Тема за политика - Свят
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Тема за политика - Свят
Тези как се надъхват чак ме заболяха коремните мускули. Родоостъпници (пролетариати) от всички страни, съединявайте се, че Русия много бой ще яде при война срещу САЩ. Русия ще гори, в САЩ животът ще си тече нормално и янките ще си продават стокит на другия край на света, а руснаците ще се чудят откъде да си намерят хляб.
pomiqr257 написа:Тези как се надъхват чак ме заболяха коремните мускули. Родоостъпници (пролетариати) от всички страни, съединявайте се, че Русия много бой ще яде при война срещу САЩ. Русия ще гори, в САЩ животът ще си тече нормално и янките ще си продават стокит на другия край на света, а руснаците ще се чудят откъде да си намерят хляб.
Мхм, добре... да видим първо как ще протекат заседанията на ЕК относно продължаването на санкциите, па после можем и да те цаним за краварски генерал да одиш да разбиваш хилавата Рашка.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
-
pomiqr257 написа:Тези как се надъхват чак ме заболяха коремните мускули. Родоостъпници (пролетариати) от всички страни, съединявайте се, че Русия много бой ще яде при война срещу САЩ. Русия ще гори, в САЩ животът ще си тече нормално и янките ще си продават стокит на другия край на света, а руснаците ще се чудят откъде да си намерят хляб.
Евалла,бъбрек!
Не знам, ама скапания доларес как почна пак да се катери... 

diplomat написа:Не знам, ама скапания доларес как почна пак да се катери...
Мълчи, че го размених на 1,70.
Долу-горе според нагласите за ТТИП долара требе да е равен на еврото.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
diplomat написа:Забъркват, но явно са осъзнали, че Иран няма бутане и е по-добре да не са в толкова лоши отношения. Иран са огромна сила в района си и няма да играе нито по свирката на САЩ, нито на Русия. А и след дипломатическите споразумения, на иранските власти изобщо няма да им пука за проблемите между двете страни, важното ще е келепир да има. Приоритет ще имат нещата, които биха довели до най-големи позитиви. А аз не казвам, че Щатите ще подчинят Куба и Иран, а че просто са с два проблема по-малко, което точно в този момент е жизненоважно за тях.
Според мен изобщо даже не са с два проблема по-малко (не само защото реално все още няма нищо подписано с персите), но си прав че за тях се очертава това да е от жизнено значение. Има много неща които мога да изредя, като начало най-тривиалната - все още вървящата война за цената на петрола. Китай и Япония в момента колкото и да купуват немогат да се запасят за вечни времена - все в един момент тези запаси ще свършат и ще трябва да купуват! ?от кого? ?и по колко? Кои са големи доставчици в момента? А сега прибавяш Иран!
[offtopic]https://plus.google.com/104434860873145164030
https://njakoimisli.tumblr.com/[/offtopic]
https://njakoimisli.tumblr.com/[/offtopic]
-
И аз не знам,ама днес пак не валя.
fcb_bg написа:diplomat написа:Не знам, ама скапания доларес как почна пак да се катери...
Долу-горе според нагласите за ТТИП долара требе да е равен на еврото.
Не е само заради това, на ЕС им трябва девалвиращо евро, за да може да пласира стоките си на по-ниска цена извън съюза и така прави опит да стимулира европейската икономика. За износителите и производителите това е идеално, но вносът става много по-скъп, защото държавите извън ЕС търгуват най-вече с долари.
-
valheru написа:Кои са големи доставчици в момента? А сега прибавяш Иран!
Дали в един момент не трябва да извадиш Саудитска Арабия и на нейно място да прибавиш Йемен?