Само Левски! Купата за нас е чест!
Да!
Съществува ли Господ според вас? АНКЕТА
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Синьо сърце
- Контакти:
Re: Господ не съществува
Последна промяна от Синьо сърце на 11 мар 2015 21:21, променено общо 1 път.
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!
- Black&White1926
- Контакти:
Синьо сърце написа:Само Левски! Купата за нас е чест!
Бог да ви е на помощ в неделя, а и Купата също е Божия работа

Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?
- Синьо сърце
- Контакти:
Black&White1926 написа:Повечето атеисти преди са били вярващи !
Но всички вярващи преди са били атеисти!
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
veni__85 написа:Автора на темата може ли да ми отговори какво прави на Коледа и Великден. Аз лично си имам собствена теория вярвам в Бог , но не вярвам в църквата.
Ям и пия с приятели.

Господ съществува и това е неуспорим факт. Всеки човек вярва, но в кого и в какво?!
Действителен случай от нашето съвремие.
"Във влака пътували студент и Православен свещеник. Започнал разговор. - Отче, има ли Бог? - Има, чедо, има!—отговорил свещеникът. - Де е Той? Защо не Го виждаме? - Та нима само това съществува, което ти виждаш? — запитал свещеникът и добавил: — Самата ни Библия, която ни учи да вярваме в Бога, говори, че "Бога никой, никога не е видял" (Иоан 1:18). Но ние чувстваме Бога и навсякъде в света виждаме разлята премъдростта Му. Студентът упорито поддържал своето становище, като заявил, че в никаква религия не вярва, че вярата в Бога е достойна само за простите бабички, че културният съвременен човек трябва да надрасне всички подобни предразсъдъци и пр., и пр. Между това пътуването завършило. Свещеникът и студентът тръгнали заедно. Било късна вечер. Изведнъж от един двор излязла котка и пресякла пред двамата пътници улицата. - Ах, няма да ми върви в изпитите! Котка ми пресече пътя! — извикал студентът. Свещеникът го изгледал учудено и му рекъл: - Млади момко, значи ти съвсем не си бил невярващ, както заявяваше, само че вместо да вярваш в Бога, ти си вярвал в котките!"
(Из трилогията „Вяра, надежда и любов” на архимандрит Серафим Алексиев).
Действителен случай от нашето съвремие.
"Във влака пътували студент и Православен свещеник. Започнал разговор. - Отче, има ли Бог? - Има, чедо, има!—отговорил свещеникът. - Де е Той? Защо не Го виждаме? - Та нима само това съществува, което ти виждаш? — запитал свещеникът и добавил: — Самата ни Библия, която ни учи да вярваме в Бога, говори, че "Бога никой, никога не е видял" (Иоан 1:18). Но ние чувстваме Бога и навсякъде в света виждаме разлята премъдростта Му. Студентът упорито поддържал своето становище, като заявил, че в никаква религия не вярва, че вярата в Бога е достойна само за простите бабички, че културният съвременен човек трябва да надрасне всички подобни предразсъдъци и пр., и пр. Между това пътуването завършило. Свещеникът и студентът тръгнали заедно. Било късна вечер. Изведнъж от един двор излязла котка и пресякла пред двамата пътници улицата. - Ах, няма да ми върви в изпитите! Котка ми пресече пътя! — извикал студентът. Свещеникът го изгледал учудено и му рекъл: - Млади момко, значи ти съвсем не си бил невярващ, както заявяваше, само че вместо да вярваш в Бога, ти си вярвал в котките!"
(Из трилогията „Вяра, надежда и любов” на архимандрит Серафим Алексиев).
Синьо сърце написа:bubka написа:И ти влизаш в примката на религията, както съм написал по-горе и оценяваш света около себе си през нейната призма. Самата духовна реалност, както и измеренията отвъд материалния свят са доста по-различни от това, което религията ни представя като "истина". Бих опитал да ти обясня, ако проявяваш интерес, но по принцип съзнание, което е обусловено от религиозни възгледи, ще му бъде твърде трудно и непонятно да разбере.
Не може да бъде обяснено дори и на съвременните хора същество като Бог.
Именно, тъй като тук става въпрос за абстракция. Не е възможно нещо толкова абстрактно, което съдържа всички идеи, да бъде описано адекватно с думи и да бъде разбрано в цялост.
Офтопик:
шивача написа:Авторчето на темата е за убиване с камъни. Паразитче, ако те барне някое раче или друга смъртна болест ще повярваш и в мен. В такъв момент можем само да си пожелаем да ни пази
Господ от такива болести!Амин!
Защо всяка година хиляди деца умират от рак и други смъртоносни болести? Сигурно защото са богохулници? Ми не, мерси не искам да славя вашия извратен бог

Любов към миналото, примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
CSKA69 написа:Още един повод за размисъл...Световните религии са забавили технологичното развитие на човечеството с над 10 века.. Предполагам сте чували за Александрийската билиотека, чували сте, че в нея е било събрано почти всичкото знание на Древния свят, което е било на доста по-високо ниво, отколкото ни го представя съвременната наука и историография.. чули сте и че тя е била изгорена от религиозни фанатициХайде сега си представете изобретянавето на компютъра не през 20-и, а през 10-и век, например... Вероятно сега вече щяхме да пътуваме сред звездите и да търсим нов дом за вечно любопитния човек
А може би вече щяхме да сме открили отговорите на тези вечни въпроси, като как е създадена Вселената, има ли Висш разум и тн.. От друга страна какво пък щеше да попречи на Чингиз Хан, например, да изтреби човечеството с ядрени оръжия в завоевателните си стремежи
Или пък някой мад сайънтист да унищожи планетата с някой необмислен експеримент...
Или щяхме да изчезнем още през 12 век., защото не сме били готови за тази информация и пазителите на тайните са знаели какво се е случило преди 10 хил. години в Индия и как са се избили и как са изчезвали цивилизации заради развитието им.
Дали е нормално медиите направени от атеисти да оставят такива теми за да разберат мнението на масата атеисти и да им е приятно. Кефите ли се?