Как живеете в България?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Как живеете в България?
В България живея един абсолютно нормален живот на средностатистически европеец. Имам прекрасно семейство и приятели. Успяваме да покриваме нуждите си без да се изхвърляме с прекалено много глезотии. Единственото което не ми харесва в България и донякъде ме натоварва е огромният негативизъм, който ни облъчва отвсякъде. Колко сме зле, колко сме нещастни, колко сме бедни, как никога няма да "се оправим" (каквото и да означава това) и в същото време всеки петък кръчмите се пръскат, през 5 години сменяме колите си, ходим на почивка на море, на планина, че и видиж ли на Гърция. Иначе мизерстваме, да не си помислиш друго. Но то си е до народопсихология. Просто сме си такива - мрънкачи.
kapacitet написа:Живея в България заради любимия Черно море. Иначе отдаван да съм емигирал от тази милиционерщина и мизерия у нас.
Мамка му и карък......
Затова четейки новините, виждайки касапницата по пътя, в Борисовата градина, по моловете, пред дискотеките направо си ме хваща страх
Чакай, чакай.....Не разбрах нещо. Страх те е от престъпността в България ли ? Аз това така го разбирам.
В другите държави престъпността е много по-голяма. В САЩ се стрелят за добър ден. В Европа и останалите континенти също не е спокойно.
Ако не бъркам ти живееш в САЩ. Ако е вярно - пич, ти сериозно ли ?

Последна промяна от Eminem на 25 юни 2015 23:33, променено общо 1 път.
Много убаво
Терминалите на летищата са full
Днеска гледах новина, че сме намалявали с по 8-9 човека на ден
Не за друго, хората имат прекалено добри доходи и се заселват по екзотични кътчета ...

Леевски, оле

- DrAvalanche
- Контакти:
Екстра си живеем
Ние сме Чък Норис на А група, разбираш ли. Ние сме лелката за водата... На който искаме пишем 4 кубика, на който искаме пишем 20 кубика. Ние сме закона! Ние сме конституцията! Левскарски режим!!!
ОВ 1948 ГГ

ОВ 1948 ГГ

Към автора на темата - и аз съм в същата ситуация.
Завърших гимназия и отидох в Германия да уча. Първата година ползвах изкарани пари в БГ и помощ от наш'те. След това намерих студентска работа, така изкарах образованието и почнах работа. Така вече 4 години. Заплатата е прилична за живот в западна Европа. Половината отиват за наем/транспорт/храна - другата половина биват заделяни за черни дни и удоволствия. През всичките вече 8 години, постоянна връзка със семейство и приятели в БГ, следене живота в родния Пловдив, любимия български спорт и прекарване на възможно най-много време в БГ.
И сега е на дневен ред темата прибиране в БГ. Работа в големите фирми ще се намери в София, парите обаче няма да са същите. Разходите също. Но както и да правя сметката виждам, че ще мога да живея същия живот, но просто няма да ми остават пари за спестяване или поне ще са в пъти по-малко. Качеството на личния живот от към близки до душата събития (време прекарано с приятелите от детство и семейстото, и родния спорт) ще е в пъти по-добре.
И въпросът е, заслужава ли си?
Завърших гимназия и отидох в Германия да уча. Първата година ползвах изкарани пари в БГ и помощ от наш'те. След това намерих студентска работа, така изкарах образованието и почнах работа. Така вече 4 години. Заплатата е прилична за живот в западна Европа. Половината отиват за наем/транспорт/храна - другата половина биват заделяни за черни дни и удоволствия. През всичките вече 8 години, постоянна връзка със семейство и приятели в БГ, следене живота в родния Пловдив, любимия български спорт и прекарване на възможно най-много време в БГ.
И сега е на дневен ред темата прибиране в БГ. Работа в големите фирми ще се намери в София, парите обаче няма да са същите. Разходите също. Но както и да правя сметката виждам, че ще мога да живея същия живот, но просто няма да ми остават пари за спестяване или поне ще са в пъти по-малко. Качеството на личния живот от към близки до душата събития (време прекарано с приятелите от детство и семейстото, и родния спорт) ще е в пъти по-добре.
И въпросът е, заслужава ли си?
-
- Контакти:
Качеството ми на живот драстично се подобри след като стана ясно, че цска и локо сф са с отнети лицензи и отиват да играят из селата. 

- dreben23
- Контакти:
Не ти давам повече от месец и ще си си резервирал обратния полет.
Взимай за всеки случай двупосочен, че може и да не го докараш до седмица.

Всеки с проблемите си, как искаш да живеем- охолно и разгулно ли, забрави ги тези мисли направо!

Всеки с проблемите си, как искаш да живеем- охолно и разгулно ли, забрави ги тези мисли направо!

***САМО ЦСКА!***
***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)
***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)
samo_levski написа:Качеството ми на живот драстично се подобри след като стана ясно, че цска и локо сф са с отнети лицензи и отиват да играят из селата.
От такива изроди никога няма да се оправим,после защо има убийства на деца.Хората питат как живеете!А не,от кого те страх!
- damyanov1963
Аз живях известно време в Италия. Още на другия ден, като пристигнах излязох да разгледам града(Бергамо) и на площада стана убийство - едни латиноамериканци се скараха и двама мъже и една жена убиха един мъж, като му скачаха по главата. Площада беше пълен с хора, но всички гледаха безучастно. Едва, след около 10-на минути дойде патрулка с карабинери, когато убийците избягаха, а хората или се разотидоха, или се направиха, че нищо не са видели.
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч
-
- Контакти:
Заплатата ми е много скромна - я има я няма 500 кинта. Бачкал съм във Виена, Франкфурт,Прага. И в крайна сметка отново след яко блъскане се озовах там където съм роден и израстнал и всяка вечер си поркам биричката с хора които ги познавам от пеленаче !