Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот Tommi » 24 апр 2015 18:18

pomiqr268 написа:
Чуждият инвеститор идва у нас, защото българската държава ще му позволи да дава 3 пъти по-малки заплати.

Един и същ телевизор
£798.00 или 2180 лв.
http://www.johnlewis.com/samsung-ue55h6 ... w/p1781290

2,299.00 лв
http://technomarket.bg/products/0914153 ... ue-55h6800

Хубав телевизор си избрал. Хайде кажи ми как така този телевизор не се продава на една и съща цена на различните пазари. :lol: Щом трудът трябва да е на една и съща цена, значи и всяка друга стока трябва да се продава на една и съща цена. :) Или може би все пак има значение, че са на различни пазари?
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Rafa

Мнениеот Rafa » 24 апр 2015 18:19

Tommi написа:
Rafa написа:Томи, я ни обясни как една немска шивачка шие шест пъти повече за 8 часа, от една българска шивачка а 12 часа, с едни и същи шевни машини 8-) Съответно работодателят и плаща 10 пъти по-висока заплата и и шест пъти по-големи данъци, произведената стока е на по-ниска цена от българската и работодателят и е на печалба 8-)

Да пробвам ли на английски, защото на български явно не ми се получава. :roll: Ако искаш прочети няколко мнения по-нагоре.

На какъвто и език да го напишеш, нещо не ти се получава :) Не ти излизат сметките :) Иначе на термини и локуми, спокойно можеш да се конкурираш с уважаемия професор 8-)
shumkar_44 написа:Специално за колегата с брадата, ще споделя малко информация за спортното ходене

soilwork написа:Извинявам се че се отклонявам от темата др.Шумкар-тоя "колегата с брадата"....снимката на профила не е негова,това е снимката на един футболен мениджър.

Потребителски аватар
Rafa

Мнениеот Rafa » 24 апр 2015 18:20

Tommi написа:
pomiqr268 написа:
Чуждият инвеститор идва у нас, защото българската държава ще му позволи да дава 3 пъти по-малки заплати.

Един и същ телевизор
£798.00 или 2180 лв.
http://www.johnlewis.com/samsung-ue55h6 ... w/p1781290

2,299.00 лв
http://technomarket.bg/products/0914153 ... ue-55h6800

Хубав телевизор си избрал. Хайде кажи ми как така този телевизор не се продава на една и съща цена на различните пазари. :lol: Щом трудът трябва да е на една и съща цена, значи и всяка друга стока трябва да се продава на една и съща цена. :) Или може би все пак има значение, че са на различни пазари?

Там е работата, че е по-евтин там, където заплатите са по-високи :lol: Какво излиза? Ако искаме да паднат цените на корейските телевизори и турските домати в България, трябва да вдигнем заплатите на работниците и шивачките 8-)
shumkar_44 написа:Специално за колегата с брадата, ще споделя малко информация за спортното ходене

soilwork написа:Извинявам се че се отклонявам от темата др.Шумкар-тоя "колегата с брадата"....снимката на профила не е негова,това е снимката на един футболен мениджър.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 24 апр 2015 18:28

Rafa написа:Там е работата, че е по-евтин там, където заплатите са по-високи :lol: Какво излиза? Ако искаме да паднат цените на продуктите в България, трябва да вдигнем заплатите на работниците 8-)

ХАХАХАХА, Къртиш и громиш! :lol: :lol: Цените щели да паднат, като увеличиш производствените разходи на производителите. :lol: :lol:
По-добре пробвай да подобриш бизнес климата и да повишиш инвестиционната активност, тогава може да увеличиш производството и да паднат цените. ;)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Rafa

Мнениеот Rafa » 24 апр 2015 18:33

Tommi написа:
Rafa написа:Там е работата, че е по-евтин там, където заплатите са по-високи :lol: Какво излиза? Ако искаме да паднат цените на продуктите в България, трябва да вдигнем заплатите на работниците

ХАХАХАХА, Къртиш и громиш! :lol: Цените щели да паднат, като увеличиш производствените разходи на производителите. :lol:
По-добре пробвай да подобриш бизнес климата и да повишиш инвестиционната активност, тогава може да увеличиш производството и да паднат цените. ;)

Така стоят нещата според твоята логика 8-) Какви производствени разходи ще увеличиш на корейските прозводители на телевизори, като увеличиш заплатите в България ;) Пък и на робота, каква заплата да му увеличиш :? Напротив, ще се купуват повече корейски телевизори. Факт :!: Отделно, че пак по твоята логика, най-апетитните пазари на труд и производство би трябвало да са Бангладеш и някакви африкански държави, където заплатите са още по-ниски и производствените разходи са нищожни ;) Ама не съм видял телевизор произведен в Нигерия или Судан примерно 8-)
Последна промяна от Rafa на 24 апр 2015 18:41, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 24 апр 2015 18:45

Rafa написа:Така стоят нещата според твоята логика 8-) Какви производствени разходи ще увеличиш на корейските прозводители на телевизори, като увеличиш заплатите в България ;) Напротив, ще се купуват повече корейски телевизори. Факт :!:

Била моя логика, ама ти пишеш такива глупости, а не аз. :mrgreen: Моята логика беше, че стоките и ресурсите имат различни цени на различните пазари.
Като увеличиш заплатите без да си постигнал растеж, ще се свие съвкупното производство у нас (разбирай ще се увеличи безработицата) поради две причини - първата е, че производителите у нас ще намалят производсвото си, за да намалят увеличените пределни разходи, а втората е, че нетният износ ще намалее заради увеличения внос, а той е компонент на съвкупното производство. ;) И като бонус получаваш по-високи цени заради свитото съвкупно производство. 8-)
Последна промяна от Tommi на 24 апр 2015 18:48, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 24 апр 2015 18:47

Rafa написа: Отделно, че пак по твоята логика, най-апетитните пазари на труд и производство би трябвало да са Бангладеш и някакви африкански държави, където заплатите са още по-ниски и производствените разходи са нищожни ;) Ама не съм видял телевизор произведен в Нигерия или Судан примерно 8-)

Нищо не си схванал... Както и да е. Продължаваме напред. :lol:

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Мнениеот Player » 24 апр 2015 18:49

Всичко ще се реши с вдигането на доходите на хората. Ние сме в омагьосан кръг. И каквито и глупости да разправят уж големите икономисти, финансисти и други такива, това е решението. С повече пари ще има и повече покупки и услуги. Само заради това ще се вдигне БВП и лесно ще стигнем поне Гърция. Защото голяма част от БВП в развитите страни идва от услугите, които са свързани и с покупките. Най-елементарно е с храните. Хората да отидат в магазините и да си купят каквото пожелаят без да гледат колко струва. Следователно и фирмите ни за храни ще произвеждат повече. Следователно ще им трябват повече служители и за тях и за доставчиците им и за продавачите в магазина. Повече производство, повече служители и дори повече магазини. Печелят и хората, че имат работа и големи доходи и бизнеса, че открива нови обекти и места и има по-високоплатени клиенти. Всички са щастливи, но защо не става това... не знам. По-добре да взимат заеми ако щат и стотици милиарди и да вдигат доходите, отколкото като сега, да не дължим много ама и да нямаме нищо. Един бездомник, не дължи на никой нищо, ама и си няма нищо. Докато хората на запад може да им е всичко на кредит, ама си имат всичко. Ясно е кое е по-добре. Показателно е как живеят пенсионерите на запад и тези тук. едните не спират да обикалят света, а другите нямат 5 лв. в джоба за да си купят една закуска, защото пенсията им е отишла за сметки. Срамота е да гледаш как хората от третата възраст, които са били движещата сила преди, сега да живеят като наказани и да не могат да се усмихнат. Все спестяват и все нищо нямат. А онези под южната ни граница са го ударили на ядене, пиене и сиртаки.

roskata21
Контакти:

Re: Няма пари за военен парад, а партиите взимат 35млн.

Мнениеот roskata21 » 24 апр 2015 18:55

FLANKER, не можеш да ме убедиш, че МиГ-а трябва да се модернизира и е по-добрата машина, просто вече е за подмяна и ако зависи нещо от мен щях да избра Eurofighter-а, пред другите машини които се споменават за нашата армия. Понеже работя до една НАТО-вска авиобаза в Шотлнадия мога да ти кажа, че този самолет си е доста напред с материала ;)

Върни се в “Свободна зона”