Само недей да ми даваш оценки, защото не си човек, който е спечелил моето уважение с някакъв бистър ум, та да мога да приема теб, като някакъв ментор, който би трябвало да слуша. Отговорил съм на колегата малко по-горе и съм уточнил, че примерът ми може да не е много уместен, но нещата, трябва да да се гледат малко по-задълбочено, защото всеки в България има някаква връзка с панелките, няма значение дали е частна, държавна или марсианска. Всеки има интерес към този проблем, да не говорим, че чисто хипотетично е много възможно, такива, като теб, които парадират против санирането, някой ден да се озоват, точно на такова място.
Айде ти, като си такъв баровец и искаш за всички да има саниране, за да няма сърдене, извади 10-15 млрд. евро ? Аз пък от утре ще се сърдя, че в Русе няма нито една магистрала ! Аз нямам ли право на магистрала, като всички останали българи ? Само ще ти кажа, че някой магистрали имат и частен характер и се плаща за да преминеш, както и можеш да платиш на някой в панелка за да отседнеш под наем. И едното е с пара и другото, пък нека да е частно и държавно.
И айде кажи ми, колко блока в България ще съберат 100 % подписи за саниране в което всеки ще трябва да влага някаква сума, пък ако ще и с лихва 0 %. Я кажи, колко блока се санираха през последните години ?
....
Другият вариант е да се откажем от тази инициатива и да няма никакви парадокси и минуси Никой няма да дава от данъци си нищо, но и нищо няма да се постигне по въпросът. А годините минават и е въпрос на време да имаме и подобна трагедия. Тогава, хора , като оня Пикачу, ще бъдат първите ,които ще излязат и ще кажат - "Къде беше държавата ? ", "Защо се допусна тази трагедия ? " и т.н.
Ако в панелните блокове в България живееха 5-10 % от хората, щях да съм съгласен, че можем да минем и без безплатното саниране. Но, когато това касае 2 млн. българи и няколко хиляди панелки, то не виждам друг начин. Или другият начин е тия сгради да бъдат разрушавани, а хората да се компенсират по някакъв начин, което пак ще струва пари.
Нито те познавам нито искам да ти печеля уважението това е напълно ненужно за мен, още по-малко пък изпитвам нужда да съм ментор
на непознати във форум. Не ти и пожелавам да попаднеш в която и да било болница дори и в най-модерната такава камо ли в тази в Девин.
Отнсоно това че трябва аз като баровец да извадя 10-15 млрд. Е за да санирам блоковете в България и твойто сърдене за това че през Русе
нямало магистрала мога да кажа че това са детски коментари, надявам се да не се обидиш че много обидчив изглеждаш но това е мнението ми
по тези ти терзания. Относно пребиваването ми в панелка аз и сега от време на време пребивавам в такава но дори и там е направен ремонт
и същата е санирата без да е "безплатно" и като казвам санирана нямам предвид само мазилка и стериопор на 2/3 апартамента а на почти целия
блок без 2/3 апартамента(все пак сме в България

) и включително сменени дограми на апартаментите и на стълбището и реновиран покрив.
И стълбището е изцяло реновирано и сега това лято ще се боядисва за 2-ри път въпреки че е боядисвано преди 3 г. но го омазахме

.
Относно това че бългрина няма да се възползва от заем с 0/1 % лихва то това е един огромен проблем за българина мисля аз!!!
Държавата може да има отношение към паднал блок само и единствено защото не е инспектирала блоковете и не е установила състоянието
на сградата и съответно не е предприела мерки за извеждането на хората а не защото блока не е саниран, ами ако падне саниран блок?
Това мисля касае друг проблем на панелките така наречения технически паспорт на сградата но и там е една мътна и кървава че да не го
почваме и този проблем. И последно дори и санирани "безплатно" тези блокове имат експлоатационен срок и той ще изтече рано или късно
дали след 10/20/30/40 г. и тогава следвайки идеята на "безплатното" саниране мисля че трябва държавата да тегли кредити за да построи
нови блокове на хората и да им връчи нотариални актове за собственици щото българина обича да е собственик!!! Нищо ще го измислим след 10/20/30/40 г. до тогава бюджета ще е покрил заемите за "безплатно" саниране.
Уж сте десни ама все държавата!!!