Информация за туберколоза
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Red Warrior
- Контакти:
Re: Информация за туберколоза
Ако диагнозата на англичаните и нашите се разминава е добре да вземеш трето мнение на специалист. Да не се окаже, че нашите лекари искат да източват касата по пътеки и да те правят на болен от нещо, което не си. Да се оправяш! Жив и здрав!
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост
organzata написа:Преди около 12-13 години я преболедувах,коварна болест е това.Около 4 месеца лежах точно в Болярово в белодробното отделение тогава при д-р Калфов (отличен специалист,но сега вече не знам кой е завеждащ отделението) 3 пъти на ден инжекции + една шепа хапове Етамбутол,Тубуцин останалите не ги помня.След това още около 4-5 месеца те водят диспансерен(ходиш на контролни прегледи редовно),и през цялото това време си пиеш тая шепата с хаповете(като постепенно ми ги намаляха).Нямам за цел да те плаша,но наистина ако действително е такава диагнозата ти лечението е доста продължително.Излекуван съм на 100% пуша и си пия с мярка.Няма място за паника напълно лечима болест е вече.
И да добавя че при мен нещата бяха много зле,аз бях стигнал до там да кашлям кръв и то сериозно количество.
Все още е Калфов,май наистина е добър специалист след като където и кажа неговото име казват:оо да знам го! Иначе бях при него и именно тои забеляза,че в Англия единия доктор,който го обучаваха на мен ми е спукал белия дроб. Вече прочетох в Уикипедия какво представлява,малко съм напрегнат но ще свикна с мисълта.
organzata написа:Сигурен ли си,че диагнозата ти е туберкулоза,защото си спомних,че лежах с едно момче точно с такива симптоми както твоите,но той боледуваше от воден плеврит.И той бе редовно с висока температура,и неговите дробове се пълнеха е течност която през няколко дни му източваха.
Първо в Англия диагнозата ми беше Пневмония,после тука я доопределиха като веден плеврит,но белия ми дроб отказва да се разгъне,щото е свит наполовина и така съм вече над 2 месеца и вчерашните резултати за ТБ се оказаха позитивни..Иначе при 2 операции на почти едно и също място едвам търпя болката,а какво остава сега и за третата..Пази Боже никому такива бели на главата
ЕДНА БОРБА ЕДНА ЛЮБОВ ЕДИН ОТБОР -ЦСКА
danimann написа:Сега съм в Каспела,където се грижат много добре,но ще ме връщат в Хасково за лечението..
Наистина в Каспела са много добри. Те и Медлайн са клиники от световна класа, най-добрите специалисти са тук! Както виждам вече си се убедил, че се грижат прекрасно за пациентите си. Много тежко заболяване си прихванал, не съм много навътре и няма да се правя на специалист. Явно си от този нищожен процент "късметлии" на които ваксината не им действа. Ако не кашляш кръв не мисля, че е толкова тежко положението ти. Единствено мога да ти пожелая по-бързо възстановяване и следващите празници да си ги прекараш с най-близките хора!!!
Пич щом е още д-р Калфов в Болярово бягай при него човек,много кадърен лекар е,друго не знам какво да ти кажа.
Естествено бързо оздравяване.
Естествено бързо оздравяване.
danimann написа:organzata написа:Преди около 12-13 години я преболедувах,коварна болест е това.Около 4 месеца лежах точно в Болярово в белодробното отделение тогава при д-р Калфов (отличен специалист,но сега вече не знам кой е завеждащ отделението) 3 пъти на ден инжекции + една шепа хапове Етамбутол,Тубуцин останалите не ги помня.След това още около 4-5 месеца те водят диспансерен(ходиш на контролни прегледи редовно),и през цялото това време си пиеш тая шепата с хаповете(като постепенно ми ги намаляха).Нямам за цел да те плаша,но наистина ако действително е такава диагнозата ти лечението е доста продължително.Излекуван съм на 100% пуша и си пия с мярка.Няма място за паника напълно лечима болест е вече.
И да добавя че при мен нещата бяха много зле,аз бях стигнал до там да кашлям кръв и то сериозно количество.
Все още е Калфов,май наистина е добър специалист след като където и кажа неговото име казват:оо да знам го! Иначе бях при него и именно тои забеляза,че в Англия единия доктор,който го обучаваха на мен ми е спукал белия дроб. Вече прочетох в Уикипедия какво представлява,малко съм напрегнат но ще свикна с мисълта.organzata написа:Сигурен ли си,че диагнозата ти е туберкулоза,защото си спомних,че лежах с едно момче точно с такива симптоми както твоите,но той боледуваше от воден плеврит.И той бе редовно с висока температура,и неговите дробове се пълнеха е течност която през няколко дни му източваха.
Първо в Англия диагнозата ми беше Пневмония,после тука я доопределиха като веден плеврит,но белия ми дроб отказва да се разгъне,щото е свит наполовина и така съм вече над 2 месеца и вчерашните резултати за ТБ се оказаха позитивни..Иначе при 2 операции на почти едно и също място едвам търпя болката,а какво остава сега и за третата..Пази Боже никому такива бели на главата
А на всичкото отгоре си и с Пневмоторакс,що за аматьори са тези в UK
- anihilator
- Контакти:
Не съм лекар но това което знам е , че пневмонията не може да доведе до туберкулоза и не може да бъде сбъркана с нея /сигорно може ама на село / .Дано някой тук е успял да ти помогне и напъти ! Вазтоновяването от туберколоза е възможно на 100 процента но е необходимо време и търпение
И да ще можеш да пушиш но не го прави сега
Почивай , цъкай филмчета и мачлета . Желая ти скорошно оздравяване 

Човекът е пуснал тема тук, притеснен и търсещ съвет и подкрепа, тоя Виали пак използва случая да пише колко добре било при комунизЪма и колко зле е сега, при капитализЪма. Много си жалък, Виали, щом използваш нещастието на хората за низката си платена политическа пропаганда!
Даниман, не мога да ги помогна със съвет, но мога да ти пожелая да си силен и да оздравяваш бързо!
Даниман, не мога да ги помогна със съвет, но мога да ти пожелая да си силен и да оздравяваш бързо!
[center]
[/center]

Болестта не е никак за подценяване, едно време покрай казармата ни биеха ваксина, но не знам защо тази нелоша практика беше премахната... Може би наистина трябва трето мнение, не знам бил ли си в белодробната клиника в София? Тука трябва да пипат спецове, не като нас съфорумци...
Пожелавам ти бързо и пълно оздравяване!
Пожелавам ти бързо и пълно оздравяване!
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]