Birdman - най-добър филм за 2014

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
ndrangheta
Контакти:

Re: Birdman - най-добър филм за 2014

Мнениеот ndrangheta » 23 фев 2015 21:45

Groucho написа:не :!:
Не му дават този приз, защото е мехиканец :lol: :lol: :lol: :lol: , а защото е качествен директор :!:

Ако имаш предвид това което аз съм написал, не си ме разбрал правилно. Определено е качествен режисьор и националността му няма значение. Аз твърдях че тези награди се връчват от професионалисти на професионалисти и рядко остава място за политически/пропагандни врътки.
Amores perros, 21 Grams, Babel : това са три велики филма според мен. Още с тях Иняриту се е бетонирал като качествен автор.
"What is absurd and monstrous about war is that men who have no personal quarrel should be trained to murder one another in cold blood."

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 23 фев 2015 22:15

ndrangheta написа:Ако имаш предвид това което аз съм написал, не си ме разбрал правилно.

Нямам предвид твое мнение.

Потребителски аватар
edmon_dantes
Контакти:

Мнениеот edmon_dantes » 23 фев 2015 23:42

Federer91 написа:Много съм доволен от победителите тази година, което не се е случвало от много, много време насам. И трите филма, които обраха най-много награди Birdman, The Grand Budapest Hotel и Whiplash ми харесаха много, така че нямам оплаквания за тях. Игра на кодове също ми хареса и се радвам, че поне взе 1 Оскар. Единствено съжалявам, че Майкъл Киитън не взе за най-добър актьор, което си е истинска трагедия. Киитън е Birdman и ми е странно, как от всичките награди, точно тази загуби, ама както и да е.

Защо да е трагедия за Кийтън? Това момче Редмейн в "Теорията на всичко" пресъздава Стивън Хокинг феноменално. Не съм го гледал филма, но гледах няколко откъса и направо се изумих от играта на актьора. Напълно си заслужава наградата това момче.
ЛЕВСКАР ДО ГРОБ
ИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 24 фев 2015 02:23

Още ли се гледа това комерсиализирано еврейско кино, пълно с манипулации за евреи, чернокожи, хомосексуалисти, колко са велики щатите и т.н. ? Почти НЕ срещам американски филм и сериал, в който да НЕ се говори за евреи. Към това като прибавим и хилядите им деградиращи филми за алкохолици, безразборен секс, наркомани и филми пълни само с ефекти без никакъв смисъл и сюжет, ти става ясно колко е пропаднало това кино.

Потребителски аватар
ndrangheta
Контакти:

Мнениеот ndrangheta » 24 фев 2015 04:13

Eminem написа:Още ли се гледа това комерсиализирано еврейско кино, пълно с манипулации за евреи, чернокожи, хомосексуалисти, колко са велики щатите и т.н. ? Почти НЕ срещам американски филм и сериал, в който да НЕ се говори за евреи. Към това като прибавим и хилядите им деградиращи филми за алкохолици, безразборен секс, наркомани и филми пълни само с ефекти без никакъв смисъл и сюжет, ти става ясно колко е пропаднало това кино.

Вече подробно обясних защо написаното от теб е пълна глупост, но явно за теб аргументите на другата страна няма смисъл да се четат. Едно си баба знае, едно си баба бае :)
"What is absurd and monstrous about war is that men who have no personal quarrel should be trained to murder one another in cold blood."

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 24 фев 2015 09:42

ndrangheta написа:
Groucho написа:не :!:
Не му дават този приз, защото е мехиканец :lol: :lol: :lol: :lol: , а защото е качествен директор :!:

Ако имаш предвид това което аз съм написал, не си ме разбрал правилно. Определено е качествен режисьор и националността му няма значение. Аз твърдях че тези награди се връчват от професионалисти на професионалисти и рядко остава място за политически/пропагандни врътки.
Amores perros, 21 Grams, Babel : това са три велики филма според мен. Още с тях Иняриту се е бетонирал като качествен автор.

"21 грама" е супер депресарски и малоумен филм :evil: Единственото хубаво в него са поразхвърляните сцени на Наоми Уотс :!: :lol:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Mark_Renton
Контакти:

Мнениеот Mark_Renton » 24 фев 2015 17:43

Филмът е велик. И толкоз. Заслужава всички награди, които получава. Иняриту е режисьор с уникален подход и стил. Подобно на Дейвид Линч, който обаче така и не получи приз от академията. Филмите на Иняриту не са в духа на малоумните холивудски касови продукции, които светът се е научил да гледа. Не са пропагандни глупости като "Американски снайперист" (да ме прощава великият Клинт, който се е справил чудесно с филма като режисьор, но пропагандата ми идва в повече). "Amores perros" - друг филм на Иняриту отпреди 15 години, който си заслужава да се гледа. А "21 грама" също е чудесен. Това е положението. :lol:

Потребителски аватар
ndrangheta
Контакти:

Мнениеот ndrangheta » 24 фев 2015 20:25

boabbb написа:
"21 грама" е супер депресарски и малоумен филм :evil: Единственото хубаво в него са поразхвърляните сцени на Наоми Уотс :!: :lol:

"Всеки си има вкус!" - казало кучето и си облизало топките.
Явно с теб търсим и намираме различни неща в един филм.

Потребителски аватар
shumkar_44
Контакти:

Мнениеот shumkar_44 » 26 фев 2015 10:25

След "Гладиатор" американското "кино" може спокойно да се закрие. Тананикам си мелодията от филма всеки ден, докато се бръсна, представяйки си, че го правя на забавен каданс.
Толстолоб, на теб съм роб.

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 22 юли 2015 12:48

ndrangheta написа:
CTAHKO написа: през последните години печеливши са все такива филми свързани с педали и евреи или откровено пропагандни, в които накрая се вее американският флаг

Глупости.

Оскар за най-добър филм:

2005 Crash - няма евреи, няма педали, На всичкото отгоре този филм бе предпочетен пред откроевно педалския и далеч по-успешен Brokeback Mountain. Няма про-американска пропаганда, има критика на американското общество
2006 The Departed - филм на Скорсезе за мафията. няма педали, няма евреи, няма проамериканска пропаганда
2007 No Country for Old Men - уестърн, няма евреи, няма педали, няма проамериканска пропаганда
2008 Slumdog Millionaire - филм за индийската версия на "Стани Богат". няма евреи, няма педали, няма проамериканска пропаганда
2009 The Hurt Locker - филм за войната в Ирак. евреи и педали няма, но може да се твърди че има проамериканска военна пропаганда.
2010 The King's Speech - филм за заекващ английски монарх. няма евреи, няма педали, няма проамериканска пропаганда
2011 The Artist - френски черно бял филм без реплики. няма евреи, няма педали, няма проамериканска пропаганда
2012 Argo - филм за заложническата криза в Иран. няма евреи, няма педали, но съм съгласен че има американска пропаганда
2013 12 Years a Slave - филм за робството в САЩ - няма евреи, няма педали, има критика на американското общество, със сигурност няма про-американска пропаганда

И какво се оказва, от 10 филма американският флаг се вее в два. Че то в българските филми нашият флаг се вее повече :)
Марлон Брандо в велик актьор, но това двеминутно клипче не изчерпва всичко което е казвал някога за евреите. През по-голямата част от живота си се пишеше "приятел на Израел" (какъвто аз не съм , само констатирам)

Ето доказателството,че Оскар се печели най-лесно ако филма е свързан с гейове, лесбийки, втора световна война,холокост, психично болни, феминизъм и т.н.. независимо дали има по-добри от него. Важна е тематиката.

https://www.youtube.com/watch?v=ygVVbi1ILwQ
https://www.youtube.com/watch?v=FdwySyRSgqc

Върни се в “Свободна зона”