Работодателите против вдигане на минималната заплата
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Работодателите против вдигане на минималната заплата
Все едно да попиташ гражданите дали са съгласни с увеличаването на тока, водата, парното, данъците и всякакъв друг вид плащания към държавата и частния сектор. Минимална заплата 650 лв., средна 1300 и всички ще сме щастливи. От къде да дойдат парите? Не е моя работа. Пари има щом все има за крадене.
- hristo1306
- Контакти:
Как да накарам децата ми да бъдат "честни" граждани ? Веднага ме опонират. Тате, защо като си осигурен и имаш право на пенсия от 840 лв, получаваш по малко ! Докога ще храниш циганетата, но не и нас ? До кога "детските" ще бъдат табу за нас ? Ние, втора ръка деца ли сме ??? Защо децата на мангалите получават "детски", но не и ти ? Защо Ние като учим / висше / не получаваме полагаемите Ни се детски ??? Ние втора ръка хора ли сме ??? Май в България МАНГАЛИТЕ имат само права, не Ние Гражданите !! Как да накарам децата си да се осигуряват / честно /. Всеки казва - осигурявам те на 500 лв, давам ти 400 ! Ами те /децата/ ще ми се изсмеят в очите - защо си се набутал самичък, защо трябва да храниш МАНГАЛИТЕ, но не и нас ???
- metodito
- Контакти:
Прочетох няколко мнения на работодатели тук и ми стига. Ние сме селяни, още по-лошо ние сме ориенталци и селяни. Ще ви дам пример с Търново. Има си неофициално картелно споразумение - стотина лева над минималната заплата. Ще ви дам пример с Г. Оряховица - неофициално споразумение - около минималната заплата. Независимо какво изкарва работодателят ти, той я фиксира около минималната. Ето и защо трябва да отпадне това фиксирано определение "минимална заплата". Хайде да видим, тогава какво ще стане. Аз доскоро работих на осем часа за под 300 лева интелектуален труд - в абсолютно нарушение на всички правила! Държавна работа! Моля, моля. Преди няколко години работих физическа работа на частно, на тъмно. Пича прецени, че му върша работа плащаше ми добре, на шест месеца ми увеличаваше платата, бонуси, след работно време всеки час двойно, в уикенда - двойно. И на държавната работа тоя тъпак имаше изгода от мен, защото трябва да си мега-тъпак да се хванеш на подобни пари за тая работа. И частника имаше изгода, но не щото му бях евтин, а щото му върших работа. При него плащането беше на каквото си изкарам и както работя... Щом получих за две години три пъти увеличение на платата явно не съм се предствил толко зле. Не се представях зле и на тая под триста лева, ама... Просто при тоя де работих на тъмно, тоя не участваше в картела, а беше толко лесно. Ако се беше гаврил с мен като тоя на държавната служба, пак щях да работя, но нямаше да остана толкова време. Абсурдното беше, че смених "тъмното" със "светло", уж за осигуровки, ала-бала. Смених честния човек, с мошеника. Та и понякога и от нас зависи. Няма значение "държава" или "частен бизнес" - една част - голяма част от тях са подписали негласно споразумение, че ние ще мъчим робите, щом така им изнася. Всичко от нас зависи.
Аз не мога да схвана смисъла на вдигането на минималната работна заплата!
Най-много да бъдат освободени от работа, тези хора които я взимат...........

Левскар да си, братко, е дума велика. Левскар да си, братко, е чест !
svence написа:Аз не мога да схвана смисъла на вдигането на минималната работна заплата!![]()
С вдигането й се вдигат и другите заплати.
Глупости от рода на: ниска ни е производителността на труда и затова са ни малки заплатите, работете повече за да има и за вас, ни заливат последните 25 години. За размера на работната заплата решението е държавническо, а не трябва да е резултат от шушу-мушуто на работодатели и синдикати. Минимална заплата 500 евро, средна 1000 евро, жестоки санкции за този , който не внася осигуровки, въвеждане на 35 часова работна седмица, строго следене на работното време и яки глоби за нерегламентиран труд... Мога да изброявам още доста мерки, които всяко едно разумно и национално отговорно правителство би предприело и които ще доведат до бързи резултати- намаляване на безработицата, осигуряване на нужните средства за пенсионната и здравната системи...да не забравяме и селското стопанство- тук е нужно да се въведе холандският модел на семейните ферми
Ама някои едвам кретали, ама те хем искали да са бизнесмени, хем не можели да плащат заплати, хем...значи не са бизнесмени, край, точка. Много писах, но ще ви задам един въпрос, отново свързан със страната на лалетата - Знаете ли кой е най- богатият холандец и на колко евро се оценява състоянието му
Ще ви подам жокер- нашите хубавци от ранга на Домус ага го водят с 10-на обиколки....сами си направете изводите кой , какво, защо...

Левски това е България
Масово в страната се плаща заплата около МРЗ.За това повечето българи са работещо бедни и се бият за 5 кила кренвирши в магазина на олигарха (феодала).
Неофеодализма се нуждае от крепостни работници и за това няма да се вдигне МРЗ.Така работника няма избор.При който и собственик да работиш,заплатата е унизителна.Ако не искаш-шута и вън.Други безработни чакат пред портала за работа.[offtopic]http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0_%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%B0_%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B0[/offtopic]
Неофеодализма се нуждае от крепостни работници и за това няма да се вдигне МРЗ.Така работника няма избор.При който и собственик да работиш,заплатата е унизителна.Ако не искаш-шута и вън.Други безработни чакат пред портала за работа.[offtopic]http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0_%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%B0_%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B0[/offtopic]
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]
Player написа:За поредна година повечето работодатели са против вдигане на минималната работна заплата. Оправдания вадят всякакви, дори абсурдни и комични за да си задържат парите при тях и да останат повечето българи пак най-бедни в Европа. Едно от основните им е че ще се задуши бизнеса и щяло да има фалит на фирми. А колко фирми могат да плащат в пъти повече от това което плащат сега? А че ще се повиши покупателната способност на населението и ще се задвижи по-този начин бизнеса и икономиката не мислят ли? Като седим година след година на едно ниво как ще вдигаме стандарта си и ще настигаме средноевропейските заплати? Всички плюят по държавата и то заслужено, но в този случай голяма вина имат сдруженията на работодателите които не пускат кокала. Защо в другите държави бизнеса плаща много повече, а тука не иска. Да не би там да са по-глупави от нашите, че да си раздават парите? Защо държавата изобщо пита тях дали да плащат по-големи заплати, а не пита народа дали е съгласен да плаща по-големи сметки за какво ли не?
1. Стига да бъркаш ЕС с Европа.
2. Още миналата година минахме Румъния с една точка спрямо ППП.
3. Какъв % от хората с трудов договор (а и без такъв) взимат допълнително пари под масата и съответно, колко според теб е реалната средна заплата в България?
- Betchualeng Arnaikem
- Контакти:
metodito написа:Прочетох няколко мнения на работодатели тук и ми стига. Ние сме селяни, още по-лошо ние сме ориенталци и селяни. Ще ви дам пример с Търново. Има си неофициално картелно споразумение - стотина лева над минималната заплата. Ще ви дам пример с Г. Оряховица - неофициално споразумение - около минималната заплата. Независимо какво изкарва работодателят ти, той я фиксира около минималната. Ето и защо трябва да отпадне това фиксирано определение "минимална заплата". Хайде да видим, тогава какво ще стане. Аз доскоро работих на осем часа за под 300 лева интелектуален труд - в абсолютно нарушение на всички правила! Държавна работа! Моля, моля. Преди няколко години работих физическа работа на частно, на тъмно. Пича прецени, че му върша работа плащаше ми добре, на шест месеца ми увеличаваше платата, бонуси, след работно време всеки час двойно, в уикенда - двойно. И на държавната работа тоя тъпак имаше изгода от мен, защото трябва да си мега-тъпак да се хванеш на подобни пари за тая работа. И частника имаше изгода, но не щото му бях евтин, а щото му върших работа. При него плащането беше на каквото си изкарам и както работя... Щом получих за две години три пъти увеличение на платата явно не съм се предствил толко зле. Не се представях зле и на тая под триста лева, ама... Просто при тоя де работих на тъмно, тоя не участваше в картела, а беше толко лесно. Ако се беше гаврил с мен като тоя на държавната служба, пак щях да работя, но нямаше да остана толкова време. Абсурдното беше, че смених "тъмното" със "светло", уж за осигуровки, ала-бала. Смених честния човек, с мошеника. Та и понякога и от нас зависи. Няма значение "държава" или "частен бизнес" - една част - голяма част от тях са подписали негласно споразумение, че ние ще мъчим робите, щом така им изнася. Всичко от нас зависи.
На практика и да няма минимална заплата като термин просто ще плащат за дадена работа някаква приблизителна сума и пак същия уй. За съжаление започнаха да поддържат негласно определени нива на заплащане дори за работа "на акорд", не само на заплатите.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein[/center]
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein[/center]
Трябва всяка година да се вдига минималната заплата докато не стане 300 евро колкото е в половината бивши комунистически страни .А те са 29 [*15 от СССР,7 от Югославия ,2 от Чехословакия+България,Румъния,Унгария,Полша и Албания] не може в смшната Словения която е 2 милиона да вземат 720 евро минимална заплата а ние глупаците да не може да докараме нашата поне наполовина колкото тяхната.