Запитване до фитнес маниаците
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Запитване до фитнес маниаците
Гледай ни щангите къде ще свършат и ще схванеш химията до къде води накрая. Аз познавам хора, които са бездетни от идиотщина и бързо качване на мускулна маса. Качи 10-20 кг мускули, а не може да го вдигне - голям мъж, няма що! Вземи си л-глутамин и ще имаш по-добър ефект от каквато и да е програма, но ти препоръчвам да караш бавно и да го правиш за здраве, а не за смачкано самочувствие.
-
cska-632 написа:Ако имаш много пари химията няма да ти навреди, защото ще имаш пари и за антидотиАко искаш бързи резултати нагласи 2 бона на месец.
Ако нямаш зарязвш всички пържени храни. Ядеш по пет пъти на ден по едно и също време. Час преди тренировка си похапваш и след тренировката пак. Набави си банани, мляко 2 чаши след тренировка или кофичка кисело мляко, което ти харесва повече. Никога вечер мляко. Сурови ядки или печени без сол. Бутчета без кожа, гърди без кожа, сьомга, риба тон, телешко, пуешко, заешко, ориз, яйца. На всяко ядене вземай протеини. Не пий фрешове. Краве масло. Мажи го като луд по месото и дъвчи храната.
Благодаря за подробният съвет относно храната и няколко въпроса - никаква захар ли

-
Alexx написа:komentator написа:Alexx написа:Химията може да ти докара проблеми с ташаците, стомаха, мозъка и дори рак. Така,че препоръчвам да не се взема химия. Има много добри добавки които могат да се вземат вместо химия.
Един приятел използваше химия, за 2 месеца качи 15 кг мускули...Заболя от бронхит, антибиотиците му обаче не действаха заради тази химия, при което се принуди да я спре. След това трябваше да пие някакви хапчета, което се взимали след като си вкарвал тая химия през тези 2 месеца. Иначе му струваше 600 лв програмата с химията, фитнес инструктур, бивш културист му ги биеше инжекциите, а след това за още 300 лв хапчета. Но за 1000 лв постигна сериозни резултати, които аз и една четвърт не мога да постигна за половин година. Аз също съм против химията, защото съм прочел много негативни неща за нея, за това питам може ли без нея да се постигнат резултати или всичките със сериозни резултати по залите зобят яко?
Ако сега почваш фитнес няма никакъв смисъл да се вземат добавки, да не говорим за химия.
Защото е хубаво в началото мускула да расте без външна намеса. Защото така мускула не расте заради тренировките, а заради химията. Така бързо човек достига лимита на растеж на мускула.
Докато човек който тренира натурално, мускула му расте и като достигне лимита си той тогава може да вземе добавки ако иска и надвишава лимита си и така постига по-добри резултати от този химика който заради химията е достигнал лимита си.
Защо да не се взима добавки поне, ако тренириваш не отдавна?Едно протеинче и аминокиселни, едва ли ще лимитират растежа?
cska-632 написа:Ако имаш много пари химията няма да ти навреди, защото ще имаш пари и за антидотиАко искаш бързи резултати нагласи 2 бона на месец.
Ако нямаш зарязвш всички пържени храни. Ядеш по пет пъти на ден по едно и също време. Час преди тренировка си похапваш и след тренировката пак. Набави си банани, мляко 2 чаши след тренировка или кофичка кисело мляко, което ти харесва повече. Никога вечер мляко. Сурови ядки или печени без сол. Бутчета без кожа, гърди без кожа, сьомга, риба тон, телешко, пуешко, заешко, ориз, яйца. На всяко ядене вземай протеини. Не пий фрешове. Краве масло. Мажи го като луд по месото и дъвчи храната.
Не обърквай човека, за всеки е индивидуално и различно. Да не говорим, че така както му го каза може да се лута 1 година докато установи правилните пропорции за себе си. Най - добре е някой да му изготви хранителен режим. Иначе си казал все хубави храни, бих добавил и извара. Като насоки е ок, но не е достатъчно. Освен това за маслото не съм съгласен. Ако му е бавен метаболизма маслото ще добави твърде много към калорииния прием за деня. Освен това е наситена мазнина и се усвоява по - трудно. По-добре зехтин в салатата.
komentator написа:Могат ли да се постигнат резултати без химия и ако не, каква използвате, опасно ли е, дайте съвет?Аз качвам трудно ММ, храня се добре, но качвам прекалено много мазно, вероятно имам проблем с усвояването на храната, възможно е да не вдигам прекалено много и да нямам добра тренировъчна програма. Тренирам сериозно от няколко месеца. Също така наблюдавам по залите страшно нацепени момчета, които вените им като верига са опасали мускулите, как са постигнали тези резултати, дали е с труд или с химия? Ще се радвам да получа съвет от по-опитните в тази сфера?
Зависи какви резултати очакваш. Ако искаш да си като тези "нацепени" момчета, без химия не става.
Без химия си оформяш само тялото и поддържаш добра стуктура на мускулите. Всичко това обаче трябва да става с добро хранене. Отиди на диетолог и ще ти направят изледвания и ще се види кои храни усвояваш и кои не. Не знам как се храниш, но само мазнини да качваш???? Какво ядеш. Ако си решил да си сериозен свинско и всякакво мазно месо го забравяш, а ядеш само риба, пиле и телешко. Никакви салами, суджуци, сладко и т.н. Може белтъчини да пиеш

Диетологът ще ти направи индивидуален план според нуждите ти/ Ще имаш примерно меню за цял месец. Със сигурност онлайн има много материали ако се зачетеш(на английски). Само не ходи при консултанти на фирми за добавки.
Пример ще ти дам с мой познат, който от 5 години блъска по 1.5-2 часа, 3-4 пъти седмично. Храни се изключително пълноценно(това струва пари) и не може да направи плочки и добри гърди. Просто такава му е структурата. В същото време вика едно момче във фитнеса дойде като щека и за 3 месеца оформи мускули и плочки

Последна промяна от bobo_13 на 21 мар 2015 12:18, променено общо 2 пъти.
Интериорни врати - Врати хармоника
-
impaler написа:cska-632 написа:Ако имаш много пари химията няма да ти навреди, защото ще имаш пари и за антидотиАко искаш бързи резултати нагласи 2 бона на месец.
Не обърквай човека, за всеки е индивидуално и различно. Да не говорим, че така както му го каза може да се лута 1 година докато установи правилните пропорции за себе си. Най - добре е някой да му изготви хранителен режим. Иначе си казал все хубави храни, бих добавил и извара. Като насоки е ок, но не е достатъчно. Освен това за маслото не съм съгласен. Ако му е бавен метаболизма маслото ще добави твърде много към калорииния прием за деня. Освен това е наситена мазнина и се усвоява по - трудно. По-добре зехтин в салатата.
Ако забързам метаболизма, това ще помогне ли в усвояването на храната и ако да - по какъв начин да го постигна, така че да не влияе на качването на ММ. Четох, че кардиото много помага за метамболизма, но това е крайно непрепоръчително, когато си решил да качваш ММ.
bobo_13 написа:komentator написа:Могат ли да се постигнат резултати без химия и ако не, каква използвате, опасно ли е, дайте съвет?Аз качвам трудно ММ, храня се добре, но качвам прекалено много мазно, вероятно имам проблем с усвояването на храната, възможно е да не вдигам прекалено много и да нямам добра тренировъчна програма. Тренирам сериозно от няколко месеца. Също така наблюдавам по залите страшно нацепени момчета, които вените им като верига са опасали мускулите, как са постигнали тези резултати, дали е с труд или с химия? Ще се радвам да получа съвет от по-опитните в тази сфера?
Зависи какви резултати очакваш. Ако искаш да си като тези "нацепени" момчета, без химия не става.
Без химия си оформяш само тялото и поддържаш добра стуктура на мускулите. Всичко това обаче трябва да става с добро хранене. Отиди на диетолог и ще ти направят изледвания и ще се види кои храни усвояваш и кои не. Не знам как се храниш, но само мазнини да качваш???? Какво ядеш. Ако си решил да си сериозен свинско и всякакво мазно месо го забравяш, а ядеш само риба, пиле и телешко. Никакви салами, суджуци, сладко и т.н. Може белтъчини да пиешВ крайна сметка за какво ти е да качваш ММ. Кой ще ти гледа дали имаш мускули или не. Гледай най-главният мускул ....повдигача да работи и да служи вярно.
Диетологът ще ти направи индивидуален план според нуждите ти/ Ще имаш примерно меню за цял месец. Със сигурност онлайн има много материали ако се зачетеш(на английски). Само не ходи при консултанти на фирми за добавки.
Пример ще ти дам с мой познат, който от 5 години блъска по 1.5-2 часа, 3-4 пъти седмично. Храни се изключително пълноценно(това струва пари) и не може да направи плочки и добри гърди. Просто такава му е структурата. В същото време вика едно момче във фитнеса дойде като щека и за 3 месеца оформи мускули и плочки![]()
![]()
Не съм съгласен, че не може да направи плочки без химия. На това момче, което е било като щека, му е ултра бърз метаболизма и затова няма проблеми с изгарянето на излишните мазнини (той даже не може да ги натрупа). За да имаш плочки просто трябва да свалиш процента подкожни мазнини достатъчно, за да се виждат мускулите на корема - нищо повече. За хората с бавен метаболизъм това естествено е по - трудно. Щом твоя човек е в застой, значи трябва да промени нещо леко в цялата схема, за да продължи напред.
-
bobo_13 написа:komentator написа:Могат ли да се постигнат резултати без химия и ако не, каква използвате, опасно ли е, дайте съвет?Аз качвам трудно ММ, храня се добре, но качвам прекалено много мазно, вероятно имам проблем с усвояването на храната, възможно е да не вдигам прекалено много и да нямам добра тренировъчна програма. Тренирам сериозно от няколко месеца. Също така наблюдавам по залите страшно нацепени момчета, които вените им като верига са опасали мускулите, как са постигнали тези резултати, дали е с труд или с химия? Ще се радвам да получа съвет от по-опитните в тази сфера?
Без химия си оформяш само тялото и поддържаш добра стуктура на мускулите. Всичко това обаче трябва да става с добро хранене. Отиди на диетолог и ще ти направят изледвания и ще се види кои храни усвояваш и кои не. Не знам как се храниш, но само мазнини да качваш???? Какво ядеш. Ако си решил да си сериозен свинско и всякакво мазно месо го забравяш, а ядеш само риба, пиле и телешко. Никакви салами, суджуци, сладко и т.н. Може белтъчини да пиешВ крайна сметка за какво ти е да качваш ММ. Кой ще ти гледа дали имаш мускули или не. Гледай най-главният мускул ....повдигача да работи и да служи вярно. Трябва да поемаш оначе и въглехидрати, защото няма да имаш сили да тренираш. Все пак въглехидратите са бензина на тялото. Хапвай бавни въглехидрати. Мазнината се превръща в глюкоза и се слабее:)
Пример ще ти дам с мой познат, който от 5 години блъска по 1.5-2 часа, 3-4 пъти седмично. Храни се изключително пълноценно(това струва пари) и не може да направи плочки и добри гърди. Просто такава му е структурата. В същото време вика едно момче във фитнеса дойде като щека и за 3 месеца оформи мускули и плочки![]()
![]()
Наясно съм, че всичко зависи и от гена. За диетолога ще се опитам да намеря такъв, макар че нямам много доверие на такива специалисти особено в България - гледат да ти вземат парите и не ги интересува друго. Преди време питах един инструктур от фитнеса, в който ходя за хранителен режим, той ми каза - рано ти е и така вече 2 месеца не постигам желан резултат. Иначе не съм много съгласен, че не може да имаш мускулна маса без химия и да изглеждаш як. В крайна сметка като ми писне от храна и добавки, възможно е да опитам с някаква химия, но ме е страх честно казано, аз за това и спрях цигарите, някой като ми внуши нещо и не мога да го преодолея след това чисто психологически

impaler написа:
Не съм съгласен, че не може да направи плочки без химия. На това момче, което е било като щека, му е ултра бърз метаболизма и затова няма проблеми с изгарянето на излишните мазнини (той даже не може да ги натрупа). За да имаш плочки просто трябва да свалиш процента подкожни мазнини достатъчно, за да се виждат мускулите на корема - нищо повече. За хората с бавен метаболизъм това естествено е по - трудно. Щом твоя човек е в застой, значи трябва да промени нещо леко в цялата схема, за да продължи напред.
Не това ми беше идеята. При всеки е различно. Един качва маса, друг оформя бързо. Човек не трябва да си поставя някакви мега очаквания.
1. Трябва да реши какво иска....да качва ММ или да поддържа добра форма
2. Какво иска да постигне ( не всеки може да има тялото на манекен на бельо или някой бодибилдър)
3. Да не си поставя нереалистични цели, защото разочарованието от неизпълнение на цел е опасно оръжие
4. Бюджет. Хубавото месо - пилешко, пуешко, телешко, риба си е скъпо удоволствие. Дето се вика почти 1 кг месо на ден отива(ако на ядене ядеш 300-400 гр.)
Ако се качи ММ това означава и подмяна на гардероба....и ако в един момент се прекрати поддържането на тази маса...всичко отива на кино.
Интериорни врати - Врати хармоника
-
Относно диетолога, те правят ли такива програми, примерно има ли такива, които да ти направят изследвания успоредно с това и тренировъчна програма и режим?