Ние създаваме Вселената като я наблюдаваме?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
-
- Контакти:
Re: Ние създаваме Вселената като я наблюдаваме?
На дребното, нещастно човечество много му се иска да играе някаква значима раля във Вселената. Явно няма да разбере никога че за времевите и пространствените мащаби на Космоса то реално не съществува.
soccerav написа:trokadero_ написа:Много въпроси ще останат неразгадани. Как наистина се е зародил живота , планетите и т.н
И двете неща са разгадани отдавна, особено начина по който се зараждат планетите. Формират се при сгъстяване на облака от газ, температурата нараства, увеличава се плътността и ето ти планета. Това е най-общо казано разбира се, ако те интересува има много материали от които да четеш. Относно това как се е зародил живота, там напредването е бавно, има много теории като лично за мен и за учените най-близо до истината е модела за еволюцията от молекули към най-малката жива и функционална единица клетката. Тези молекули са изградени от полимери като белтъци например, които от своя страна са изградени от мономери като аминокиселините. Много мога да пиша, ама няма кой да чете.
П.С. Между другото дал си много хубав клип няколко поста по-надолу, с кеф го изгледах.
Това за белтъците е нищо повече от теория, съшита с бели конци. Пътят от аминокиселина до белтък(протеин) е толкова дълъг, че по-скоро ще уцелиш джакпота от тотото в 10 тиража подред, от колкото аминокиселините да образуват чрез еволюция дори най-елементарния протеин. Еволюцията по никакъв начин не може да обясни зараждането на живота, но пък наистина - обяснява всичко останало в този живот. Само тази теория е в състояние да обясни огромното разнообразие на видове, няма друга теория, която да го прави убедително.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...[/center]
-
futbolqga написа:THE G.A.M.E написа:zlato1234 написа:ЕМИЛ написа:Сам се е създал .От нищото .
![]()
Колега, дарвинистите смятат, че еволюцията е възникнала от само-себе си.
Как така за еволюцията е възможно да възникне от нищото, а един Създател, да не може ?
Ти ме уби! Галапагоските острови, типичните условия, които принуждават даден организъм да се измени, за да може да се адаптира към тях и да оцелее, това-онова. Викаш еволюция от нищото?
Не става въпрос за съвременна еволюция ( то и никой не е виждал еволюция в действие, точно за това и все още е теория ) ... А за това, как се е зародил живота на Земята.
Условия - да, но те как са се появили ?
Та така... Подръжниците на Дарвин смятат, че еволюцията е 1-ва, тя е "вся и всьо", а как се е появила, е мистерия.
Казват, че винаги я е имало, или че се е самородила.
А това е двоен стандарт, в смисъла на това, че щом неква еволюция може да се само-генерира, то какво остава за интелигентен и могъщ създател ?

Добре, че създаването на Вселената не е зависело от българите, че още щяха да се крат за комисионните и кой да изпълни поръчката и щяхме да се реем вободно из нищото.
Добрият не трябва да страда, а лошият задължително трябва да отнесе здрав и подробен пердах. Дори повече от заслуженото, та да не му минава и помен от мисъл да прави нови поразии.
vaskonti написа:soccerav написа:trokadero_ написа:Много въпроси ще останат неразгадани. Как наистина се е зародил живота , планетите и т.н
И двете неща са разгадани отдавна, особено начина по който се зараждат планетите. Формират се при сгъстяване на облака от газ, температурата нараства, увеличава се плътността и ето ти планета. Това е най-общо казано разбира се, ако те интересува има много материали от които да четеш. Относно това как се е зародил живота, там напредването е бавно, има много теории като лично за мен и за учените най-близо до истината е модела за еволюцията от молекули към най-малката жива и функционална единица клетката. Тези молекули са изградени от полимери като белтъци например, които от своя страна са изградени от мономери като аминокиселините. Много мога да пиша, ама няма кой да чете.
П.С. Между другото дал си много хубав клип няколко поста по-надолу, с кеф го изгледах.
Това за белтъците е нищо повече от теория, съшита с бели конци. Пътят от аминокиселина до белтък(протеин) е толкова дълъг, че по-скоро ще уцелиш джакпота от тотото в 10 тиража подред, от колкото аминокиселините да образуват чрез еволюция дори най-елементарния протеин. Еволюцията по никакъв начин не може да обясни зараждането на живота, но пък наистина - обяснява всичко останало в този живот. Само тази теория е в състояние да обясни огромното разнообразие на видове, няма друга теория, която да го прави убедително.
Аз също съм отбелязал, че това е теория, факт е че тази теория е най-близко до истината. Еволюцията не може да обясни зараждането на живота, тъй като тя се появила по-късно, няма как да има еволюция при условие, че все още няма нищо живо. Има и други теории, за стационарното развитие (пълна глупост според мен), за панспермията (по-приемлива), и като цяло няма как да спорим за такова нещо, хората затова сме уникални, защото боравим с факти и науката ни дърпа напред, не религията да ме извиняват всички вярващи ако съм ги обидил. Науката не отрича нищо, освен ако не го е оборила

Написано е, че ще има второ пришествие.
Начи пичовете ще кацнат все някой ден, ще ги питаме кое как е станало и те ще ни кажат.
Иначе е полезно човек да си блъска главата с разни неща, щото мозъка като не се използва, почва и той за закърнява един вид.
Но има толкова неясни и на пръв поглед необясними неща във всички тези теории, че все още не мога да възприема напълно нито една от тях.
Знаете ли кога човек става Академик?
Когато започне да се пита непрекъснато:
- А-каде-ми-я шапката?
- А-каде-ми-я-чантата?
П.С. правописните грешки във вица са умишлени.
Начи пичовете ще кацнат все някой ден, ще ги питаме кое как е станало и те ще ни кажат.

Иначе е полезно човек да си блъска главата с разни неща, щото мозъка като не се използва, почва и той за закърнява един вид.
Но има толкова неясни и на пръв поглед необясними неща във всички тези теории, че все още не мога да възприема напълно нито една от тях.
Знаете ли кога човек става Академик?
Когато започне да се пита непрекъснато:
- А-каде-ми-я шапката?
- А-каде-ми-я-чантата?

П.С. правописните грешки във вица са умишлени.

soccerav написа:vaskonti написа:soccerav написа:trokadero_ написа:Много въпроси ще останат неразгадани. Как наистина се е зародил живота , планетите и т.н
Аз също съм отбелязал, че това е теория, факт е че тази теория е най-близко до истината. Еволюцията не може да обясни зараждането на живота, тъй като тя се появила по-късно, няма как да има еволюция при условие, че все още няма нищо живо. Има и други теории, за стационарното развитие (пълна глупост според мен), за панспермията (по-приемлива), и като цяло няма как да спорим за такова нещо, хората затова сме уникални, защото боравим с факти и науката ни дърпа напред, не религията да ме извиняват всички вярващи ако съм ги обидил. Науката не отрича нищо, освен ако не го е оборила.
Не, че тази теория е най-близо до истината, просто няма друга, която да не включва извънземни. Панспермията по принцип е доказана, но само на ниво аминокиселини, каквито са откривани в метеорити. Това изобщо не е достатъчно за зараждане на живот. А теориите, включващи извънземни не дават отговор, просто прехвърлят проблема другаде. В крайна сметка теорията за еволюция от аминокиселини до протеин се приема за истина от немай къде, поради липса на нещо по-смислено. Но като се погледне каква е вероятността за такава еволюция, това май е най-малко вероятната теория.
vaskonti написа:soccerav написа:vaskonti написа:soccerav написа:trokadero_ написа:Много въпроси ще останат неразгадани. Как наистина се е зародил живота , планетите и т.н
Аз също съм отбелязал, че това е теория, факт е че тази теория е най-близко до истината. Еволюцията не може да обясни зараждането на живота, тъй като тя се появила по-късно, няма как да има еволюция при условие, че все още няма нищо живо. Има и други теории, за стационарното развитие (пълна глупост според мен), за панспермията (по-приемлива), и като цяло няма как да спорим за такова нещо, хората затова сме уникални, защото боравим с факти и науката ни дърпа напред, не религията да ме извиняват всички вярващи ако съм ги обидил. Науката не отрича нищо, освен ако не го е оборила.
Не, че тази теория е най-близо до истината, просто няма друга, която да не включва извънземни. Панспермията по принцип е доказана, но само на ниво аминокиселини, каквито са откривани в метеорити. Това изобщо не е достатъчно за зараждане на живот. А теориите, включващи извънземни не дават отговор, просто прехвърлят проблема другаде. В крайна сметка теорията за еволюция от аминокиселини до протеин се приема за истина от немай къде, поради липса на нещо по-смислено. Но като се погледне каква е вероятността за такава еволюция, това май е най-малко вероятната теория.
Болднатото не мисля, че го разбрах. Доказано е, че аминокиселините изграждат белтъците, които от своя страна са основен структурен елемент, както е доказано и че нуклеотидите изграждат нуклеиновите киселини и монозахаридите изграждат полизахаридите, всички те заедно с висшите мастни киселини и глицерола изграждат всичко живо.
Абе то това е така - аминокиселините изграждат протеините, само че със същия успех можеш да кажеш, че тръби, гайки и метални плоскости(със случайна и неправилна форма) са градивни елементи на космическа совалка. Общо взето каквато е вероятността тия гайки, тръби и плоскости случайно да се разсместят и да изградят завършена совалка, такава е и вероятността аминокиселини така да се подредят случайно, че да изградят протеин. И тук ти говоря за най-простия протеин. За сложните да не говорим. Става въпрос за вероятност едно към милиард милиарда милиарда милиарда. На практика въпросът не е "Как се е зародил живота", защото това е повече философски въпрос, истинския въпрос е "Как аминокиселините са образували протеин?". За това ти казвам, че както това е единствената уж смислена теория, така на практика тя е най-малко вероятната. Просто нямаме друга.
За разлика от някой могъщ създател еволюцията не е възникнала изведнъж и от нищото. В момента в който еволюцията е започнала развитието си е имало всички необходими частици и молекули, нужни за възникването на живот.
Не смятам че шансът 100 аминокиселини да се съберат по такъв начин, че да образуват водонепропусклива мембрана (в която в последствие са се образували клетъчни органели) е толкова нищожен, както го описват. При положение че условията тогава са били съвсем различни от сегашните.
Никoй не твърди, че първото (полу)живо същество е било със сложна структура. На по късен етап еволюцията е задвижвана от кодове, а именно генетичния код - днк/рнк - както е и сега при организмите. А е неуспорим факт, че от тези кодове произлизат изключително сложни и специфични протеини.
Еволюцията съвсем лесно може да се наблюдава в лабораторни условия. Нужно е само да облъчите мутирали бактерии с УВ-лъчи.
Не смятам че шансът 100 аминокиселини да се съберат по такъв начин, че да образуват водонепропусклива мембрана (в която в последствие са се образували клетъчни органели) е толкова нищожен, както го описват. При положение че условията тогава са били съвсем различни от сегашните.
Никoй не твърди, че първото (полу)живо същество е било със сложна структура. На по късен етап еволюцията е задвижвана от кодове, а именно генетичния код - днк/рнк - както е и сега при организмите. А е неуспорим факт, че от тези кодове произлизат изключително сложни и специфични протеини.
Еволюцията съвсем лесно може да се наблюдава в лабораторни условия. Нужно е само да облъчите мутирали бактерии с УВ-лъчи.
[center]
[/center]