Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот fcb_bg » 20 апр 2015 20:11

Е, как.... нещо в стил Московски - "В Истанбул се строи 3-то летище, значи повече самолети ще летят над България, което си е пара". :lol:
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 20 апр 2015 20:19

fcb_bg написа:Е, как.... нещо в стил Московски - "В Истанбул се строи 3-то летище, значи повече самолети ще летят над България, което си е пара". :lol:

Бизнесът с магнолии се разраства...
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
проф. д-р Томов

Мнениеот проф. д-р Томов » 20 апр 2015 20:44

Синьо сърце написа:
fcb_bg написа:Е, как.... нещо в стил Московски - "В Истанбул се строи 3-то летище, значи повече самолети ще летят над България, което си е пара". :lol:

Износът на циганчета за Гърция също бележи ръст :)
[rimg]http://forexforum.bg/download/file.php?id=21106[/rimg]

Много ви моля. Обиждате ме. Имам семейство. Аз съм за много места, но не и за затвора.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 20 апр 2015 21:31

проф. д-р Томов написа:...

Доктор Томов, нямам търпение да дойде новият ден. Ще разкриете ли в аванс основните акценти, които ще засегнете в утрешната си публична лекция "Възможен и нужен ли е нов икономически модел за България"?

Потребителски аватар
проф. д-р Томов

Мнениеот проф. д-р Томов » 20 апр 2015 23:11

Groucho написа:
проф. д-р Томов написа:...

Доктор Томов, нямам търпение да дойде новият ден. Ще разкриете ли в аванс основните акценти, които ще засегнете в утрешната си публична лекция "Възможен и нужен ли е нов икономически модел за България"?

Какво да Ви кажа, себеотдайността и работата ми в ЦСКА, едва ли дават отговор на въпроса Ви, но пък дават отговор на въпроса, какво не е нужно на България! След Кремиковци и първия си престой в клуба, сега успях да постигна нови върхове и защитих поредния си докторат на тема Икономика. И всичко това го направих напълно безплатно и без никакви лични облаги. Нещо повече. Нарочно се разхождах с 5 лева в джоба, за да не се налага да давам заплати. Иначе добре дошли сте на лекцията ми! Добре ще си поспите на фона на кадифения тембър на медения ми и успокояващ глас, вдъхващ доверие най-вече в червената част на българската спортна общественост :)
[rimg]http://forexforum.bg/download/file.php?id=21106[/rimg]

Много ви моля. Обиждате ме. Имам семейство. Аз съм за много места, но не и за затвора.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 20 апр 2015 23:41

проф. д-р Томов написа:Иначе добре дошли сте на лекцията ми!

[offtopic]Eм, няма как, на работа съм, но ще положа максимални усилия да проследя изявата Ви в ефира на Канал *. Вие сте гордостта на българската икономика, педагогика и реторика! Спорна лекция и не отвръщайте очи и уста от обективите и микрофоните на родните телевизии. Населението има нужда от вашия ум :!: :lol: 8-)[/offtopic]

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Мнениеот Player » 21 апр 2015 12:23

THE G.A.M.E написа:
boabbb написа:аз съм на мнение, че в България твърдо ни трябва дикатура и то колкото се може, по-скоро :!: Явно, българския народ не разбира от добро и човешко отношение, трябва твърда ръка, поне за няколко години :!:

Ама то щото 45 години бяхме на каишка, за т'ва след 1990-та сме като отвързани. :lol:
То едно на страна, че направиха демокрация от руски ( мутренски ) тип, но и свободата я разбрахме, като анархия.

Никаква диктатура и диктатори не ни трябват, вярно е, че трябва сериозна - масова промяна на манталитет и ценности, но тя няма да стане чрез диктатура.
Даже напротив, по-лошо ще стане, ако към тоя момент решим да си играем на "комунизъм".

Имаме нужда само от едно нещо - смяна на политическият модел и приемане на закон, който забранява на досега занимавалите се с политика, да продължат да го правят.
Тоест, смяна не-само на политическият модел, но и на хората в него.
След това започваме да прилагаме законите ( имаме си ги ) с пълната им тежест и нещата ще си дойдат на мястото.
Намалим ли корупцията, дори само с 50-на % ще отлепим сериозно. ;)

Можеш ли да кажеш, ако от теб зависеше как ще възпиташ разни мутри и голобради богаташчета които правят каквото си поискат, за да покажат колко са големи и никой не може да им каже нищо, да се държат културно и да възпитано? Как ще накараш циганите да спрат да бъдат варвари и към хора и животни и природа? Как ще спреш рушвети, далавери и измами? Как ще накараш онези независимите от съдебната ни система да работят честно и съвестно? И още много неща мога да изброя но и тези стигат. В тази държава като въведеш правило всички започват да мислят как да го заобиколят, а не да помислят първо в перспектива дали ако се спазва след време, няма да е по-добре за всички. Турците като са ни предавали на руснаците са казали, че им продават един неблагодарен народ. Убеден съм че и в СССР са се хванали за главата от нас, като сме правили контрабанда с горива, цигари и оръжия. Никой не може да ни възпита.

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Мнениеот Player » 21 апр 2015 12:26

проф. д-р Томов написа:
Синьо сърце написа:

Износът на циганчета за Гърция също бележи ръст :)

Това сериозно ли е? И защо са им цигани на Гърция?

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 21 апр 2015 12:52

Player написа:
THE G.A.M.E написа:
boabbb написа:аз съм на мнение, че в България твърдо ни трябва дикатура и то колкото се може, по-скоро :!: Явно, българския народ не разбира от добро и човешко отношение, трябва твърда ръка, поне за няколко години :!:

Ама то щото 45 години бяхме на каишка, за т'ва след 1990-та сме като отвързани. :lol:
То едно на страна, че направиха демокрация от руски ( мутренски ) тип, но и свободата я разбрахме, като анархия.

Никаква диктатура и диктатори не ни трябват, вярно е, че трябва сериозна - масова промяна на манталитет и ценности, но тя няма да стане чрез диктатура.
Даже напротив, по-лошо ще стане, ако към тоя момент решим да си играем на "комунизъм".

Имаме нужда само от едно нещо - смяна на политическият модел и приемане на закон, който забранява на досега занимавалите се с политика, да продължат да го правят.
Тоест, смяна не-само на политическият модел, но и на хората в него.
След това започваме да прилагаме законите ( имаме си ги ) с пълната им тежест и нещата ще си дойдат на мястото.
Намалим ли корупцията, дори само с 50-на % ще отлепим сериозно. ;)

Можеш ли да кажеш, ако от теб зависеше как ще възпиташ разни мутри и голобради богаташчета които правят каквото си поискат, за да покажат колко са големи и никой не може да им каже нищо, да се държат културно и да възпитано? Как ще накараш циганите да спрат да бъдат варвари и към хора и животни и природа? Как ще спреш рушвети, далавери и измами? Как ще накараш онези независимите от съдебната ни система да работят честно и съвестно? И още много неща мога да изброя но и тези стигат. В тази държава като въведеш правило всички започват да мислят как да го заобиколят, а не да помислят първо в перспектива дали ако се спазва след време, няма да е по-добре за всички. Турците като са ни предавали на руснаците са казали, че им продават един неблагодарен народ. Убеден съм че и в СССР са се хванали за главата от нас, като сме правили контрабанда с горива, цигари и оръжия. Никой не може да ни възпита.

Първо трябвa дa се рaзделим с много определения, кaто комунизъм, кaпитaлизъм, нaционaлизъм, диктaтурa и пр.
Политическия строй не постигa нищо, освен дa огрaничaвa нещо или дa го позволявa, според кaк се интерпретирa - репресирaне или свободия (aнaрхизъм).
Нaй-стрaшното нещо е политическaтa пропaгaндa. Нямa дa споменaвaм нищо, зaщото стaвaт полемики.
Бългaрия имa нуждa от силен министър председaтел, министър нa външните рaботи и прокурaтурa, които дa рaботят зaедно.
Хпрa, които рaзбирa се трябвa нa 100% дa сa сигурни един в друг, че някой нямa дa се поддaде нa корупцио, шуробaджaнaщинa и пр.
Трябвa и добър външен министър, който дa зaщитaвa интересите нa стрaнaтa пред външните пaртньори.

Товa сa предпостaвките и прaвилнaтa формулa.
Нaистинa сaмо дa се пресече половинaтa от корупциятa и контрaбaндaтa и aко хорaтa знaят, че aко имa престъпление, то имa и нaкязaние, сaмо зa един мaндaт ще дръпнем много.

Зa дa стaне товa, обaче трябвa и силен общедтвен нaтиск. Дa знaят упрaвниците, че aко сгaзят лукa, ще имa метеж.
Сегa живеем в един омaгьосaн, порочен кръг...

Нaй-голямaтa пропaгaндa, в лошия смисъл, в Бългaрия е, че не се позволявa нa свестните хорa дa се нaдушвaт и дa рaзвивaт идеaлите си. Особено политическите...

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 21 апр 2015 14:16

http://bnt.bg/predavanyia/istoriya-bg/a ... 20-04-2015

Гледайте и попивайте от проф. Андрей Пантев.

Разберете за отзвукът в Европа след Априлското въстание, защото много обичате да казвате, че на никой в Европа не му е пукало за нас, само клета майка русия.

Върни се в “Свободна зона”