Демба_Ба написа:Огромна глупост е ,че трябвало всеки да е фен на местния си отбор,и да не симпатизира на друг отбор...защо тогава Ювентус има фенове в цяла Италия,защо Байерн има фенове в цяла Германия,а Реал и Барса в цяла Испания?
Малко ли са ни нашите дебили,че да мислим за италианските,германските и испанските?Да правят каквото искат,тяхната е наред!Относно Испания имам наблюдения само в Барселона.Градът си знае своите отбори и не се интересува от столичните грандове!А там грандовете са ГРАНДОВЕ,буквално!В Англия,хората неистово си подкрепят не само отбор от своя град,а точно отборът на своя квартал!!!Това разбира се е друга бира,но ако гледаме по чуждите дворове,нека да гледаме тези,които са големи!А ако е огромна глупост,че всеки трябва да е фен на местния си отбор.....тогава всички в Испания трябва да са от Реал,всички в Германия от Байерн и т.н.!!!А не е ли по добре,да сме като в Англия,където дори и стадионите в четвърта дивизия се пълнят?Според мен,това ще футболен шампионат,който може да се превърне в печеливш продукт!Едва ли ще стигнем парите,които те разиграват при залагания и от телевизионни права....защото сме далеч по малка страна,но оспорван и непредвидим шампионат е най -важната предпоставка за интерес и приходи!А това може да стане само ако няма фаворизирани отбори!Повтарям против фаворизираните съм,а не против фаворитите!!!Разликата се състои в това,че фаворитите са такива защото сами градят силата си!!!А фаворизираните чакат на властта и на журналистите!!!Тези два фактора,промиват мозъци и набират публика сред по лабилните!Интересно ми е как сега верния фен на ЦСКА от Бургас например,ще си гледа любимия отбор?Много ми е интересно!!!