Най-опасните туристически дестинации

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Най-опасните туристически дестинации

Мнениеот boabbb » 06 ное 2014 14:10

Те носят истински риск за живота на дръзналите да ги посетят

Преход в планината Хуашан, Китай
Смятано едновременно за едно от най-опасните и едно от най-популярните изкачвания в Китай, дългото и мъчително пътуване до планината Хуашан е изнервящо от начало до край. Човек би си помислил, че почти отвесните стълби и тесните паянтови дървени мостчета ще откажат туристите, но това не пречи на стотици от тях да тръгват на опасното пътуване.

Изображение
Изображение

Мостът Хусаини, Пакистан
Един от най-опасните мостове в света, лошо поддържан, но често използван – мостът Хусаини в Пакистан е един от малкото начини да се пресече езерото Борит.

Изображение

Езикът на трола (Тролтунга), Норвегия
Едно от най-популярните места за наблюдение в Норвегия - Езикът на трола, е една от онези оголени скали, които просто те карат да отстъпиш назад. Образувана от ледници преди десетки хиляди години, днес тя е истинско предизвикателство за смелчаците.

Изображение

Дяволският басейн, водопади Виктория
Колко бихте рискували в името на една снимка? Ако сте готови да направите всичко, то тогава поне го направете на идеалното място за това – водопадите Виктория в Южна Африка. Да плуваш във водите на Дяволския басейн наистина носи адреналин. И стават страхотни снимки.

Изображение

Скала Кйерагболтен, Норвегия
Гравитацията е сурова господарка. Въпрос на време е тя да подчини на законите си тази скала в Норвегия. Дано тогава никой не се намира върху нея.

Изображение

Image

Пътят на смъртта, Боливия
Този боливийски път неслучайно е наречен "Пътят на смъртта". На него губят живота си стотици всяка година. Трафикът е изключително натоварен, а пътят – тесен и неподдържан. Титлата "най-опасния път“ обаче само му е донесла повече туристи.

Изображение

Изображение

Скалите на Мохер, Ирландия
Тази ужасяваща велосипедна пътека в Ирландия показва лудостта на онези, които избират да поемат по нея. Рядко тя е по-широка от 4 метра, а скалата непрестанно се разпада.

Изображение

Изображение

Хуйана Пикчу, Перу
Гледката на Мачу Пикчу от ХуйанаПикчу е нещо, което си заслужава да види човек поне веднъж през живота си. Пътят до там обаче е доста коварен. Дебнат ви занемарени пътеки и вертикални стълбища, които са взимали човешки жертви през годините.

Изображение

Изображение

Малката пътека на краля, Испания
Малката пътека на краля е построена през 1905 г. и почти никога не е ремонтирана. В резултат на това тя почти се разпада изпод краката на смелите туристи, които дръзнат да минат по нея.

Изображение

Изображение

Източник:
Офтопик:
http://www.blitz.bg/news/article/300979

Е, колеги, кое място най-много ви хареса :?: Някой ако е посещавал, евентуално, да се похвали 8-)
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Re: Най-опасните туристически дестинации

Мнениеот fcb_bg » 06 ное 2014 14:19

Тъй както гледам тая полегналата у басейна, хрумва ми друго приложение на т'ва местенце. :?
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
IvailoRz
Контакти:

Мнениеот IvailoRz » 06 ное 2014 14:23

Не бих минал от пътеката с колелетата , оная с автобусите и оная дето хората се държат за скалите ...както и всички останали май .... най ме изкефи гледката от Макчу Пикчу . :mrgreen:

AnalBreaker
Контакти:

Мнениеот AnalBreaker » 06 ное 2014 14:29

Уникални са ! Бих искал да отида на всички тези места. Наистина впечатляващо
Един ИСТИНСКИ българин !

Офтопик:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9FWuhfA9Hls[/youtube]

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 06 ное 2014 14:43

Страшно е само като ги гледа човек, камо ли да се опита да ги посети. На мен друго ми е интересно, колко от посетителите са обявени за издирване? :mrgreen:
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Мнениеот ЕМИЛ » 06 ное 2014 14:48

Перник също може да влезе в класацията .Там пуцат и тепат се чуждо :lol:

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 06 ное 2014 15:13

Страхотно изглеждат, но понеже съм се набутвал на подобни (сигурно не чак толкоз опасни де) места.. не държа да посетя тия кътчета лично. Някак си по друго ми е усещането ако земята ми се рони под краката или изгнилото дърво почне да скърца докато ходя по него или някакъв друг бонус, който те кара да се питаш аджеба какво правиш там. За капак не понасям височини, та сега като се замисля си нямам понятие как съм си натикал носа на някои местенца.

Някои хора си ги влече, оставям на тях да ни снабдяват с подобни спиращи дъха кадри :>
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Svetlio_86
Контакти:

Мнениеот Svetlio_86 » 06 ное 2014 15:21

На Шипка има една пътека,която и тя си е страшна.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 06 ное 2014 15:34

Само като гледам снимките и нещо почва да ме стяга отвътре, наистина уникални места, но определено не са за всеки! :!:

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 06 ное 2014 15:37

Аз лично съм ходил на Метеора в Гърция и мога да кажа, че е уникално. Доста е високо, аз не обичам много високото, но не е толкова притеснително :lol: :lol:

Изображение
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Върни се в “Свободна зона”