Путин задраска "Южен поток", избра Турция за партньор!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Re: Путин задраска "Южен поток", избра Турция за партньор!

Мнениеот dafquezz » 02 дек 2014 11:18

bulgaro написа:@ FLANKER, а нима ти или аз ще се облажим от Южен поток?
Естествено, че големите пари ще отидат при големите играчи. Важното е, да имаме наше си, собствено производство на газ, не за износ дори, а колкото да задоволяваме собствените си нужди. Виж, Румъния, започнаха добив на шистов газ, макар да си имат течен и показаха на Путин среден пръст.
Същото стана и с Полша. Чехите и унгарците и те са път да отсвирят Газпром. Украйна също вървеше по този път, преди Янукович да дойде на власт с парите на Кремъл...
Аз искам и ние да вървим по пътя на независима и суверена страна, а това може да стане само, ако се отърсим от чужди зависимости.

Да, ама няма как да стане. Чужди зависимости са причината да я има държавата ни в момента. В интерес на чужди държави е било да бъдем освободени, разделени, вкарани в световни войни, после поробени отново за 50 години, после още 25 да сновем от изток на запад и обратно, от един господар на друг, та да не знаем накрая нито на чий хyй седим в момента, нито на чий искаме да седнем.
Една трета от народа ни мечтае пак да го лапа на руснаците, понеже едно време сиренцето им е било по-евтинко и са ходели на море за без пари, една трета се прави на по-европеец от немеца, и си вярва как "на запад" нищо не вършат и подритват пачки с евро по улиците, и че тук също ще е така, само "да ни оправи" някой най-накрая, а на последната една трета не й дреме за нищо, друса кючеци по бардаците, утре ще хване самолета и няма да ги видим повече.
Шистов газ, викаш. Ми супер, ама в момента в който някой си отвори устата за шистов газ, наизлизат 5896 зеленикави еко-гей-организации да проститу... така де, протестират, понеже най-големия проблем на държавата не е дали ще сме живи напролет, а да опазим популацията на полските мишки в Добруджа.

Имаше един брилянтен виц преди години - умрели немец, руснак и поляк. Понеже били много праведни християни, Господ решил да им изпълни по едно желание. Първи бил руснакът:
- Искам да избиеш всички немци, до крак!
- Сигурен ли си?
- Сигурен съм, това искам.
Избил Господ немците, и естествено, немеца веднага поискал същото:
- Избий руснаците!
Изтребил Господ всички руснаци, и дошъл редът на поляка. Гледа на изток, гледа на запад, и мълчи.
- Айде де, кажи какво искаш да ти изпълня, какво мълчиш?
- Ами... за мен едно кафенце...

Ако ме разбирате какво искам да кажа относно чуждите зависимости и това кога ние ще сме добре ;)

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 02 дек 2014 11:21

W84me написа:
THE G.A.M.E написа:
FLANKER написа:Потвърдена е новината, че Европа ще си плаща горивото в рубли.Е , Господа демократи- шах с руската пешка и мат.

"Мат с руската пешка"... :lol:
Нали знаеш, че пешката е най-слабата фигура в шаха ?

С коя по-точно рубла ще плаща ЕС, тая дето миналата седмица претърпя нов рекорден спад ли ?
Не знам за какво се пъне Володята, но щом опря да снимки с Ер Доган, работата не е на добре.

Договор за 400 милиарда подписа с Китай, надали е много зле...

Кога го подписаха този договор,щото ноември май подписваха нещо друго :?
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 02 дек 2014 11:23

ivan56 написа:
W84me написа:
THE G.A.M.E написа:
FLANKER написа:Потвърдена е новината, че Европа ще си плаща горивото в рубли.Е , Господа демократи- шах с руската пешка и мат.

"Мат с руската пешка"... :lol:
Нали знаеш, че пешката е най-слабата фигура в шаха ?

С коя по-точно рубла ще плаща ЕС, тая дето миналата седмица претърпя нов рекорден спад ли ?
Не знам за какво се пъне Володята, но щом опря да снимки с Ер Доган, работата не е на добре.

Договор за 400 милиарда подписа с Китай, надали е много зле...

Кога го подписаха този договор,щото ноември май подписваха нещо друго :?

Началото на лятото някъде. Договорът с китайците наистина е факт.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Вълчан

Мнениеот Вълчан » 02 дек 2014 11:25

dafquezz ... Нещо не си в час за Шистовият газ.....доказано вредно влияние има начинът на добиване.Ти може да живееш във Монтана или Криводол и да не ти пука за Добруджа....ама на цяла източна България мнението е друго...

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 02 дек 2014 11:27

dafquezz написа:Имаше един брилянтен виц преди години - умрели немец, руснак и поляк. Понеже били много праведни християни, Господ решил да им изпълни по едно желание. Първи бил руснакът:
- Искам да избиеш всички немци, до крак!
- Сигурен ли си?
- Сигурен съм, това искам.
Избил Господ немците, и естествено, немеца веднага поискал същото:
- Избий руснаците!
Изтребил Господ всички руснаци, и дошъл редът на поляка. Гледа на изток, гледа на запад, и мълчи.
- Айде де, кажи какво искаш да ти изпълня, какво мълчиш?
- Ами... за мен едно кафенце...

Ако ме разбирате какво искам да кажа относно чуждите зависимости и това кога ние ще сме добре ;)

Много добра алегория се получи с вица.

Аз лично, от как се помня ми е мечта, "Янките" и руснаците да се избият помежду.
Ама ако е възможно, никой друг народ да не пострада.
Проблема е, че тръгнат ли да се боричкат, май ще трябва да мислим за нова Планета, щото тая няма да я бъде.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
***cska***
Контакти:

Мнениеот ***cska*** » 02 дек 2014 11:39

Присънило му се на Батков,как със сибирски газ купува бразилски футболисти.Изображение
Не е нужно да работиш в аптека, за да бъдеш заобиколен от капути!

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 02 дек 2014 11:44

Нашите мекерета са в тиха луда радост че няма да има "южен поток"

"Замислен, Моканина се върна при овцете си и се залови отново за цървулите, които правеше от нещавена волска кожа. "Бяла лястовичка - мислеше си той. - Има ли я!" Но нещо го подпираше в гърдите, мъчеше го. И като пусна шилото и погледна към небето, той извика:
- Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже!
И пак се загледа подир каруцата."
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Цецо Чука
Контакти:

Мнениеот Цецо Чука » 02 дек 2014 11:44

ИРТИШ2013 написа:Сега освен Батков да издуха тръбата-друго не остана... :)

То цяла България има проблем,тоя се радва че на подуенци щяло да им е зле,амамооуу....
samo_levski написа:идеално равен терен, тревата зелена, иде ти да почнеш да я пасеш

gasspod
Контакти:

Мнениеот gasspod » 02 дек 2014 11:46

"Не очаквам болните от путинизъм български „патриоти” да оценят дебелащината на този тънък руски намек. Но се надявам поне нормалните българи да го схванат, за да престанат московлиите да ни цакат за користните си цели със сълзливи тиради за освобождението от турско робство като повод за вечен данък с нарастваща лихва, който им дължим без оглед на всички пакости и катастрофи, които са ни причинили след това."

Аре четете: http://ivo.bg/2014/12/01/%D0%BF%D1%83%D ... 8F-%D0%B7/

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 02 дек 2014 11:50

От Големият Шлем на Гоце остана един Голям Кор.
Първо да кажа,че така и не разбрах ще бъде ли изгоден за нас този ЮП,защото се надпреварваха разни лобисти да ни обясняват как ще печелим или как ще бъдем на загуба.Така и не излезе един който първо да мисли за България а не за собственият си джоб и да разясни ползите и загубите.Така и не се показаха договори за транзитни такси и прочие.Кога щяхме да печелим и колко и рентабилно ли е това спрямо цената за построяване(завишена доста в сравнение с други страни 3-4 пъти)Кой е вземал пари под масата да се оскъпи този проект? Едва ли са руснаците,не са толкова тъпи.Първо говореха ,че ще се изплаща за 15 години после станаха 25.А колко е живота на този газопровод? И що да не цоцаме от 100%такси от вече изграденият газопровод а ще трябва да делкаме 50 на 50.Тръбата няма да бъде само наша.Друго което ме съмнява в това изказване,някак не ми се струва Путин толкова лесно да се откаже от възможноста да са монополисти в Европа,и да пуснат аванта на Набуко.Ако наистина се отказват,това според мен значи че пари нЕма,и че ЮП беше замислен с цел монопол на руският газ в страните по трасето,на което Европа каза не,или ще се ползва и от други доставчици или кОр.И още нещо преди няколко дни излезе новина че ПИБ е продала земи за 100 млн евро "Южен поток транспорт". :?
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Върни се в “Свободна зона”