Мнениеот tirion » 08 яну 2015 13:14
Днес излезнаха някои новини даващи ми повод за размисъл
Обявените за издирване след терористичното нападение на редакцията "Шарли ебдо" братя Саид и Шериф Куаши бяха разкрити сравнително бързо от френската полиция, благодарение на това, че в суматохата единият от тях си забравил личната карта в колата, в която избягаха.
Служителката на изданието разказа пред британската телевизия "Скай нюз", че нападателите открито са казвали, че са хора на "Ал Кайда".
"Когато приближих вратата на сградата, двама въоръжени мъже с маски започнаха да ме заплашват. Те искаха да влязат вътре. Аз въведох кода за отваряне на вратата. Те започнаха да стрелят, това продължи 5 минути. Аз се скрих под масата. Те безупречно владееха френски език и твърдяха, че са от "Ал Кайда", разказа свидетелката.
Най-младият от тримата заподозрени за атентата срещу "Шарли ебдо" се предаде на полицията. 18-годишният Хамид Мурад се предаде на полицията, съобщи Франс прес, позовавайки се на различни източници.Според телевизията Мурад се е предал, за да заяви, че е невинен. Негови приятели твърдят, че в момента на атентата той се е намирал в училището си.
В свое изявление, публикувано в социалната мрежа Туитър Абдала бен Хамаз ал-Азба прогнозира, че терористичната атака срещу редакцията на „Шарли ебдо” може да послужи на Франция като повод да окупира Либия.Според журналиста, подобен прецедент вече има – военната намеса на Париж в Мали, която е от 11 януари 2013 година и е насочена срещу военни екстремистки групировки, които подложиха на атака правителствените войски.
Ал-Азда, който е главен редактор на катарския вестник „Ал Араб”, положението в Либия излиза извън контрол и борбата срещу терористите може да е идеален повод за военна намеса на Франция.
Живеем в странно общество. Ако един мъж се смята за Наполеон, за Юлий Цезар или за извънземен, го лекуват. Ако се смята за жена, му защищават правата