Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот vaskonti » 08 мар 2015 21:29

HoUs4oOL написа:
vaskonti написа:Нещо каза ли?
Либия си беше изцяло под руско влияние! Факт! През целия период на плен на медиците ни, Путин беше на власт в Русия - факт! Става въпрос за 8 години! Случая се следеше от цял свят - факт! Пак питам - защо Путин не се намеси, след като можеше да реши нещата за 5 минути? Защото интересът му изискваше да не се меси - не е ли вярно?

Путин с нищо не е длъжен на България.
Не може да водиш прозападна политика и да чакаш от Русия да ти помага.
Можеш да си сигурен, че ако България не бе тръгнала против Русия, Путин щеше да направи каквото се изисква от него. ;)

Така е, не е длъжен. Както не е длъжна и френската президенша. Въобще, чудя се още колко години щяха да прекарат там хората ни ако ни бяха оставили сами да се оправяме?
България не е тръгвала срещу Русия по онова време. Ако изобщо може да се говори за такова нещо, България е срещу Русия от 2-3 години насам.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
Захарченко

Мнениеот Захарченко » 08 мар 2015 21:32

vaskonti написа:България не е тръгвала срещу Русия по онова време. Ако изобщо може да се говори за такова нещо, България е срещу Русия от 2-3 години насам.

А такааа...верно? Машалла, ефенди!

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 08 мар 2015 22:01

Либия си беше изцяло под руско влияние! Факт! През целия период на плен на медиците ни, Путин беше на власт в Русия - факт! Става въпрос за 8 години! Случая се следеше от цял свят - факт! Пак питам - защо Путин не се намеси, след като можеше да реши нещата за 5 минути? Защото интересът му изискваше да не се меси - не е ли вярно? За сметка на това жената на френския президент свърши основната работа - факт! От тук натам в спора можеш да намесваш не само Шийлдс и рязането на ракети, ами и Фукушима. Сигурен съм, че и тая авария ще намериш как да я свържеш с медиците ни.

Путин можел да реши нещата за 5 мин. Как? Щрака с пръсти и Кадафи пуска сестрите веднагически. Брей... Пу Могъщий. Я кажи ние какво точно направихме тогава за да ползваме Путин за коз? И викаш Сесилия била толкоз могъща, че свършила цялата работа? Брей... Ми убеден ли си, че сестрите са невинни? Може и да са го направили погрешка. Щото аз доказателства за едното или другото така и не видях. А насреща са 400 деца.
Не те разбирам как искаш да си приятел с Айвън, па да се чудиш що Иван не ти помага. Избрахме прозападна ориентация и влязохме във военен съюз, който е тотално срещу Русия. Може и да не го виждаш така, но руснаците със сигурност. А като отворя натовска карта на Европа, склонен съм да съм на техното мнение. И ние сме в тоя съюз и сме длъжни да сме солидарни. Дори и при военна намеса срещу Русия. Така е още при приемането ни. Дося хубаво се скатавахме с по некой човек, мобилни кенефи и бани, ма кат ни натресат разпознаваеми по натовски стандарт самолети и тех ще требе да вкарваме кат бойна единица.А че конфликти ще има, тва ти го гарантирам. И ни гласят яко за бойна линия. Ако при подписването на договора за базите с Кондолиза, тва е сегашното положение в ИУ е било некъв мираж, ся баш си мирише на военен конфликт с Русия.
Да не дава Господ.

П.С. Може би имаш отговор що приеха балтийците в НАТО като те немат никва военна техника и не са сила, та чак се налага охрана на техното въздушно пространство на ротация? Некъв друг отговор освен че ги приеха заради геополитика и географско положение?
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 08 мар 2015 22:05

Захарченко написа:
vaskonti написа:България не е тръгвала срещу Русия по онова време. Ако изобщо може да се говори за такова нещо, България е срещу Русия от 2-3 години насам.

А такааа...верно? Машалла, ефенди!

Ми, верно. Преди 2007г. кога и как точно бяхме срещу Русия? С желанието си да влезем в ЕС и НАТО ли?
Не знам що си хабя изобщо да казвам каквото и да е, след като не очаквам нищо повече от "отговор" като този...Или в най-добрия случай "а ония защо бият негрите". За по-голяма тежест може да ни обясниш и какви трошки са западните кораби и самолети и с какви прашки са тръгнали на война.
[/center]

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 08 мар 2015 22:19

fcb_bg написа:
Либия си беше изцяло под руско влияние! Факт! През целия период на плен на медиците ни, Путин беше на власт в Русия - факт! Става въпрос за 8 години! Случая се следеше от цял свят - факт! Пак питам - защо Путин не се намеси, след като можеше да реши нещата за 5 минути? Защото интересът му изискваше да не се меси - не е ли вярно? За сметка на това жената на френския президент свърши основната работа - факт! От тук натам в спора можеш да намесваш не само Шийлдс и рязането на ракети, ами и Фукушима. Сигурен съм, че и тая авария ще намериш как да я свържеш с медиците ни.

Путин можел да реши нещата за 5 мин. Как? Щрака с пръсти и Кадафи пуска сестрите веднагически. Брей... Пу Могъщий. Я кажи ние какво точно направихме тогава за да ползваме Путин за коз? И викаш Сесилия била толкоз могъща, че свършила цялата работа? Брей... Ми убеден ли си, че сестрите са невинни? Може и да са го направили погрешка. Щото аз доказателства за едното или другото така и не видях. А насреща са 400 деца.
Не те разбирам как искаш да си приятел с Айвън, па да се чудиш що Иван не ти помага. Избрахме прозападна ориентация и влязохме във военен съюз, който е тотално срещу Русия. Може и да не го виждаш така, но руснаците със сигурност. А като отворя натовска карта на Европа, склонен съм да съм на техното мнение. И ние сме в тоя съюз и сме длъжни да сме солидарни. Дори и при военна намеса срещу Русия. Така е още при приемането ни. Дося хубаво се скатавахме с по некой човек, мобилни кенефи и бани, ма кат ни натресат разпознаваеми по натовски стандарт самолети и тех ще требе да вкарваме кат бойна единица.А че конфликти ще има, тва ти го гарантирам. И ни гласят яко за бойна линия. Ако при подписването на договора за базите с Кондолиза, тва е сегашното положение в ИУ е било некъв мираж, ся баш си мирише на военен конфликт с Русия.
Да не дава Господ.

П.С. Може би имаш отговор що приеха балтийците в НАТО като те немат никва военна техника и не са сила, та чак се налага охрана на техното въздушно пространство на ротация? Некъв друг отговор освен че ги приеха заради геополитика и географско положение?

А какво направихме, та французойката се хвана да свърши работа? Естествено, че заслугата не е само нейна, но не ни е била длъжна точно по никаква линия. Путин какво е очаквал от нас за да се намеси? Да се откажем от мераци към ЕС и НАТО? Така ли мислиш? Дали сестрите са невинни или не, не знам, но това е отделен въпрос. И да са го направили по погрешка, факт е, че в болницата консумативите са се използвали по няколко пъти поради липса на средства. Това поне беше доказано, от тук натам дори и нашите да са използвали заразени инструменти, не виждам с какво са виновни. Но това е съвсем друг въпрос, нямащ връзка тук.
Аз изобщо не очаквам война срещу Русия. Не знам на теб на какво ти мирише, но никой не е толкова глупав, че да започне такава война.
Не знам по каква линия стана въпрос за балтийските републики, но какъв проблем виждаш при тях? Защо да не ги приемат? В Естония си има редовна военна служба на всички мъже, е и? Дори и само географското положение да е причина да ги приемат, какъв е проблемът в това? Тия държави не могат ли сами да преценяват какво да правят, без да се съобразяват с желанията на Москва?
[/center]

sunscres92
Контакти:

Мнениеот sunscres92 » 08 мар 2015 22:26

Добре де, НАТО при една такава хипотетична война, не би ли трябвало да смажат Русия дори и ако искат Китай, Индия, Иран и др. да се обединят. Американците с този военен бюджет, който е по-голям от всички други страни взети заедно и Англичани, Французи, Германци - които са в Топ 10. Определено чисто технически да доста напред.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 08 мар 2015 22:29

sunscres92 написа:Добре де, НАТО при една такава хипотетична война, не би ли трябвало да смажат Русия дори и ако искат Китай, Индия, Иран и др. да се обединят. Американците с този военен бюджет, който е по-голям от всички други страни взети заедно и Англичани, Французи, Германци - които са в Топ 10. Определено чисто технически да доста напред.

Нищо не разбираш, има тук във форума познавачи, които ще ти обяснят как американските кораби са всъщност тримачтови фрегати, самолетите им са витлови, пушките са кремъклии, а ракетите са с обсег не повече от 10 метра. А пък руснаците, да не ти обяснявам какви извънземни оръжия имат - засичат стотинка от обратната страна на Луната и я анихилират със субатомен екстрактор.
[/center]

sunscres92
Контакти:

Мнениеот sunscres92 » 08 мар 2015 22:32

vaskonti написа:
sunscres92 написа:Добре де, НАТО при една такава хипотетична война, не би ли трябвало да смажат Русия дори и ако искат Китай, Индия, Иран и др. да се обединят. Американците с този военен бюджет, който е по-голям от всички други страни взети заедно и Англичани, Французи, Германци - които са в Топ 10. Определено чисто технически да доста напред.

Нищо не разбираш, има тук във форума познавачи, които ще ти обяснят как американските кораби са всъщност тримачтови фрегати, самолетите им са витлови, пушките са кремъклии, а ракетите са с обсег не повече от 10 метра. А пък руснаците, да не ти обяснявам какви извънземни оръжия имат - засичат стотинка от обратната страна на Луната и я анихилират със субатомен екстрактор.

Но в духа на Феарплейа, Руснаците няма да ги използват и ще дадат шанс на западналият :) запад :)

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 08 мар 2015 22:33

vaskonti написа:А какво направихме, та французойката се хвана да свърши работа? Естествено, че заслугата не е само нейна, но не ни е била длъжна точно по никаква линия. Путин какво е очаквал от нас за да се намеси? Да се откажем от мераци към ЕС и НАТО? Така ли мислиш? Дали сестрите са невинни или не, не знам, но това е отделен въпрос. И да са го направили по погрешка, факт е, че в болницата консумативите са се използвали по няколко пъти поради липса на средства. Това поне беше доказано, от тук натам дори и нашите да са използвали заразени инструменти, не виждам с какво са виновни. Но това е съвсем друг въпрос, нямащ връзка тук.
Аз изобщо не очаквам война срещу Русия. Не знам на теб на какво ти мирише, но никой не е толкова глупав, че да започне такава война.
Не знам по каква линия стана въпрос за балтийските републики, но какъв проблем виждаш при тях? Защо да не ги приемат? В Естония си има редовна военна служба на всички мъже, е и? Дори и само географското положение да е причина да ги приемат, какъв е проблемът в това? Тия държави не могат ли сами да преценяват какво да правят, без да се съобразяват с желанията на Москва?

Не знам какво направихме толкоз, ма те тез работи не стават на добра воля. Опростихме им дълга на либийците, ама той беше малка сума. И лично аз не се сещам да сме направили нещо огромно за да се намеси Путин. Па да питам що не се намесиха САЩ, дето лобираха за нашто приемане в NATO.

Балтийците.. леко се отплеснах там с връзката с новото ни приятелство и съюзничество. За реален военен съюзник се търси такъв, който има някаква военна мощ. Ненапразно има 2% от БВП за военните в алианса. Балтика реално я приеха заради географията, натриване на носа на руснаците и евентуално използване в бъдещето. На теб може и да не ти мирише на война, ама ей ги постоянните леки конфликти в Черно море. Сащ далеч, Канада далеч, Австралия далеч, ние сме близо. И нашата позиция като страна неискаща да се замесва в конфликти увисва все повече.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 08 мар 2015 22:35

vaskonti написа:

Ти и той ще се запишете ли за фронта край Калиниград?

Върни се в “Свободна зона”