Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот ivan56 » 05 фев 2015 10:52

fcb_bg написа:
GOLEADOR написа:
fcb_bg написа:
GOLEADOR написа:Какъв е проблема с Лафка?Тях всеки конкурент може да ги смаже.Аз не пазарувам от там и ако всички постъпят като мен Лафка фалира.Отделно те са голям работодател.Ако има 1000 лафки в цяла България,то това са 2 000 работни места.В тази безработица да откриеш 2 000 работни места си е постижение.Няма държавник който милее за народа си да се откаже от тях!

Ами, освен, че е монополист, какъв да е друг проблема? Айде, в Бургас още се трае, ама лятото ходих до Варна, там само лафки, останалите го издухаха.
как да е, аз казвам, че съм опарен от герберастка далавера и никой не ни чу като дигнахме вой.
Общината да ти нареди да купуваш от определен производител, как ви се струва?

Какъв монополист са Лафка?Всеки който е по-добър от тях може да ги фалира.Ама трябва труд.Отделно българите може да се обединим и да не пазаруваме от там.Въпрос на личен избор е къде ще си купиш кафе или цигари.
П.П.
Лафка не са производител .Отделно на кой общината може да нареди да пазарува от Лафка?На таксиджии,на учители,лекари?Това не го разбрах.

Медиен и тютюнев. Конкуренцията не може да си позволи промоция на 2 кутии цигари, една бонус. Отделно, ако си с 40 обекта в града, доставната цена на каквото се сетиш ти е друга. Я сега кажи кой е начинът да ги съборя, освен с на Петьо багера?

Продавай контрабанда,не плащай данъци,не чукай всичко на апарата и си ток :mrgreen: То за това заслужават тия пендели от парламента.Иначе на думи мислят за малкият и среден бизнес :lol:
Абе нали ВАС реши че Лафките уж нямат право да продават цигари вестници и пакетирани стоки заедно или едното или другото.Кво стана2
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 05 фев 2015 10:57

Само недей да ми даваш оценки, защото не си човек, който е спечелил моето уважение с някакъв бистър ум, та да мога да приема теб, като някакъв ментор, който би трябвало да слуша. Отговорил съм на колегата малко по-горе и съм уточнил, че примерът ми може да не е много уместен, но нещата, трябва да да се гледат малко по-задълбочено, защото всеки в България има някаква връзка с панелките, няма значение дали е частна, държавна или марсианска. Всеки има интерес към този проблем, да не говорим, че чисто хипотетично е много възможно, такива, като теб, които парадират против санирането, някой ден да се озоват, точно на такова място.
Айде ти, като си такъв баровец и искаш за всички да има саниране, за да няма сърдене, извади 10-15 млрд. евро ? Аз пък от утре ще се сърдя, че в Русе няма нито една магистрала ! Аз нямам ли право на магистрала, като всички останали българи ? Само ще ти кажа, че някой магистрали имат и частен характер и се плаща за да преминеш, както и можеш да платиш на някой в панелка за да отседнеш под наем. И едното е с пара и другото, пък нека да е частно и държавно.
И айде кажи ми, колко блока в България ще съберат 100 % подписи за саниране в което всеки ще трябва да влага някаква сума, пък ако ще и с лихва 0 %. Я кажи, колко блока се санираха през последните години ?

....

Другият вариант е да се откажем от тази инициатива и да няма никакви парадокси и минуси Никой няма да дава от данъци си нищо, но и нищо няма да се постигне по въпросът. А годините минават и е въпрос на време да имаме и подобна трагедия. Тогава, хора , като оня Пикачу, ще бъдат първите ,които ще излязат и ще кажат - "Къде беше държавата ? ", "Защо се допусна тази трагедия ? " и т.н.
Ако в панелните блокове в България живееха 5-10 % от хората, щях да съм съгласен, че можем да минем и без безплатното саниране. Но, когато това касае 2 млн. българи и няколко хиляди панелки, то не виждам друг начин. Или другият начин е тия сгради да бъдат разрушавани, а хората да се компенсират по някакъв начин, което пак ще струва пари.

Нито те познавам нито искам да ти печеля уважението това е напълно ненужно за мен, още по-малко пък изпитвам нужда да съм ментор
на непознати във форум. Не ти и пожелавам да попаднеш в която и да било болница дори и в най-модерната такава камо ли в тази в Девин.
Отнсоно това че трябва аз като баровец да извадя 10-15 млрд. Е за да санирам блоковете в България и твойто сърдене за това че през Русе
нямало магистрала мога да кажа че това са детски коментари, надявам се да не се обидиш че много обидчив изглеждаш но това е мнението ми
по тези ти терзания. Относно пребиваването ми в панелка аз и сега от време на време пребивавам в такава но дори и там е направен ремонт
и същата е санирата без да е "безплатно" и като казвам санирана нямам предвид само мазилка и стериопор на 2/3 апартамента а на почти целия
блок без 2/3 апартамента(все пак сме в България :mrgreen: ) и включително сменени дограми на апартаментите и на стълбището и реновиран покрив.
И стълбището е изцяло реновирано и сега това лято ще се боядисва за 2-ри път въпреки че е боядисвано преди 3 г. но го омазахме :mrgreen: .
Относно това че бългрина няма да се възползва от заем с 0/1 % лихва то това е един огромен проблем за българина мисля аз!!!
Държавата може да има отношение към паднал блок само и единствено защото не е инспектирала блоковете и не е установила състоянието
на сградата и съответно не е предприела мерки за извеждането на хората а не защото блока не е саниран, ами ако падне саниран блок?
Това мисля касае друг проблем на панелките така наречения технически паспорт на сградата но и там е една мътна и кървава че да не го
почваме и този проблем. И последно дори и санирани "безплатно" тези блокове имат експлоатационен срок и той ще изтече рано или късно
дали след 10/20/30/40 г. и тогава следвайки идеята на "безплатното" саниране мисля че трябва държавата да тегли кредити за да построи
нови блокове на хората и да им връчи нотариални актове за собственици щото българина обича да е собственик!!! Нищо ще го измислим след 10/20/30/40 г. до тогава бюджета ще е покрил заемите за "безплатно" саниране.
Уж сте десни ама все държавата!!!

pomiqr220

Мнениеот pomiqr220 » 05 фев 2015 11:03

dunavfc написа:
pomiqr219 написа:
dunavfc написа:Не знам, ти Русе с толкова много проекти виждал ли го през последните години ? Пък не знам Нунев ли е причината, Красьо ли е, някой друг ли е...

На хората им е достатъчно да запълват дупки и да замазват общински сгради. Оправиха площада с дейното участие на фирма на сина на главния архитект на града, което не беше конфликт на интереси :-D

- Бул. Тутракан
- Кръговото
- Проходът на "Кауфланд"
- Изграждане на детски градини + детски площадки
- Реконструкция на Градският стадион в Русе
- Реконструкция на поне 10-на училища в Русе

Пропускам ли нещо ?

Кажи ми, че се шегуваш. Колко детски градини са изградени и колко се събориха?
Детските площадки не са изградени, а ремонтирани, за да отговарят на европейските директиви, защото инак следват глоби.
Кръговото сякашму трябва на някого бетона, който ще изградат и реката, която ще се събира там. Познай кой е управител на фирмата, която го прави, въпреки че фирмите, на които е управител все фалират и са на минус милиони.
Кауфланд същата история.
Ако на нова писта и 10-метрова ламаринена козирка казваш реконструкция на Градския стадион :-D
Булевард Тутракан да не стане като Булевард България и след година да се пропука :-D Булеварда се прави чрез сътрудничество между Гюргево и Русе. Познай пак с дейното участие на кого се прави :-D
За училищата ти споменах. Замазване на сгради и слагане на дограма.

Относно Лафка. Дали Лафка и останалите са равнопоставени, когато "Бюрото по труда" им праща работници за 6 месеца, на които държавата им плаща заплатите?

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 05 фев 2015 15:31

dunavfc написа:
Добре, айде малко понамали тия реплики - "Ами вземи наистина малко да почетеш....", защото не съм аз човекът, който изстрелва нещо във въздуха, а пък аргументи насреща няма. Попитах те съвсем елементарен въпрос, свързан със червените пичове, които удряли с камък по амбициите на Лафка, а ти се измъкна, доста елементарно. Аз ще ти кажа със същата сила, че всички кметове на БСП са крадци, ама абсолютно всички, но, когато ти ми дадеш пример с някой за който и аз да се съглася, че не е крадец, ще кажа, че преди е било така, а сега, как е , не ме интересува и не знам.

Не искам да чета статии, искам твоето мнение, защото има статии и "статии". Искам ти да ми обясниш утре, каква е врътката, защото ти изрази някаква позиция по въпросът. Никой от в. Десант не е бил в форума за да му търся сметка.

Какъв аргумент искаш? Викаш ей така седя и си плюя гербераста, щото си нямам работа и ми е кеф. Казах ти - когато общината ти нареди ДА СИ КУПУВАШ нещо от ЕДИ КОЙ СИ ТОЧНО, това е чиста МАФИЯ! Когато ти е изработен павилиона, поставен е, трябва да го приведеш в ред за да е пригоден за работа. Всичко си правих сам, квадрата легна на 1000лв. И после подаваш заявление за разрешително и трябва да ти направят проверка дали си спазил условията. И знаеш ли как беше направена проверката? Дойдоха от Общинска полиция и проверката беше точно снимане с телефон на лепенката на производителя. Без да слязат от колата даже. След 1 час ми звъннаха да ида да си взема разрешителното.
И когато Лафка поиска да влезе, общинарите немаха нищо против, говоря за герберасткото мнозинство. Има си сдружение на дребните търговци в града и с иск в съда се стопира слагането на лафките. Защото има наредба каква точно е визията на павилионите в гр. Бургас. Тоест, общината беше готова да наруши своя разпоредба, ако някой не се обади. Обадихме им в съда, спря се слагането на лафките. Събра се герберасткото мнозинство и промени наредбата в полза на монополиста.
Наредбата на общината, според която 1 собственик няма право на повече от един обект в гр. Бургас. също беше променена. Има ли нужда да казвам как общината беше подсетена, че пак стъпва накриво встрани от разпоредбите СИ? А точно тази наредба влезе в сила по време на първия мандат на Николов, точно защото така се избягва монополът на пазара.
Между другото знаеш ли какъв е шансът да осъдиш общината в местния съд? Питай некой бургазлия.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

pomiqr220

Мнениеот pomiqr220 » 05 фев 2015 20:35

Планета и Планета ХД излъчвали различна програма. Знаехте ли го този факт?

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 05 фев 2015 21:26

pomiqr220 написа:Планета и Планета ХД излъчвали различна програма. Знаехте ли го този факт?

За радост, не.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 06 фев 2015 10:06

Имаме дефлация и това не било добре за икономиката ни. :?

Донякъде съм съгласен, но и инфлацията не си е работа ...
То при нас или ще има дефлация, или сериозна инфлация, няма средно положение. :|
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 06 фев 2015 10:20

THE G.A.M.E написа:Имаме дефлация и това не било добре за икономиката ни. :?

Донякъде съм съгласен, но и инфлацията не си е работа ...
То при нас или ще има дефлация, или сериозна инфлация, няма средно положение. :|

Най-доброто е 2-3 процента инфлация ;)
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 06 фев 2015 12:34

Как се бори младежката безработица? Наемаш безработни молодойки, даваш им "жестокото", звучно и неразбираемо за 3/4-ти от българите що е това звание медиатори и ги пращаш да обикалят кръчми, барове и паланки да разправят на останалите безработни младежи колко са прости, че не работят.
Поклон!!!
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 06 фев 2015 12:45

fcb_bg написа:Как се бори младежката безработица? Наемаш безработни молодойки, даваш им "жестокото", звучно и неразбираемо за 3/4-ти от българите що е това звание медиатори и ги пращаш да обикалят кръчми, барове и паланки да разправят на останалите безработни младежи колко са прости, че не работят.
Поклон!!!

Искаш да кажеш, да събират мангалите, които са безработни :roll: Безработните българи са 99% грамотни, за съжаление не мога да кажа същото за сиганите :( Медиатори, само това им трябва да индианците :evil:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Върни се в “Свободна зона”