„Гръцката криза” и България или как гърците играят сиртаки по терлици и без бузуки, за да не събудят българите.
Здравейте, вероятно сте забелязали, че някак си не усещам т.нар. „Гръцка криза” по начина, по който се очаква да чувстваме и мислим за нея? По начина, по който медиите и правителствотo ни манипулират или инструктират да се чувстваме относно тази криза? Виждате ли... да ви кажа... моето съзание не работи по тази начин. Може би, защото имам едно много глупаво нещо, което правя, наречено „МИСЛЕНЕ!”. И няма как да съм добър българин (кредитоползвател, електорална единица, потребител и пр.), защото обичам да си изграждам СВОЕ СОБСТВЕНО МНЕНИЕ. Аз просто не повтарям това, което ми e казано и внушено, че трябва да кажа. Тъжно е да го кажа, но повечето българи просто повтарят, казаното им от разни медийни „PR” икони. И ‘щрак” и са под контрол. Не и аз ... не на мен тия. Не съм под чуждо командване. Аз си имам свои правила, по които живея. Правило номер едно 1: Не вярвам на нищо от това, което правителството ми казва! На нищо! Нула. Нюню

Най-тъжното нещо в историята ни е, че тя се повтаря многократно, а ние не си вземаме поука и продължаваме по пътя на агнетата от библейски времена насам. Този път няма кой да ни изкупи греховете на лизинг. Ще плащаме сами – всеки своя дан.
Не ви ли прави впечатление, че всяка трета новина е свързана с Гърция и какви лоши неща се случват там? Като мантра ни се набива в съзнанието, че ние сме малки деца, а най непослушните и мързеливи деца от групата се намират в Гърция. Там децата постоянно плачат за майка си, а не искат да приемат правилата на международната валутна детска градина.
Но аз няма как да взема насериозно медиите или пресата в нашата страна, които в повечето случаи се изявяват като неплатени и нещатни “PR” сътрудници на „Международния валутен фонд” и „Световната банка”, в които международното и световното не са нищо повече от две кухи думи, докато реалните собственици са шепа алчни хора от международните банкерски фамилии. Така че не ги слушам и наистина не вярвам на моята държава. И трябва да ви кажа, че изобщо не ме вълнуват показателите за фискалната стабилност и растеж на брутния вътрешен продук(Все пак България е съществувала и без знанието за тях близо 13 века, като изключим последните 20-30 години – не ми известно някой български цар да се притеснявал от липса на фискална стабилност?)
Но всъщност какво се случва в Гърция? Международните финансови спекуланти си правят експерименти с нея, каквито си правиха с България през 1996г. Нима сме забравили опашките пред банките, хартиените левове и деноминацията. Както и трика с долара, който от 1.5 лв. стана 3лв. и пак се върна на нивото от 1.5лв., като опари и пишман тарикатите, които си мислеха, че са намерили сигурен пристан в твърдата валута. И как синьо-червената олигархия си раздели „фифти-фифти” печалбата първо чрез хиперинфлацията на комсомолецът Жал Валжан, в неведущата сянка, на когото всички спестявания на народа се преляха в джобовете на кредитните милионери, от които до ден днешен няма и един осъден. А после командирът Гаргамел направи също толкова спекулативна печалба, колкото и предшественика си с изкуственото напомпване на цената на долара, като успя по този начин да изиграе и дребните мутри, които си мислеха, че са много напред с „мат’ряла” като капитазлизарт в чужда валута.
В момента това в общи линии се случва и в Гърция, само че в обратен ред – първо им дадоха еврото (марката), а сега ще им върнат деноминирана драхмата и когато всички се изсипят да купуват с деноминираните си драхми евро или долари, като се раздуе балонът ще върнат курса с 100% назад. Така подобно на нас през 1996г., гърците ще ги претърашат два пъти – да им е за урок от световните банкстери – да се научат да не протестират, че току виж събудили българите.
„Хам, хак да им е” - мисли си Ганьо Балкански – „ и без това много не се тачим с надмените византийции”. Жалко обаче, че попадаме в поредния илюминати ”pattern” (утъпкан шаблон) в стил „divide et impera”. Защото само за това слушаме по новините в нашата страна – различията, които слагат изкуствени прегради между нас в обществото и нациите. Цигани, турци и евреи срещу българи; ах, забравих, сега модерно е да се вкарват в групата на етническите антагонисти и гърците; бедни и богати; хетеро и хомосексуални, лекари и учители, ченгета и военни, сини и червени, държавни служители и частен бизнес, средна класа и бедняци, християни и мюсюлмани; черни и бели, образовани и неграмотни. Постоянно ни облъчват с тези категории – да ни нахъсат един срещу друг, нищо че лодката е една и ние всички задружено ще глътнем вода, когато нещо се обърка. Но това е стара политика още от древен Рим – така действа управляващата класа във всяка една държава, контролирана от Илюминати. Много просто нещо – „Разделяй и владей”, но ето виждате, че действа дяволски добре.
Нагледах се на куп кометари от знайни и незнайни гурута на финансовите тайни с техните технократско-завоалирани терминии, зад които всъщност крият купените си душички или невежеството си. Всеки се скъсваше да дава прогнози за валутни рамки и рецепти за „окаяните” гърци. Едни великудушно им разкриваха гениални съвети как само с няколко хода да си решат проблемите и как отново да станат просперираща нация, където реките от узо никога не пресъхват дори и в ранни зори и се леят на талази в ритъма на сиртакито. Други точеха касапския нож ала „Вуте сака на тях да им е по-зле” и злорадо избиваха комплексите си, че и гърците ще видят какво е мизерия като нас.
Нито един от тези велики пророци обаче не каза какво е мястото на България тук, освен стандартните клишета - „Пази, Боже, да не ни запали и нас гръцкия огън” или направо копираха рекетьорското изявление на бащицата Боко, че трябва вкупом да му целуваме ръката като на Дон Корлеоне, 'щото видиш ли той ни пази, докато "на юг се лее кръв”.
Колко ли от вас помислиха какво ще стане, когато Гърция напусне еврозоната или пък приеме исканията на Международните Валутни рекетьори и си продаде държавната инфрастуктура за едно евро с последващо шоково намаляне на заплатите?
О, неразумн и юруде, поради что желаеш зло на съседите си?
И тук идва мястото да ви припомня една чутовна магия. Отдавна ни облъчват от Националния статистически институт и мейнстрийм медиите, че българинът харчел повече отколкото заработва като заплата и получава от други нетрудови доходи. Даже ни надъхват как ни се дивели световните икономисти за тези фокуси на българското житие-битие. За трите основни управления на „БНБ” това обаче не е плод на велики постижения и саможертва, а просто статистика. Гномите прекрасно знят, че коригираме изкуствено изкривения си търговски баланс, като изнасяме евтиноплатена работна ръка за страните от „ЕС”. Това са 2-3 милиона емигранти, които с робски пот на челото изкарват минимални надници в страните, където са отишли и връщат част от припечелното в България и така затварят кръга. Ето как уравнението губи своя ирационален и даже мистичен заряд и става една проста статистика на външно-търговски и икономически взаимоотношения с по-развитите батковци. Тези 2-3 милиона „немили-недраги” емигранти хранят и допълват пенсиите на своите родители, както и на невръстните си деца, които в по-гоялмата си част са оставили тук да израстват преди да закрепнат достъчно, че да бъдат изтеглени и те в „тази пуста чужбина”.
Защо отворих тази скоба ? – По данни от различни източници от тези 2-3 милиона емигранти межди 500 000 хил. и един милион работят и създават български национален доход в Гърция.
Та, какво става с уравнението? И да върнат драхмата и да намалят заплатите на гърците в евро – ефектът ще е почти един и същ. Гърците ще започнат сами да си чистят къщите и тоалетните, да ходят на работа в реалното производство вместо да дремят цял ден под климатика в държавните учреждения. А, какво става с останлите, които преди това са извършвали тази дейност – ами много просто – те ще отнесат най-тежкия удар на камшика на международните банкстери като буквално ще останат на улицата – гладни и бедни в чужда държава. И какво ще последва – ами завръщане по родните места, където и без това безработицата надвишава 15% по официални данни(по неофициални - процентът е двойно по-голям и реално в България има около един милион и половина безработни българи - 1 500 000!!! Много лесно може да хванете лъжата на държавните институти по стъкмистика – като сравните броят на официално безработните с тези, които нямат здравни осигуровки – справка НОИ – там ще ви излязат тези 1.5 млн. човека).
Какво ще направи тази огромна група от хора? Когато се върнат, ще претоварят и блокират и без това издъхващата ни здравно-осигурителна, пенсионно-осигурителна и социална системи. И какво ще стане тогава – може би поредната дерижирана революция от Илюминати?
Преценете сами и попитайте интуицията си.
Източник : http://alchemicalshots.blogspot.com/201 ... -post.html
ПП: статията е от 2012 година