Как живеете в България?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Chefos
Контакти:

Re: Как живеете в България?

Мнениеот Chefos » 25 юни 2015 23:19

В България живея един абсолютно нормален живот на средностатистически европеец. Имам прекрасно семейство и приятели. Успяваме да покриваме нуждите си без да се изхвърляме с прекалено много глезотии. Единственото което не ми харесва в България и донякъде ме натоварва е огромният негативизъм, който ни облъчва отвсякъде. Колко сме зле, колко сме нещастни, колко сме бедни, как никога няма да "се оправим" (каквото и да означава това) и в същото време всеки петък кръчмите се пръскат, през 5 години сменяме колите си, ходим на почивка на море, на планина, че и видиж ли на Гърция. Иначе мизерстваме, да не си помислиш друго. Но то си е до народопсихология. Просто сме си такива - мрънкачи.

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 25 юни 2015 23:19

kapacitet написа:Живея в България заради любимия Черно море. Иначе отдаван да съм емигирал от тази милиционерщина и мизерия у нас.

Мамка му и карък......

Затова четейки новините, виждайки касапницата по пътя, в Борисовата градина, по моловете, пред дискотеките направо си ме хваща страх

Чакай, чакай.....Не разбрах нещо. Страх те е от престъпността в България ли ? Аз това така го разбирам.
В другите държави престъпността е много по-голяма. В САЩ се стрелят за добър ден. В Европа и останалите континенти също не е спокойно.

Ако не бъркам ти живееш в САЩ. Ако е вярно - пич, ти сериозно ли ? :lol: :lol: Живееш в държава, където се стрелят повече отколкото вали дъжд, но се притеснил за престъпността в България. :lol:
Последна промяна от Eminem на 25 юни 2015 23:33, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 25 юни 2015 23:26

Много убаво :lol: :lol: Терминалите на летищата са full :mrgreen: Днеска гледах новина, че сме намалявали с по 8-9 човека на ден 8-) Не за друго, хората имат прекалено добри доходи и се заселват по екзотични кътчета ...
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
DrAvalanche
Контакти:

Мнениеот DrAvalanche » 25 юни 2015 23:27

Екстра си живеем
Ние сме Чък Норис на А група, разбираш ли. Ние сме лелката за водата... На който искаме пишем 4 кубика, на който искаме пишем 20 кубика. Ние сме закона! Ние сме конституцията! Левскарски режим!!!

ОВ 1948 ГГ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Amstel
Контакти:

Мнениеот Amstel » 25 юни 2015 23:51

Към автора на темата - и аз съм в същата ситуация.

Завърших гимназия и отидох в Германия да уча. Първата година ползвах изкарани пари в БГ и помощ от наш'те. След това намерих студентска работа, така изкарах образованието и почнах работа. Така вече 4 години. Заплатата е прилична за живот в западна Европа. Половината отиват за наем/транспорт/храна - другата половина биват заделяни за черни дни и удоволствия. През всичките вече 8 години, постоянна връзка със семейство и приятели в БГ, следене живота в родния Пловдив, любимия български спорт и прекарване на възможно най-много време в БГ.

И сега е на дневен ред темата прибиране в БГ. Работа в големите фирми ще се намери в София, парите обаче няма да са същите. Разходите също. Но както и да правя сметката виждам, че ще мога да живея същия живот, но просто няма да ми остават пари за спестяване или поне ще са в пъти по-малко. Качеството на личния живот от към близки до душата събития (време прекарано с приятелите от детство и семейстото, и родния спорт) ще е в пъти по-добре.

И въпросът е, заслужава ли си?

samo_levski
Контакти:

Мнениеот samo_levski » 25 юни 2015 23:53

Качеството ми на живот драстично се подобри след като стана ясно, че цска и локо сф са с отнети лицензи и отиват да играят из селата. 8-)

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 25 юни 2015 23:59

Не ти давам повече от месец и ще си си резервирал обратния полет. :lol: Взимай за всеки случай двупосочен, че може и да не го докараш до седмица. :lol: :cry:
Всеки с проблемите си, как искаш да живеем- охолно и разгулно ли, забрави ги тези мисли направо! :)
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

Потребителски аватар
viking22
Контакти:

Мнениеот viking22 » 26 юни 2015 00:05

samo_levski написа:Качеството ми на живот драстично се подобри след като стана ясно, че цска и локо сф са с отнети лицензи и отиват да играят из селата. 8-)

От такива изроди никога няма да се оправим,после защо има убийства на деца.Хората питат как живеете!А не,от кого те страх!

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 26 юни 2015 00:48

Аз живях известно време в Италия. Още на другия ден, като пристигнах излязох да разгледам града(Бергамо) и на площада стана убийство - едни латиноамериканци се скараха и двама мъже и една жена убиха един мъж, като му скачаха по главата. Площада беше пълен с хора, но всички гледаха безучастно. Едва, след около 10-на минути дойде патрулка с карабинери, когато убийците избягаха, а хората или се разотидоха, или се направиха, че нищо не са видели.
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Makarona87
Контакти:

Мнениеот Makarona87 » 26 юни 2015 00:53

Заплатата ми е много скромна - я има я няма 500 кинта. Бачкал съм във Виена, Франкфурт,Прага. И в крайна сметка отново след яко блъскане се озовах там където съм роден и израстнал и всяка вечер си поркам биричката с хора които ги познавам от пеленаче !

Върни се в “Свободна зона”