800 000 на антикарикатурен митинг в Чечня

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
action66
Контакти:

Re: 800 000 на антикарикатурен митинг в Чечня

Мнениеот action66 » 19 яну 2015 20:34

anihilator написа:Де ба и резаците им скапани

Нямаме право да ги обиждаме,ако искаме и те да ни уважават.

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 19 яну 2015 20:38

Не съм привърженик на Исляма и за мен Мохамед не е никакъв Пророк, тъй като пророците са до идването на Христос и Йоан Кръстител е последният Пророк, но в случая ги подкрепям. Не за друго, а защото войнстващият Атеизъм и тези, които са приели да бъдат "оръжието" му прекалиха. Не може да се подиграваш с религиите и да оскверняваш създателите им и да няма реакция. Ореваха цял свят, как жертвите били невинни, но след като си подел война няма как да си невинен и е нормално даваш жертви, тъй като във войната това е неизбежно.
А тези карикатури не са никаква сатира, а осъзната провокация, към Християнството и Исляма с цел да ги осмеят. Сатирата е да разсмива, развеселява и показва неща случващи се реално по хумористичен начин, но от това което видях не виждам нищо смешно, а гнусно и обидно.
Има и друга гледна точка-финансова, че един непознат и фалирал вестник, който никой не чете, само за 10 дни изкара милиони, но това е друга тема.

Потребителски аватар
kikooo1912
Контакти:

Мнениеот kikooo1912 » 19 яну 2015 20:51

Този път атеистите и радикалите успяха да обединят вярващите мюсулмани и християни срещу себе си, това не го е правил никой досега. Едва ли са очаквали такъв ефект от случващото се. Най-голямата им грешка е в това, че забравят че хората имат съвест и колкото и да се опитват да им насаждат това, което им е угодно, всеки сам за себе си решава кое е добро и кое лошо.

Потребителски аватар
neverbackdown
Контакти:

Мнениеот neverbackdown » 19 яну 2015 21:00

Събрали са се те...Порастнете момчета. Те милите са толкова неграмотни и прости , че са запалили знамето на Италия по погрешка , защото мислели ,че е на Франция.Не знам какво ги защитавате...Всъщност знам.Не са дошли в България.Евреите са най-мръсната нация за мен.Велики са , но са мръсни по душа,но въпросът не е да се избиват както се опитват джихадистите.Има си други инструменти.Деца обезглавяват хора , а вие ги защитавате.Друго ,което прочетох и смея да твърдя , че не е така е ,че за САЩ всички мюсюлмани са терористи.Това не е така.Има ужасно много мюсюлмани в САЩ.Отворете Гуугъл и проверете.

Потребителски аватар
Yoda
Контакти:

Мнениеот Yoda » 19 яну 2015 21:07

Балкански Орел написа:Ква вяра, я виж какви призиви за война и мъст има в Корана.
И ти си включен към неверниците, които трябва да се обезглавяват, освен ако не си част от тези 800 хиляди идиоти.

Правилата на форума не ми позволяват да си изкажа напълно възгледите за тази помийка наречена религия. ;)

............ кога си чел корана и на какъв език ?????????????????? Посочи ми къде точно има призиви за война и мъст и срещу кого ???????????????
Левски-цска -17.11.1968 - 7:2 , 23.09.1994 - 7:1 - 51 години синини от бича !

Потребителски аватар
jusi
Контакти:

Мнениеот jusi » 19 яну 2015 21:16

Yoda написа:
Балкански Орел написа:Ква вяра, я виж какви призиви за война и мъст има в Корана.
И ти си включен към неверниците, които трябва да се обезглавяват, освен ако не си част от тези 800 хиляди идиоти.

Правилата на форума не ми позволяват да си изкажа напълно възгледите за тази помийка наречена религия. ;)

............ кога си чел корана и на какъв език ?????????????????? Посочи ми къде точно има призиви за война и мъст и срещу кого ???????????????

Той е чул от тук и там и вярва ... Нали трябва да "хейтва"

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 19 яну 2015 21:16

За мен има само 2 възможни варианта за случилото се в редакцията на Шарли, колкото и наивно да звучи те са:
1-ви вариант ЦРУ и МОСАД!
2-ри КГБ!

Просто "СТУДЕНАТА ВОЙНА" се завърна от известно време!
Последна промяна от Pichichi на 19 яну 2015 21:25, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 19 яну 2015 21:21

Pichichi написа:За мен има само 2 възможни варианта за случилото се в редакцията на Шарли, колкото и наивно да звучи те са:
1-ви вариант ЦРУ и МОСАД!
2-ри КГБ!

Просто "СТУДЕНАТА ВОЙНА" се завърна от известно време!

ЦРУ, КГБ и МОСАД са една партия, мой човек. Да не говорим колко глупаво всички виждат карикатурите. Смешни са не самите религии, а фанатиците, които се опитват да си пробутат мантрите на всички около тях, църквата, която се меша навсякъде, но иначе законите при тях не важат. Изобщо не са проблем духовните и вярващи хора, нека да има повече, но то да води до някакво интелектуално и ценностно възвишение, а не до това, което сме в момента. :x

SVM
Контакти:

Мнениеот SVM » 19 яну 2015 21:26

"...Папа Франциск заговори за атентата срещу редакцията на „Шарли Ебдо". Главата на Римо-католическата църква предположи, че карикатуристите в сатиричното издание са били провокатори, които са очаквали отговор с насилие. Той добави и че има граници на свободата на изразяването, ако то обижда нечия вяра.
Папата се позова на своя приятел и асистент Алберто Гаспари, седящ до него по време на изказването.„Ако моят добър приятел д-р Гаспари напсува майка ми, може да очаква удар", заяви Франциск. „Това е нормално. Не може да провокираш. Не може да обиждаш вярванията на другите. Не можеш да осмиваш религията им", обясни папата...."

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 19 яну 2015 21:34

Случилото се в Париж за пореден път доказва, че ние хората сме най-малоумните и отвратителни същества на планета ! Малко ни е труден животът, малко са ни проблемите, но и продължаваме от нищо да си създаваме още грижи...Каква им е работа на разни хора да се гаврят с религията на другите не мога да го разбера ? Какво постигнаха ? Каква свобода, какви 5 лв. ? Аз съм атеист и абсолютно краен към всички религии, но никога не бих си позволил да се гавря с която и да е било, защото уважавам правото на хората да вярвам в каквото си искат и знам, колко фанатични могат да бъдат някой.
Аз не съм Шарли, защото не смятам, че гаврата с която и да е било религия е свобода на словото.

Върни се в “Свободна зона”