gikahadji написа:Ами като сте тръгнали барабар Петко с мъжете да сравнявате, в Англия плащат и 145 лири годишен лиценз. Ние нали сме тарикати да вземат и на нас да ни вкарат едно тв лицензче, че да не сме по-тарикати от европейците. Да ви имам мислителите и сравненията! С кеф бих им дал и тройно и четворно повече, ако насреща получавам качествен телевизионен продукт(подчертавам телевизионен, не футболен, защото качеството на терените и футбола не зависят от телевизията, въпреки, че определено имат отношение при определяне на цената.) И тъй като трябва първо да си платя и едва след това да разбера какво е качеството на предлаганата услуга, благодаря, аз съм пас.
И у нас си го имаше този данък-такса през комунизма. Беше символичен, но се плащаше. Все още се плаща и годишна такса за радиоточка там където има. Плаща се към данъка за апартамента или в пощата. Тук преди 3-4 години се заговори отново за данък ТВ+ Радио и се говореше за около 60 лв годишно. Така че като пуснат 50-те цифрови канала свободно може и да стане. Да не говорим, че след 1-2 години ще сменят и цифрофизацията на ДВБ-Т2

В Англия не те питат искаш ли не искаш ли. Минават със специални коли и със специална апаратура засичат колко приемника имаш у вас и ти пращат бележката по пощата. Ако не платиш има глоби и т.н.