ТЕРОРИСТИ ИЗБИХА 170 СТУДЕНТИ В УНИВЕРСИТЕТ В КЕНИЯ! СВЕТЪТ ОБАЧЕ НЕ СТАНА ШАРЛИ?!
Обявиха награда от 215 хил. долара за главата на терорист, замесен в атаката
170 са жертвите на кървавата драма в университетския комплекс в Гариса, Кения. Толкова са избитите от терористичната групировка „Ал Шабаб”, които нахлуха в кампуса рано сутринта и избиха множество студенти-християни, съобщава Би Би Си.
Четирима терористи са убити при щурма на въоръжените сили на Кения, съобщиха от вътрешното министерство. Правителствените сили са влезли в сградата и в момента я пеочистват.
79 души са ранени при престрелките между армията и терористите, които продължиха почти цял ден. Около 500 студенти са спасени. Те са били държани като заложници от въоръжените мъже. Общо в университета учат 815 души.
Един от терористите е бил задържан, след като се опитал да пробие полицейския кордон и да избяга.
Междувременно от вътрешното министерство на страната разпространиха портрет на мъж, за когото се смята, че има връзка с нападението. Името му е Мохамед Мохамуд, но не се уточнява каква точно е връзката му с атаката. За него е обявена награда от 20 млн. кенийски шилинга или 215 хил. долара. Предупреждават се хората, окито го забележат, да бъдат нащрек.
Тема за политика - Свят
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Тема за политика - Свят
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.

- Синьо сърце
- Контакти:
Тук естествено не става дума за стрелба с ракети за кеф да се избиват и давят хора...става дума за стратегическо възпиране. Да, моделирани са последствията, изчислени са точните места за попадение и мощността на заряда, за да се вдигнат огромни вълни и да се пометат градовете по двете океански крайбрежия на САЩ. Морските бази, наземните установки...
Но това само в случай на атака срещу Русия. Викат му " несиметричен отговор ". Виж, за вулкана не бих се сетил, звучи зловещо...
А ако някой се чуди ще го направят ли наистина, ако Русия бъде атакувана-ще го направят.
Но това само в случай на атака срещу Русия. Викат му " несиметричен отговор ". Виж, за вулкана не бих се сетил, звучи зловещо...
А ако някой се чуди ще го направят ли наистина, ако Русия бъде атакувана-ще го направят.
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!
Синьо сърце написа:Тук естествено не става дума за стрелба с ракети за кеф да се избиват и давят хора...става дума за стратегическо възпиране. Да, моделирани са последствията, изчислени са точните места за попадение и мощността на заряда, за да се вдигнат огромни вълни и да се пометат градовете по двете океански крайбрежия на САЩ. Морските бази, наземните установки...
Тоя вулкан в Йелоустоун ако изригне, направо требе да се навеждаме и да си целуваме задниците за сбогом сичките милиарди двукраки на тая земя.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
- nikita 333
- Контакти:
Земан затвори вратите на двореца за американския посланик
Чешкият президент Милош Земан каза, че няма да приема в своята официална резиденция посланика на САЩ в Прага Андрю Шапиро.
Причината - недопустимите, според Земан, коментари на дипломата за решението му да присъства в Москва на тържествата по случай победата във Втората световна война, предадоха Ройтерс и ТАСС, цитирани от БТА.
Шапиро определил решението на Земан като "злочесто", цитират го агенциите.
"Вратите на Пражкия замък са затворени за посланик Шапиро", заяви Земан.
"Не мога да си представя чешкият посланик във Вашингтон да дава съвети на американския президент къде да пътува", каза той.
"Няма да позволя на никой посланик да ми казва къде да пътувам в чужбина", заяви Земан.
Президентски говорител каза пред местни медии, че Шапиро все пак може да присъства на обществени събития в Пражкия замък.
Американският посланик заяви наскоро по чешката телевизия, че присъствието на Земан като единствения държавен лидер от Европейския съюз на тържествата в Русия би било недалновидно. Президентът на Чехия, който има предимно церемониални функции, често се отклонява от общия курс в ЕС във връзка с Украйна и критикува санкциите срещу Русия. Чешкото правителство, което е отговорно за външната политика, обаче напълно се придържа към линията на общността, отбелязва Ройтерс.
Отговорът на Шапиро
След изявлението на чешкия президент посланик Андрю Шапиро каза, че все още смята за „злочесто“ решението на Земан да участва в тържествата на 9 май в Москва, съобщава "Чешке новини" (Ceske noviny), цитиран от "Фокус".
„Аз разбирам, че президентът Земан иска да почете паметта на жертвите на Втората световна война. Въпреки това смятам за злочесто президентът Земан, видимо единствен от държавните лидери в ЕС, да присъства на военния парад в Москва в момент, когато руски войски нарушават международното право и дестабилизират съседна държава“, каза дипломатът, който за великденските празници се е прибрал в САЩ.
Причината - недопустимите, според Земан, коментари на дипломата за решението му да присъства в Москва на тържествата по случай победата във Втората световна война, предадоха Ройтерс и ТАСС, цитирани от БТА.
Шапиро определил решението на Земан като "злочесто", цитират го агенциите.
"Вратите на Пражкия замък са затворени за посланик Шапиро", заяви Земан.
"Не мога да си представя чешкият посланик във Вашингтон да дава съвети на американския президент къде да пътува", каза той.
"Няма да позволя на никой посланик да ми казва къде да пътувам в чужбина", заяви Земан.
Президентски говорител каза пред местни медии, че Шапиро все пак може да присъства на обществени събития в Пражкия замък.
Американският посланик заяви наскоро по чешката телевизия, че присъствието на Земан като единствения държавен лидер от Европейския съюз на тържествата в Русия би било недалновидно. Президентът на Чехия, който има предимно церемониални функции, често се отклонява от общия курс в ЕС във връзка с Украйна и критикува санкциите срещу Русия. Чешкото правителство, което е отговорно за външната политика, обаче напълно се придържа към линията на общността, отбелязва Ройтерс.
Отговорът на Шапиро
След изявлението на чешкия президент посланик Андрю Шапиро каза, че все още смята за „злочесто“ решението на Земан да участва в тържествата на 9 май в Москва, съобщава "Чешке новини" (Ceske noviny), цитиран от "Фокус".
„Аз разбирам, че президентът Земан иска да почете паметта на жертвите на Втората световна война. Въпреки това смятам за злочесто президентът Земан, видимо единствен от държавните лидери в ЕС, да присъства на военния парад в Москва в момент, когато руски войски нарушават международното право и дестабилизират съседна държава“, каза дипломатът, който за великденските празници се е прибрал в САЩ.
По страшен от спин-а, по-опасен от рак-а си остава простака!!!
- nikita 333
- Контакти:
Re: Земан затвори вратите на двореца за американския послани
Шапиро , получи ли шут отзад ?Хак да ти е !Когато става дума за помен , за памет , всеки нормален човек / не говорим за екипа "Обама или нашата ирландска пастирка/се прекланя и не се намесват политическите мераци на янките , които приютиха и покриха хиляди фашаги в Щатите!Шапиро ще казва кой кого убил в Украйна?Ами ....фашагите трепаха , а руснаците от изтока им го върнаха тъпкано !Ясно? 

- Синьо сърце
- Контакти:
Тва наште еветчии никога няма да направят...
- nikita 333
- Контакти:
А какво е мнението ви за българският държавен глава, който категорично отказа да отиде на този парад и се вслуша в посланието отправено от американска страна?
– Мнението ми . . . Аз го казах – вие българите сте си избрали задник за държавен глава. Но това не ме учудва, като знаем, че вашите управници тогава са били съюзници на хитлеристка Германия. Явно националните катастрофи, които сте преживели като народ, не са ви научили да различавате истинските хора от марионетките. По сервилен президент от вашия, аз не съм виждал, от него тече лой и слюнка при всяка среща с представител на американската власт. Аз имам подарък за него и ще се радвам да му го предадете – това е портрет на Хитлер, да си го закачи в президентството и да го поздрави на 9-ти май. И да добавя, за вашият президент, вратите на Пражкия замък също са затворени.
– Мнението ми . . . Аз го казах – вие българите сте си избрали задник за държавен глава. Но това не ме учудва, като знаем, че вашите управници тогава са били съюзници на хитлеристка Германия. Явно националните катастрофи, които сте преживели като народ, не са ви научили да различавате истинските хора от марионетките. По сервилен президент от вашия, аз не съм виждал, от него тече лой и слюнка при всяка среща с представител на американската власт. Аз имам подарък за него и ще се радвам да му го предадете – това е портрет на Хитлер, да си го закачи в президентството и да го поздрави на 9-ти май. И да добавя, за вашият президент, вратите на Пражкия замък също са затворени.
nikita 333 написа:А какво е мнението ви за българският държавен глава, който категорично отказа да отиде на този парад и се вслуша в посланието отправено от американска страна?
Ся.... новината за реакцията на чешкия президент за изказването на тамошния американски посланик е сериозна. Ама тва..... стига де.

Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
- Синьо сърце
- Контакти:
http://mil.ru/files/files/camo/gallery_2.html
Уникална електронна изложба на ВС РФ. Разсекретени документи от първите часове на войната-22.06.1941. Снимки, кадри, сводки...всеки, който има интерес, може да ги погледне.
Наистина звучат страшно, но едва ли някой тогава е предполагал какво всъщност започва...четири години ще се води битка на живот и смърт, която ще струва над 25 милиона жертви, невиждани разрушения и страдания, на два пъти катастрофата и пълното поражение ще висят на косъм, за да се стигне до онзи майски ден на 1945, когато щурмовият флаг на 150 стрелкова идрицка дивизия, 79 стрелкови корпус на 3-а ударна армия от Първи Белоруски фронт ще се развее над Райхстага...
Уникална електронна изложба на ВС РФ. Разсекретени документи от първите часове на войната-22.06.1941. Снимки, кадри, сводки...всеки, който има интерес, може да ги погледне.
Наистина звучат страшно, но едва ли някой тогава е предполагал какво всъщност започва...четири години ще се води битка на живот и смърт, която ще струва над 25 милиона жертви, невиждани разрушения и страдания, на два пъти катастрофата и пълното поражение ще висят на косъм, за да се стигне до онзи майски ден на 1945, когато щурмовият флаг на 150 стрелкова идрицка дивизия, 79 стрелкови корпус на 3-а ударна армия от Първи Белоруски фронт ще се развее над Райхстага...
Нащият президент е най- смешния президент евър! И тука нямам предвид само държавни глави, а всевъзможни президенти, на квото и да е... Тоя и в къщи влиза на 4 крака.
Ко го пуснат, та да не спи на изтривалката.

... и после внезапно си направих секуро.