1. Хвърляте монета и за десети пореден път се пада „ези“. Колко процента е вероятността при следващото хвърляне отново да се падне „ези“ (нищо специално не е правено с монетата, за да показва едно и също)?
Не знам- може би 15-20 не повече
2. Коя фигура следва в редицата?
[wrapimg=]http://stoinews24.com/wp-content/uploads/2015/05/1236843_500__.jpg[/wrapimg]
B/
3. Трябва да назначите служител в страна, в която има само два типа жители – едните абсолютно винаги лъжат, другите абсолютно винаги казват истината. Влиза кандидат и ви казва, че кандидатът, който ще влезе след него, се е признал за лъжец. Истина ли е това?
b) Не
4. Коя от разбърканите думи е излишна?
d) ТТОООРН
5. Петима мъже участвали в автомобилно състезание:
4/Георги не финиширал първи.
2/Иван не финиширал нито първи, нито последен.
5/Боби пристигнал веднага след Георги.
1/Петър не е бил втори.
3/Между Петър и Андрей завършил само един участник.
В какъв ред са финиширали петимата участници?
6. Кое число липсва в следната поредица:
3 7 15 31… 63 127
7. Ако 40 пицари могат да изпекат 20 пици за 2 часа, колко часа ще трябват на двама пицари, за да опекат 10 пици?
5 може би
8. Цейлон се отнася към Шри Ланка така, както Константинопол се отнася към:
e) Истанбул
9. „Крушата не пада по-далеч от дървото“ има значение, доближаващо се най-много до:
c) Някой прилича на родителя или благодетеля си.
10. Ако дъщерята на Мария е майка на моя син, каква е моята роднинска връзка с Мария?
зет
11. Ани не яде риба и спанак.
Елена не яде риба и грах.
Борис не яде скариди и картофи.
Ваня не яде свинско месо и домати.
Антон не яде риба и домати.
Ако трябва да съберете тези капризни деца на вечеря, кое от следните неща можете да сервирате:
a) маруля, гъби и пилешка пържола
12. Първата фигура се отнася към втората така, както третата фигура се отнася към…
[wrapimg=]http://stoinews24.com/wp-content/uploads/2015/05/1236842_500__.jpg[/wrapimg]
D/
13. Всичките ми внуци са под 17.
Всичките ми внучки са красиви.
Всичките ми внуци са руси и имат сини очи.
Най-голямото ми внуче има дълга руса коса.
Минималната възраст за гласуване е 18.
Кое от следните твърдения може да се докаже чрез информацията, дадена по-горе:
d) Най-малкото ми внуче има къса руса коса.
14. Картофите се отнасят към фъстъците така, както ябълките се отнасят към:
c) прасковите
15. Охлюв изкачва кладенец. Кладенецът е дълбок 20 метра. Всеки ден охлювът успява да изкачи 3 метра, а през нощта се плъзва 2 метра назад. Колко дена ще му трябват, за да излезе от кладенеца?
18
16. Върху рафт са поставени една до друга три книги, том I, II и III, подредени в обичайния ред отляво надясно. Един книжен червей започва да ги яде. Съвкупността от страниците на всяка книга е 2 см, а всяка корица е дебела по половин см. Ако червеят започне да яде от корицата на том I и стигне до последната страница на том III, колко сантиметра ще е прокопал?
3,5
17. Шест хиляди шестстотин и шест лева се пише така: 6 606. Сега запишете с цифри възможно най бързо единадесет хиляди единадесетстотин и единадесет.
тва не знам, много е глупаво числото

11 11011
18. Една жена колекционира табакери с антикварна стойност. Купува си две, но след това изпада във финансово затруднение и се налага да ги продаде. Продава всяка от табакерите за 600 лв. От едната печели 20%, а от другата губи 20%. Печели ли жената пари от цялото препродване, или губи? Каква сума?
0, не знам
19. Първата фигура се отнася към втората така, както третата фигура се отнася към…
[wrapimg=]http://stoinews24.com/wp-content/uploads/2015/05/1236841_500__.jpg[/wrapimg]
а/
20. Млад изследовател се обажда развълнуван на ръководителя на експедицията, за да му докладва, че е открил златна монета, на която пише 6 пр.Хр. Ръководителят го уволнил. Защо?
b) Не е възможно на монетата да пише 6 пр.Хр.
До толкова ми стига IQ, повече не могам!

Утре ми кажи колко ми е акъла!