Съществува ли Господ според вас? АНКЕТА

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Съществува ли Господ според вас?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

pomiqr260

Re: Господ не съществува

Мнениеот pomiqr260 » 11 мар 2015 22:39

Ivan951 написа:
pomiqr260 написа:
Ivan951 написа:
шивача написа:Авторчето на темата е за убиване с камъни. Паразитче, ако те барне някое раче или друга смъртна болест ще повярваш и в мен. В такъв момент можем само да си пожелаем да ни пази
Господ от такива болести!Амин!

Защо всяка година хиляди деца умират от рак и други смъртоносни болести? Сигурно защото са богохулници? Ми не, мерси не искам да славя вашия извратен бог ;) Не е истина просто колко сте заблудени... вземете да прочете Делюзията Бог да се образовате малко.

Хората боледуват, защото не живеят природосъобразно и науката е превзела света. Злото е резултат от това, че в сърцето на човека липсва Божията любов.

Науката е превзела света и това го смяташ за нещо лошо!? Кажи ми че се ебаваш... ако ли не, щом отричаш науката-недей да приемаш лекарства когато си болен, а се моли на дядо господ :lol:

Аз съм болен заради науката и пия "лечебни" хапчета, защото науката ме принуждава да го правя. Ако нямаше наука нямаше да се разболявам. "Лечебни", защото не лекуват нищо. Хапчетата подтискат болестите. Единствено могат да те излекуват от някоя настинка и грип, а грипът не е бил известен на човечеството преди да се появи. Под наука имам предвид науката, която цели единствено правене на пари. Натъпкване на храни с всевъзможни субстанции унищожаващи човешкия организъм и създаване на болести с цел печеалба.

Потребителски аватар
plamenst7
Контакти:

Мнениеот plamenst7 » 11 мар 2015 22:48

Tова се дъвче вече за не знам си кой път. Естествено, че не съществува господ! Религията е най-голямото зло за човечеството и заради нея са умрели милиони или по-точно заради болните мозъци на някои хора, оправдавайки лудостта си с религията. Християните тероризираха човечеството през средновековието, сега е ред на мюсюлманите, като по-млада религия те да ни тероризират следващите няколко стотин години.

pomiqr260

Мнениеот pomiqr260 » 11 мар 2015 22:52

plamenst7 написа:Tова се дъвче вече за не знам си кой път. Естествено, че не съществува господ! Религията е най-голямото зло за човечеството и заради нея са умрели милиони или по-точно заради болните мозъци на някои хора, оправдавайки лудостта си с религията. Християните тероризираха човечеството през средновековието, сега е ред на мюсюлманите, като по-млада религия те да ни тероризират следващите няколко стотин години.

Науката е избила милиарди. Тук става въпрос за Господ, а не за религията, но мозъците ви са твърде недоразвити, за да разберете за какво иде реч. Християнството е учение, но е изродено в религия от хора нямащи Бог в сърцето, за да печелят благини.

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 11 мар 2015 23:00

Ivan951 написа:
pomiqr260 написа:
Ivan951 написа:
шивача написа:Авторчето на темата е за убиване с камъни. Паразитче, ако те барне някое раче или друга смъртна болест ще повярваш и в мен. В такъв момент можем само да си пожелаем да ни пази
Господ от такива болести!Амин!

Защо всяка година хиляди деца умират от рак и други смъртоносни болести? Сигурно защото са богохулници? Ми не, мерси не искам да славя вашия извратен бог ;) Не е истина просто колко сте заблудени... вземете да прочете Делюзията Бог да се образовате малко.

Хората боледуват, защото не живеят природосъобразно и науката е превзела света. Злото е резултат от това, че в сърцето на човека липсва Божията любов.

Науката е превзела света и това го смяташ за нещо лошо!? Кажи ми че се ебаваш... ако ли не, щом отричаш науката-недей да приемаш лекарства когато си болен, а се моли на дядо господ :lol:

Много е важно за коя наука става въпрос. Науката е дело на дара ни да мислим, разсъждаваме и творим и тя не противоречи на Вярата, а напротив, по-голямата част от Висшето духовенство са се занимавали с наука и научни изследвания. Това са Патриарси, Епископи, Папи и др. Но има и наука, която е много вредна, това е тази използвана за военни цели, която създава химични вещества за по-бърз растеж и узряване на плодове и зеленчуци, ГМО, животните се тъпчат с хормони за да наддават, дори антените за мобилните телефони и самите телефони са вредни и водят до сериозни заболявания като рак. Така, че науката в много случаи освен, че ни създава удобства, ни и вреди.

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 11 мар 2015 23:11

Дайте поне някакво,макар и опростено определение какво трябва да се разбира под термините "Бог", "Господ" и т.н.Като чета става дума от създател на вселената до някакъв управител на област "Земя".

Потребителски аватар
soccerav
Контакти:

Мнениеот soccerav » 11 мар 2015 23:48

Ivan951 написа:
Drunken_Master написа:Каква примка,какви 20 лева,бе момче...Я се разкарай !
Никой не ти казва в какво да вярваш.На тебе някой да не би да ти втълпява да си християнин ? Или мюсюлманин ?
Вярвам в Господ,откакто се помня (имам си свои причини за това),а от 4 години се занимавам с астрология (само,че не тая на Алена,астроложката Светлина и другите мушенгии,а истинската...)
Винаги съм бил на мнение,че България е на това дередже и причината (или поне една от тях) е,че хората са атеисти и цари хаоса.Не,те не вярват в "теорията на Хаоса",а въртят гюбеци по цяла вечер.Хората тука тотално изпростяват,държавата замира отвсякъде...Ако не друго,единственото нещо,което не може да се отрече е,че БЪЛГАРИЯ Е ОСТАНАЛА ЖИВА,ЕДИНСТВЕНО И БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВЯРАТА НА ХОРАТА В ГОСПОД !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Напротив, повечето българи са вярващи, за жалост...

Не е вярно ;)
Изображение
Картата показва процента от хората в отделните европейски страни, отговорили, че „вярват в Бог“. Допитването е направено през 2005 г. В държави с римокатолическо (например Полша, Португалия, Италия), православно (Румъния, Гърция) и ислямско (Турция) мнозинство са с най-висок процент. В България е около 40%.

Все по-малко и по-малко хора вярват в Бог, и все повече се опитват да си обяснят какво всъщност е Бог. Никой от тук писалите не се напъна да ни убеди защо е възможно неговото съществуване. Факт е че, докато едно нещо не се ДОКАЖЕ, ние няма как да знаем, че то съществува. Затова се нарича ВЯРА. След като едно нещо е ясно то вече може да се нарече знание. Тоест, на въпроса дали Бог съществува отговора е прост, и да и не. Ако съществува то той е само в главите на вярващите в него.

dreamcradle
Контакти:

Re: Съществува ли Господ според вас? АНКЕТА

Мнениеот dreamcradle » 11 мар 2015 23:52

Аз лично не вярвам и според мен религията е "хляб" за масите, но винаги съм харесвал ужасно много мисълта:

Или има бог или няма, аз или вярвам или невярвам. Губя единствено ако има бог и аз не вярвам!

Потребителски аватар
MaRTo1233
Контакти:

Мнениеот MaRTo1233 » 12 мар 2015 00:00

На хората им трябва .. нужно им е да вярват в нещо. Затова са си измислили и "Бог". Някаква висша сила, която да обвиняват или да боготворят, да се молят и да е кланят...

Според мен не съществува... но все си мисля, че има нещо, някъде, което отвръща на мислите и желанията ни. Или поне ми се ще ... :roll:
[center]ИзображениеИзображениеИзображение[/center]

sam_vimes
Контакти:

Мнениеот sam_vimes » 12 мар 2015 00:18

Много комунета има все още в България, които повтарят мантрата, че религията била опиум за масите. Поколенията се сменят, обаче :!:

Потребителски аватар
dindan
Контакти:

Мнениеот dindan » 12 мар 2015 00:49

MaRTo1233 написа:На хората им трябва .. нужно им е да вярват в нещо. Затова са си измислили и "Бог". Някаква висша сила, която да обвиняват или да боготворят, да се молят и да е кланят...

Според мен не съществува... но все си мисля, че има нещо, някъде, което отвръща на мислите и желанията ни. Или поне ми се ще ... :roll:

Истината е някъде там:
Подсъзнанието може всичко
ЧОВЕШКИЯТ УМ Е ОГРАНИЧЕН,ГЛУПОСТТА НЕ Е

Podcast

Върни се в “Свободна зона”