Учебник за 3-ти клас хвали Османската империя

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Кашчей

Re: Учебник за 3-ти клас хвали Османската империя

Мнениеот Кашчей » 23 яну 2015 22:33

dunavfc написа:Синчеч на кой роб му позволяват да има семейство, да спазва вярата си, да търгува, да се образова, да пътува и т.н. ? Българите и Турците, никога не са били равни в рамките на Османската империя, но и не сме били животни, нито пък стока. Това означава да си роб, да си стока за някого. Дори, кръвният данък, който толкова много се споменава и който не е съществувал през всичките 500 год. е събирал около 2000-2500 момчета на година и това е за цялата империя не само за България.

Аз предлагам теб да те изплющи някой еничар. Ще си единствен от форума и няма да има причина да се говорят лоши неща. Е, ти ще си на друго мнение, ама то дали ще важи?!!?

Докато те плющи еничарът, можеш да разсъждаваш върху въпроса за робството и като как така в робовладелските европейски държави робът е можел да се откупи с пари. Крал ли ги е, проституирал ли е.. какво е правел, за да има доходи и възможност да се откупи? Ти си на ход, с гениалните си виждания за робството и присъствието.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

dromihait
Контакти:

Мнениеот dromihait » 23 яну 2015 23:45

Тъпо, Кашчей, тъпо! Признак на тотално интелектуално безсилие.
Разберете едно, господа - за да имаме престиж сред другите народи, трябва първо сами да уважаваме себе си. Повтарянето на мантрата "ние-сме-били-турски-роби" говори както за несъобразяване с фактите, така и за липсата на самоуважение.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 23 яну 2015 23:49

Кашчей написа:
dunavfc написа:Синчеч на кой роб му позволяват да има семейство, да спазва вярата си, да търгува, да се образова, да пътува и т.н. ? Българите и Турците, никога не са били равни в рамките на Османската империя, но и не сме били животни, нито пък стока. Това означава да си роб, да си стока за някого. Дори, кръвният данък, който толкова много се споменава и който не е съществувал през всичките 500 год. е събирал около 2000-2500 момчета на година и това е за цялата империя не само за България.

Аз предлагам теб да те изплющи някой еничар. Ще си единствен от форума и няма да има причина да се говорят лоши неща. Е, ти ще си на друго мнение, ама то дали ще важи?!!?

Докато те плющи еничарът, можеш да разсъждаваш върху въпроса за робството и като как така в робовладелските европейски държави робът е можел да се откупи с пари. Крал ли ги е, проституирал ли е.. какво е правел, за да има доходи и възможност да се откупи? Ти си на ход, с гениалните си виждания за робството и присъствието.

Само, че ако ме изплющи някой еничар, каквото и да е кажа аз ще се приеме пристрастно ;) Аз например, ако видя някой да убива куче или котка, бих желал, ако е възможно този човек да бъде убит по възможност с камъни, но правилно ли ще бъде това ? Естествено, като доказан трол ти не ме опроверга по никакъв начин, не се аргументира срещу нито едно от изброените от мен неща, просто реши да философстваш, а това го умееш много добре ;) Но не си само ти, досега нито един застъпник на робският период не ми отговори на въпроси. Кои са тия роби, които имат изброените от мен права. Въпросът ми беше насочен към Синчец, но нека всеки се чувства свободен да ме обори.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 23 яну 2015 23:56

dunavfc написа:
Кашчей написа:

Само, че ако ме изплющи някой еничар, каквото и да е кажа аз ще се приеме пристрастно ;) Аз например, ако видя някой да убива куче или котка, бих желал, ако е възможно този човек да бъде убит по възможност с камъни, но правилно ли ще бъде това ? Естествено, като доказан трол ти не ме опроверга по никакъв начин, не се аргументира срещу нито едно от изброените от мен неща, просто реши да философстваш, а това го умееш много добре ;) Но не си само ти, досега нито един застъпник на робският период не ми отговори на въпроси. Кои са тия роби, които имат изброените от мен права. Въпросът ми беше насочен към Синчец, но нека всеки се чувства свободен да ме обори.

Преди да говориш кой философства виж какво съм съм писал за откупуването, което е било възможно във всяка една робовладелческа държава на нашия континент.
Аз не съм виновен, че ти си айрян без мляко...тоест гола вода, в повечето от темите, в които се напиняш да си първа цигулка!
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 24 яну 2015 00:00

Някак си не ти ли е неудобно при положение, че имаш 22 хил. мнения да ме наричаш мен първа цигулка ? В която и тема да вляза, ти все се караш с някого.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 24 яну 2015 00:07

dunavfc написа:Някак си не ти ли е неудобно при положение, че имаш 22 хил. мнения да ме наричаш мен първа цигулка ? В която и тема да вляза, ти все се караш с някого.

Караш и спориш за теб омоними или синоними са?

Колко мнения имам не е твой проблем-аз не броя твоите, но пък за сметка на това ги чета... и се ужасявам понякога. Не бих се учудил, ако се възхищаваш на Баязид Светкавицата или на Сюлейман Великолепния, защото са допринесли за добруването на християните!
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 24 яну 2015 00:08

dunavfc написа:Ти не спориш, ти се караш, влизаш в лични нападки и т.н. Мисля, че скоро имаше една класация в която ти взе престижното второ място, едва ли си измислям.
Аз не съм християнин, така, че ми дреме, кой, какво е направил за тази религия.

По документи или просто като виждане? :?

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 24 яну 2015 00:12

Ти не спориш, ти се караш, влизаш в лични нападки и т.н. Мисля, че скоро имаше една класация в която ти взе престижното второ място, едва ли си измислям.
Аз не съм християнин, така, че ми дреме, кой, какво е направил за тази религия.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 24 яну 2015 07:31

sin4ec написа:Първо, пише се сАботирам! Второ, роБЪТ, а не роба е каквото и да е. Трето, всички робовладелски държави са избивали робите си , кога за кеф, кога за назидание, кога от скука, кога с политически цели. Четвърто, пише се власТТА, а не власта. Пето, примерът с Калоян е буквално много тъп.
Някои-не някои, айде стига толерантност! Дай да се понаучим малко на българска граматика!

Слабо.

Не вярвам заради грешките да не си схванал какво искам да кажа.
А и никога не съм се барал за особено граматически коректен.
Сигурен съм, че ако се разровя, ще открия и не-малко твои грешки, но това е абсолютно безмислено упражнение.
Нито един довод срещу цитата ми.
Коя е тая робовладелска Държава, която е избивала робите си, масово ?
Наистина ли си нямаш на идея, защо са били тея зверства на мюсюлманите, срещу нас ?

Както и да го сучите, правилният термин е владичество и той олицетворява напълно ситуацията между 1396-та и 1878-ма г. без да омаловожава, омекотява и приркива зверствата на османлиите.
Точно за това и най-вероятно ще се наложи в нашата историография.

Интересно, че в гръцката и сръбската история липсва термин като робство, но ние все трябва сме най-най... В случая, тъпкани, унижавани, онеправдани и т.н.
Но както писах, който смята, че дедите му са били роби, ами нека да се самоунижава, кой го спира ?
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

soulenn

Мнениеот soulenn » 24 яну 2015 12:37

Игра, виж че всички, които твърдят за робството, са хора учили през комунизма. Просто така им е насаждано, за кланета, зверства, роби и убийства. Никой не отрича че ги е имало, обаче пак никой не си задава въпроса защо. Всичките им зверства са при завладяването ни и при бунтове. Е коя средновековна държава не е правила същото, че дори и към собственото си население. Единственото им доказателство е какво бил казал Вазов :mrgreen: Вазов пише художествена литература, която винаги се преувеличава с цел да надъха народа, не му е била работа на него да пише исторически факти. Много пристрастно гледате, историята трябва да се гледа безпристрастно, иначе никога няма да достигнем до истината. Да казваш, че турците са лоши, а ние добри е типично, ама за холивудски филм ;)

Върни се в “Свободна зона”