Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
valheru
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот valheru » 22 яну 2015 10:01

vaskonti написа:... Принципно, каквато работа имат САЩ в Украйна, точно същата работа има и Русия там. Това си е независима държава, а всички помним колоните руски камиони с "хуманитарна" помощ, които влизаха в Украйна без да попитат някой и без да се съобразяват с границите. Не ми пробутвайте тук глупости за историческото право на Русия върху тези земи. Това не може да бъде никакво оправдание, въпреки, че само по себе си има основание.

Чисто принципно изобщо не си прав :!: .
За справка виж какво ще стане след 10-ина години, в т.нар. Македония. Както неведнъж съм казвал - Ако някой българин иска да разбере какво е Украйна, да погледне т.нар. Македония и да умножи по 100.
vaskonti написа: Ако някой, примерно Руия сметне, че трябва да се търси отговорност от САЩ, защо не го правят, нали те са член на съвета за сигурност на ООН? Имат пълното право и основание да повдигнат въпроса! Не питай мен защо не го правят, обърни се към друго гише.

А тук си прав.

[offtopic]п.с.: Не се засягай за това, че само теб цитирам - тук ти си от малко (ако не и единствения), който се опитва да бъде поддържа смислено становище.[/offtopic]
Последна промяна от valheru на 22 яну 2015 10:04, променено общо 1 път.
[offtopic]https://plus.google.com/104434860873145164030
https://njakoimisli.tumblr.com/[/offtopic]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 22 яну 2015 10:03

Ултра тъпо е това, че хората в Източна Украйна си стоят по жилищата, докато очевадно там се води война.

Извинявайте, примерно, ако аз съм командващ БГ войските за Сливен, а града е нападнат... 1-вото което ще направя е, да опразня града от към цивилни.
Това е най-нормалното нещо, когато се води война.

Тогава вече, кой по-каквото си иска да стреля, няма да има цивилни жертви.
И тук изниква хубавият въпрос, защо сепаратистите не са изтеглили цивилните от районите на бойни действия ?
Въпрос поне за 1 млн. евро.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 22 яну 2015 10:52

THE G.A.M.E написа:Ултра тъпо е това, че хората в Източна Украйна си стоят по жилищата, докато очевадно там се води война.

Извинявайте, примерно, ако аз съм командващ БГ войските за Сливен, а града е нападнат... 1-вото което ще направя е, да опразня града от към цивилни.

И тук изниква хубавият въпрос, защо сепаратистите не са изтеглили цивилните от районите на бойни действия ?

А къде да отидат цивилните, Игра? В Русия ли?Бункерите не могат да поемат всички.Спасението( доколкото е спасение) са мазетата.Ти представяш ли си ако руснаците извършваха тези обстрели пи жилищни сгради, какво щеше да е във форума и по " демократичните и независими " медии?
А снимката на това детенце щеше да е обиколила планетата поне пет пъти.
На това му се вика двоен демократичен европейски/ американски стандарт.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 22 яну 2015 11:04

THE G.A.M.E написа:Ултра тъпо е това, че хората в Източна Украйна си стоят по жилищата, докато очевадно там се води война.

Верно? И къде ще ги денеш, на сливенските чукари при минус 30 градуса? За 2 млн евро. Аз и преди съм споменавал за говорене с гъза...
Ами хората работят там, колкото и да е странно. Викаш, да се махнат и хората, ВСН и да напуснат Донецк, да ви е по-спокойно!
Колкото до философиите около хуманитарните конвои, ако някой си направи усилието да погледне картата, ще види над 200 км обща граница на Русия с Новороссия.Конвоят може да мине откъдето си иска, и по море даже, отгоре просто е по-пряко. Русия виновна, че праща "хуманитарна" помощ. Че как да не е, нали трябва да си изсерем сутрешното лайно по Русия? Ама че всеки камион се проверява от ОБСЕ и украинските гранични войски-нито дума. Че ако искат да прекарат военна помощ, ще я прекарат през някое дере по споменатата граница дето и 10 спътника ще им видят макарите, а не с конвоя, ама то като се сере не се мисли. Международното право нарушила Русия-че как да не е? Те майданци малко леко преврат направиха, съвсем легален и законен, ама какво от това? Е, едните пращат незаконни завивки, дрехи, пособия за бита, храни и детски игрчки, а другите всеки ден им сервират законни бомби, мини, снаряди и куршуми, ама и толкоз ли да не е?
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
Image БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 22 яну 2015 11:09

Синьо сърце написа:[Нали сте за свобода на словото, нали сте Шарли, много пък ви пречат различните!

Ами да. Станко и КНДР са хора, за които може да се поиска бан защото са провокатори, повтаряли мантри, ръсели пропаганда. wannabe, който прави същото но от другата страна например.. колко бана има пича? Пак бях потресен, че безкомпромисния поне 1 път го отнесе. Сигурно погрешка е засегнал някой модератор.

То и в спортните теми същата работа, щом модератор махаше с ръка на откровени нарушения на правилника.. защото засягат друг отбор какво да говорим.
Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 22 яну 2015 11:13

FLANKER написа:
vaskonti написа:Кога съм казал нещо за Керита и Обамовци.. :|
Майко мила, не е истина просто... някои хора изобщо не си правят труда да четат, нищо, че имат точно такива претенции... Набеждават човека, че има сестра и ходи се оправдавай после...
:roll:

Шефе, защо не им се търси отговорност в този конфликт? Каква работа има САЩ там?

Виж сега, САЩ има право да се намеси в Украйна, Либия, Ирак, Хаити и ако се наложи - Западна Африка (това е прогноза). Нищо, че тия дестинации се намират някъде по дяволите като местоположение спрямо Америка.

Руснаците обаче нямат право да погледнат дори към съседна държава. Всъщност покрай вълненията в Русия преди няколко години разбрахме, че Русия като че ли няма право да въведе дори свой вътрешен ред.

И аз бих предпочел и руснаци и американци да не си врат носа никъде, ама тоя двоен стандарт си е очевидно пристрастие. Което не е неразбираемо, всеки има предпочитания. Идиотското е, че гъза ще си съдерат за да не признаят, че им липсва обективност. Ако свършат аргументите ще последва: а вие що пиете водка и айде.
Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 22 яну 2015 11:17

В случая едва ли разчитат на тях като щит. Просто знаят, че това няма да спре войските на Киев. Демек и да им е хрумнало в началото бързо са разбрали, че идеята няма да сполучи.

Само дето с оглед на времето, което продължава данданията се съмнявам, че водачите в ИУ биха могли да евакуират всички цивилни и да им намерят място, където да ги настанят за месеци наред, пък ще се наложи реално да ги и издържат. Реално погледнато нито има къде, нито имат нужните средства.

То винаги така става, повече хора напускат сами отколкото са евакуирани от каквито и да е власти.
Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 22 яну 2015 11:54

Донецк, тази сутрин. Попадение в тролейбус. 15 жертви. Това не е тероризъм, не. Това е руска пропаганда, опълченците са ги разстреляли.. Някой нещо за Волноваха ли се опита да спомене?
Изображение
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
Image БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
Commander_Shepard

Мнениеот Commander_Shepard » 22 яну 2015 12:02

Аз не мога да разбера защо хората в Донецк и другите размирни области стоят там с риск за живота си. Абе глобален свят сме, в Русия да отидат все ще намерят начин да се спасят. Само по нашите ширини стои идиотския принцип да си стоя вкъщи, да си пазя нещата и те да са по-ценни от човешкия живот. В Бълагрия при бедствия пак никой не се евакуира. Къщата и имуществото явно са по-важни от човешкия живот :|

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 22 яну 2015 12:05

Синьо сърце написа:Верно? И къде ще ги денеш, на сливенските чукари при минус 30 градуса? За 2 млн евро. Аз и преди съм споменавал за говорене с гъза...
Ами хората работят там, колкото и да е странно. Викаш, да се махнат и хората, ВСН и да напуснат Донецк, да ви е по-спокойно!

Където и да е, само да няма възможност по-главите им да се сипят снаряди и куршуми.

Хората работели... То там си е бойно поле, те ще си гледат живота ? :roll:
Разбирам, че си е техният дом... Но явно избора е - оставаш, рискуваш живот, зарязваш всичко, живееш.

Щом като са избрали да останат, значи хората си приемат съдбата.
Приемете я и вие, там е война, когато има такава, няма мирни жители.
Кофти е, но е така.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Върни се в “Свободна зона”