IQ-тест - ставате ли за член на МЕНСА

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
becks32milan
Контакти:

Re: IQ-тест - ставате ли за член на МЕНСА

Мнениеот becks32milan » 19 юни 2015 22:39

Chefos написа:
hajitsu написа:Отговорите:
14. Отговорът е „прасковите“. Картофите и фъстъците растат под земята, както ябълките и прасковите растат по дърветата.

А бананите по какво растат? Или те падат от небето? :?

Тогава съм 15-20 :lol: :lol:
[rimg]http://prntscr.com/7ogjt7[/rimg]

Потребителски аватар
hajitsu

Мнениеот hajitsu » 19 юни 2015 22:46

Chefos написа:
hajitsu написа:Отговорите:
14. Отговорът е „прасковите“. Картофите и фъстъците растат под земята, както ябълките и прасковите растат по дърветата.

А бананите по какво растат? Или те падат от небето? :?

Те са от палми, не от овощни дървета...
[center]

Код: Избери всички

01001000 01100001 01101100 01100001
01001101 01100001 01100100 01110010 01101001 01100100
[/center]

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Мнениеот защо » 19 юни 2015 23:06

Не са палми бананите, тревисти растения са, най-голямата трева в света.
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

volen`efendi
Контакти:

Мнениеот volen`efendi » 19 юни 2015 23:25

защо написа:Между другото, верният отговор е 4, на това с червея, та пак никой не е уцелил. Някаква грешка в превода, явно, щото ако изяде първата корица на 1 том, целия 2 и задната корица на 3, стават 4. Явно трябва да остави корицата на 1 за после. Това със състезанието също не е допреведено, както е написано, не е ясно как са разпределени 1-вото и 3-тото място.

Не брат точно 3,5 е......имаш три книги и мръсния червей почва от корицата на първата тоест първата не я яде щото тръгва в другата посока и става книга (3) + корица(0,5) щото в тая посока края на книгата идва първо. Както в повечето въпроси въпрос на гледна точка не толкова на интелект според мен :lol:
Последна промяна от volen`efendi на 20 юни 2015 01:45, променено общо 1 път.

eddie
Контакти:

Мнениеот eddie » 19 юни 2015 23:47

Сбъркал съм само тия с картофите и червея, за които дори и сега мисля, че условието не определя еднозначно отговора..
Таааа.. ставам ли за Менса? ;)

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 20 юни 2015 00:15

Кви са тия менса, форумните интелектуалци ще ги засенчат като стой, та гледай! :!: 8-)

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 20 юни 2015 02:19

1. Хвърляте монета и за десети пореден път се пада „ези“. Колко процента е вероятността при следващото хвърляне отново да се падне „ези“ (нищо специално не е правено с монетата, за да показва едно и също)?

Не знам- може би 15-20 не повече :)

2. Коя фигура следва в редицата?
[wrapimg=]http://stoinews24.com/wp-content/uploads/2015/05/1236843_500__.jpg[/wrapimg]

B/

3. Трябва да назначите служител в страна, в която има само два типа жители – едните абсолютно винаги лъжат, другите абсолютно винаги казват истината. Влиза кандидат и ви казва, че кандидатът, който ще влезе след него, се е признал за лъжец. Истина ли е това?

b) Не

4. Коя от разбърканите думи е излишна?

d) ТТОООРН

5. Петима мъже участвали в автомобилно състезание:

4/Георги не финиширал първи.
2/Иван не финиширал нито първи, нито последен.
5/Боби пристигнал веднага след Георги.
1/Петър не е бил втори.
3/Между Петър и Андрей завършил само един участник.
В какъв ред са финиширали петимата участници?

6. Кое число липсва в следната поредица:
3 7 15 31… 63 127

7. Ако 40 пицари могат да изпекат 20 пици за 2 часа, колко часа ще трябват на двама пицари, за да опекат 10 пици?

5 може би

8. Цейлон се отнася към Шри Ланка така, както Константинопол се отнася към:

e) Истанбул

9. „Крушата не пада по-далеч от дървото“ има значение, доближаващо се най-много до:

c) Някой прилича на родителя или благодетеля си.

10. Ако дъщерята на Мария е майка на моя син, каква е моята роднинска връзка с Мария?

зет

11. Ани не яде риба и спанак.
Елена не яде риба и грах.
Борис не яде скариди и картофи.
Ваня не яде свинско месо и домати.
Антон не яде риба и домати.
Ако трябва да съберете тези капризни деца на вечеря, кое от следните неща можете да сервирате:

a) маруля, гъби и пилешка пържола

12. Първата фигура се отнася към втората така, както третата фигура се отнася към…
[wrapimg=]http://stoinews24.com/wp-content/uploads/2015/05/1236842_500__.jpg[/wrapimg]

D/
13. Всичките ми внуци са под 17.
Всичките ми внучки са красиви.
Всичките ми внуци са руси и имат сини очи.
Най-голямото ми внуче има дълга руса коса.
Минималната възраст за гласуване е 18.
Кое от следните твърдения може да се докаже чрез информацията, дадена по-горе:

d) Най-малкото ми внуче има къса руса коса.

14. Картофите се отнасят към фъстъците така, както ябълките се отнасят към:

c) прасковите

15. Охлюв изкачва кладенец. Кладенецът е дълбок 20 метра. Всеки ден охлювът успява да изкачи 3 метра, а през нощта се плъзва 2 метра назад. Колко дена ще му трябват, за да излезе от кладенеца?
18

16. Върху рафт са поставени една до друга три книги, том I, II и III, подредени в обичайния ред отляво надясно. Един книжен червей започва да ги яде. Съвкупността от страниците на всяка книга е 2 см, а всяка корица е дебела по половин см. Ако червеят започне да яде от корицата на том I и стигне до последната страница на том III, колко сантиметра ще е прокопал?

3,5
17. Шест хиляди шестстотин и шест лева се пише така: 6 606. Сега запишете с цифри възможно най бързо единадесет хиляди единадесетстотин и единадесет.

тва не знам, много е глупаво числото :( 11 11011

18. Една жена колекционира табакери с антикварна стойност. Купува си две, но след това изпада във финансово затруднение и се налага да ги продаде. Продава всяка от табакерите за 600 лв. От едната печели 20%, а от другата губи 20%. Печели ли жената пари от цялото препродване, или губи? Каква сума?

0, не знам :(

19. Първата фигура се отнася към втората така, както третата фигура се отнася към…
[wrapimg=]http://stoinews24.com/wp-content/uploads/2015/05/1236841_500__.jpg[/wrapimg]
а/

20. Млад изследовател се обажда развълнуван на ръководителя на експедицията, за да му докладва, че е открил златна монета, на която пише 6 пр.Хр. Ръководителят го уволнил. Защо?

b) Не е възможно на монетата да пише 6 пр.Хр.

До толкова ми стига IQ, повече не могам! :) Утре ми кажи колко ми е акъла! :lol:
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Мнениеот защо » 20 юни 2015 06:16

Дребен, допуснал си две фундаментални грешки: 11 хиляди се пише с три, а не с пет нули, а единадесетстотин - с две, а не с три! :o
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

sunscres92
Контакти:

Мнениеот sunscres92 » 20 юни 2015 11:35

Ще е хубаво - колкото се може повече такива тестова да се слагат във форума.

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 21 юни 2015 10:42

защо написа:Дребен, допуснал си две фундаментални грешки: 11 хиляди се пише с три, а не с пет нули, а единадесетстотин - с две, а не с три! :o

Той авторът си е допуснал грешката, щото всички, които питах, ми казаха, че такова число в българската азбука няма? Тогава налучквах :lol: Пет души не го знаеха, аз съм шестият! Чекай да видя другите фрапантни, че май са доста.

Според мен подобен тест е способен да ти затрие и малкото IQ останало в главата! :lol: :lol: :cry: Всички с които обсъждах въпросите, са на моето мнение! :) Но пък беше забавно!

Лошото е, че това за монетата го знаех, а не се сетих примерно. :lol: А справил съм се доста, нищо фрапатно не виждам!
Поне тези, в които не съм съмнявал, съм ги отговорил правилно, останалите не съм и схванал логиката, нормално.

С 190 IQ е само Уолтър от сериала "Скорпион"! :) Готин е, ама ще го довършвам по-нататък, но ще ти се изсипе повече инфо за една серия, отколкото са въпросите в тая тема.

Въпрос, защо часовете за пиците са 20? Ей богу, ама не ми дойде на акъла, всъщност дойде ми за секунда да ги умножа, ама в следващата ги разделих. Истината е, че като бях на вашите години, съм решавал и по-сложни, знаете, че с годините се затъпява след това, така че това не бива да е коплимент за вас! Аз бях ама много по-умен и съм ходил на кастинги по игри, вие ако идете, сигурно информацията за себе си като ви дадат трите листа, сигурно няма да можете да си я попълните, щото ще ви писне в един момент да пишете, имаше някои, които псуваха на глас, а аз си пишех! :mrgreen:

Само че на въпроса " Какво ще направите, ако спечелите голямата награда" им писах, че "ще купя къща на семейството"(а и ние си имаме все още нужда от такава, не я дадоха награда, ама ще си я построим- точно това е изводът от въпросите и отговорите и не е нужно огромно IQ за това), да няма да ги давам за благотворителност я! После, след около час-два писане в тъпата тясна стаичка (между другото, там бяха всички касети от "Биг брадър 1", а до тях микрофон, а познайте кой говори на него и вижда винаги всичко), та викат те нали за същинската част от кастинга на играта "10/64"- най-трудната, която съм гледал в ефир, водещ Драгомир Симеонов и там те почват въпрос-възможни отговори, като с всеки следващ въпрос отговорите се увеличават двойно. Да, добре, но от седми въпрос нататък, възможните отговори са ти седем- моят беше някакъв свързан с литература и филми, еди коя си актриса и литературна героиня и кат ти ги изброи седем имена и е абсурдно да се запомнят, тогава избираш някое, което си спомняш и се надяваш да е то, а другите си ги забравил. Не повече от трийсет секунди ти дават да помислиш и приключваш, много е трудно. Свърши нали кастинга, рекоха, че съм се бил справил повече от добре и да чекам обаждане- чеках месец, година, две- обаждане нема, но пък 10 / 64 изчезна и почна "Руска рулетка"

Тъй че ви препоръчвам да идете на някой подобен кастинг, за да разберете малко тайни от кухнята на шоубизнеса, не за друго и да проверите истинските си знания и умения, че аз в девети клас стигах в "Стани богат" до въпроса за 3-5 хиляди стигах някой път и без жокер! :)
А с фигурките съм гледал и по-сложни, които са с много елементи и обърнати, винаги ще ги сгрешиш, тези са елементарните фигурки между другото и не са никакъв критерий, има зигзаци разни, дето ще те изнервят, че не можеш да сетиш за верния отговор. Той хаджи ни е избрал най-лесният, сетете се защо, нали сте с високо IQ сега.

Зад кулисите е хубаво да се погледнат нещата- например аз очаквах нещо грандиозно като сграда на"SIA advertising", а те натикват в едноетажна колиба взета под наем, дъски скърцат по вътре и с каквито и знания да си отишъл, те напушва след това смях.

Дай им труден тест да ги видим- фигурките със зигзаците им дай да гледат като изтребители! Те са на нива и тия тестчета.
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

Върни се в “Свободна зона”