбере и отново да станеш подсъдим ;)

Преди да ме осъдят на местата които съм работил никога не съм имал проблеми, смисъл с работодатели НОИ, разни служби и т.н. Смятам да напусна България ако до септември не си намеря стабилна работа.

Върни се в “Свободна зона”