Естествено, че няма расизъм в България. В България не живеят големи групи хора от други раси. Ние нямаме проблемите, които имат в Щатите и Западна Европа по отношение на другите раси и съответно няма как да има расизъм у нас.
Като контра теза за расизма се дава отношението към циганите, макар че те са от нашата раса и проблемът с тях може да се разглежда като етнически, а не расов.
Отношението не е лошо към всички цигани, а към тези, които живеят като паразити на наш гръб.
А според мен проблемът с циганите е най-вече икономически и битов. Ако бъдат поставени в нормална среда, нито ще крадат, нито ще раждат по 60 деца, нито пък ще смърдят.
Имаше по-горе пример, че в някакъв град гледали един черен студент като изкопаемо. Ами отличават се все пак, а и както казах по-горе, в България не живеят чак толкова хора от други раси и на много места не са свикнали с различния цвят на кожата.
Проявите на расизъм у нас са изключение. Повечето българи не мразят хората от другите раси. Засега.
Расизмът в България - нещо обичайно или по-скоро изключение?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Расизмът в България - нещо обичайно или по-скоро изключение?
djd написа:А според мен проблемът с циганите е най-вече икономически и битов. Ако бъдат поставени в нормална среда, нито ще крадат, нито ще раждат по 60 деца, нито пък ще смърдят.
Нали ги пробваха в Европата. Какво стана - на тумби на самолетите, черен печат, по 200 евро за из път и да се оправяме с тях. Мангала иска твърда ръка. Или поне 98% от тях.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
Не виждам нищо лошо в това, да кажеш на негъра, че е черен или негър и на циганина-циганин
Това не е расизъм, а криворазбрана и извратена демокрация
Докато ми забраняват да назовавам очевадните неща с истинските им имена, ще съм расист
Нещо повече, чувствам се дискриминиран и с нарушени човешки права
Натъртвам на "човешки". Това е моето експертно мнение 

delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване
fcb_bg написа:djd написа:А според мен проблемът с циганите е най-вече икономически и битов. Ако бъдат поставени в нормална среда, нито ще крадат, нито ще раждат по 60 деца, нито пък ще смърдят.
Нали ги пробваха в Европата. Какво стана - на тумби на самолетите, черен печат, по 200 евро за из път и да се оправяме с тях. Мангала иска твърда ръка. Или поне 98% от тях.
Те отиват в Европа без пари, без образование, нормално е да не могат да си намерят работа и да се държат както тук. Или да се опитат да се държат както тук. Само че там не минава номера.
Едно време, в селото на майка ми сичкото кеч работеше в ТКЗС-то и нямаше никакви проблеми с тях. Вярно, бяха по-бедни, но нямаше кражби.
Това имах предвид под нормална среда.
В съседното село мангалите бяха малко разбойници, но и имаха също така някакъв страх. Дядо ми беше хванал двама по тъмно с една каруца с дини и им беше взел ножовете - ножове по 30 см дълги. Без бой.
Сега ти влизат в къщата и те колят без да им мигне окото.
Расизъм има само в болните и промити от американската пропаганда мозъци.
Иначе има напълно нормална неприязън към хората с друг цвят на кожата.
Аз лично съм най-нетърпим към черните. Не ми харесва това, че през последните няколко десетилетия изкуствено ги направиха хора !
"Световният елит", който управлява света реши да си прави експеримент с човечеството.
Дадоха огромни привилегии на чернокожите. Не права, а привилегии !
Така например, ако за едно и също работно място кандидатстваха бял и чернокож с еднакви показатели, то беше предпочитан черния.
На черните също като на нашите цигани се даваха пари на калпак, за да могат да станат хора.
В резултат на това се стигна до абсурда днес белите деца от източна Европа да мислят негрите за някаква по-висша раса, която е съставена само от звезди - в спорта, музиката и т.н.
Всъщност дядовците на тези "звезди" още скачат по клоните на дърветата в Африка, но това не е известно на младото поколение, което учи историята на света от ... телевизията.
Иначе има напълно нормална неприязън към хората с друг цвят на кожата.
Аз лично съм най-нетърпим към черните. Не ми харесва това, че през последните няколко десетилетия изкуствено ги направиха хора !
"Световният елит", който управлява света реши да си прави експеримент с човечеството.
Дадоха огромни привилегии на чернокожите. Не права, а привилегии !
Така например, ако за едно и също работно място кандидатстваха бял и чернокож с еднакви показатели, то беше предпочитан черния.
На черните също като на нашите цигани се даваха пари на калпак, за да могат да станат хора.
В резултат на това се стигна до абсурда днес белите деца от източна Европа да мислят негрите за някаква по-висша раса, която е съставена само от звезди - в спорта, музиката и т.н.
Всъщност дядовците на тези "звезди" още скачат по клоните на дърветата в Африка, но това не е известно на младото поколение, което учи историята на света от ... телевизията.
[center]
[/center][center]
...
...
[/center]

- TheGreenSir
- Контакти:
dido1302 написа:Много е грозно. Няма по-прости и нетолерантни хора от българите. Имах един познат колега в университета от Нигерия.Става въпрос за голям български град, не за някакво село. И по улиците доста от хората го гледаха като полезно изкопаемо. Все едно виждат възкръсналия Исус. Момчето беше много интелигентно и възпитано. Една лоша дума не е казал за някой, но не можеше да разбере, защо го гледат по улицата все едно виждат дявола. Дори една вечер за голямо съжаление като се прибирал от лекции някакви пияни младежи решили да му се нахвърлят да го бият. За щастие не беше сериозно пострадал и успял да им избяга. Не се сърдеше като някой му каже неволно нига. Даже се смееше и го приемаше с усмивка. Очевидно момчето установи, че не е той от бананова държава, а ние сме банановата държава. Явно е разбрал, че по принцип не сме с лоши чувства към него просто досега не сме виждали истински цветнокож. А пък си спомням в един магазин, една майка с малко едно дете бяха до този колега и детето започна да вика - мамо, баткото от шоколад ли е ? Момчето се засмя и не се разсърди на детето или не разбра, но ми стана много грозно. Това означава, че и родителите не са възпитали детето си да не задава подобни въпроси и че не са му обяснили поне, че има и такива хора. Ние българите сме прости хора, не търпим различията или си мислим, че те ни застрашават по някакъв начин.Дано това да се промени, защото и за нас мислят в Европа, че сме мангали и ни гледат враждебно, а ние се сърдим. Както се отнасяме ние с чужденците, така и с нас ще се отнасят в чужбина.
Наистина, как може да не го е научила, че има чернокожи?!Може би се е занимавала с останалата част от възпитанието на детето и го е учила на нормални неща, а не на пустата политическа коректност.
Съвсем нормално е хора, които никога не са виждали чернокож да зяпат като това стане за първи път.Ако отидеш в Китай и на фона на 1.60-метровите хора там и те ще те зяпат.
Хората в Европа мислят, че сме мангали, защото нашите родни роми така се представят там. Говорил съм с много хора от Англия и Франция, който имат коеф. на интелигентност 3-цифрено число и те много добре правят разлика м/у етническите българи и българските роми.
И на последно място - какво лошо има да те питат дали си направен от шоколад?!
Нет документа, нет и человека.
-Коровьев
-Коровьев
Captain Stottlemeyer написа:wolf написа:...Нямам никакъв проблем да се нарека расист защото ми писна разни хора от всички краища на света да се изсипват в Европа, да товарят и без това на предела на възможностите и социална система и като не вземат помощи да правят метежи, бунтове и размирици. Не съм съгласен 75-80% от турците из Европа да смучат помощи и да реват за права на човека. Не съм съгласен с масовото ислямизиране на континента и не на последно място не съм съгласен с абсолютната дискриминация към белите в Европа за сметка на пришълците. Те идват в нашите страни, не ние в техните и като пришълци те трябва да се научат да живеят според законите на тези страни а не да ми реват за шериат насред Европа.
Не знам откъде ги изкара тези проценти за турците в Европа, които "смучат помощи и реват за правата на човека"!? ...Конкретно за България не съм чувал да има такъв наплив от турски граждани, а що се отнася за другите европейски страни - никой не те пита...
И един въпрос - знаеш ли колко български граждани ежегодно заминават на Запад и смучат помощи, източвайки системата за социално подпомагане на другите, много по-богати от нас страни-членки на Съюза?!...
Германия.. иди виж числата и тогава говори глупости. Маса българи се късат от работа из Европа и благодарение на тях изобщо влизат пари в тая държава.
Аз ще изкажа моята си чисто битова гледна точка затова как им викам "мангали", "черни", "кюнци" и т.н., но не съм расист.
Работя с една камара ямайци. Хора това са нечувано мързеливи парчета. Мога да дам безброй примери. Но поради факта, че са черни и че работят обикновено на най-гадните позиции ако решиш да се оплачеш на шеф/мениджър той ще ти каже остави ги, те работят най-гадното. Виждайки това те още повече злоупотребяват и сякаш само душат, за да се хванат за нещо и да те обвинят в дискриминация. И в един момент се оказва, че тези които работят с тях са дискриминираните. Затова им тегля една "расистка" и излизам. Ама като се видим в бара след това сме първи приятели де.
Казано иначе - расизъм има навсякъде по света, особено в държавите с доста повече чернокожо население или такова от малцинствата. Фатката е, че там строгите закони и култура не им позволява да го показват толкова явно, както ние като идем на "Бончук", "Стадиона на Мира" или когато някой чернокож съсече краката на Ивелин Попов в мач на националите да кажем.
Работя с една камара ямайци. Хора това са нечувано мързеливи парчета. Мога да дам безброй примери. Но поради факта, че са черни и че работят обикновено на най-гадните позиции ако решиш да се оплачеш на шеф/мениджър той ще ти каже остави ги, те работят най-гадното. Виждайки това те още повече злоупотребяват и сякаш само душат, за да се хванат за нещо и да те обвинят в дискриминация. И в един момент се оказва, че тези които работят с тях са дискриминираните. Затова им тегля една "расистка" и излизам. Ама като се видим в бара след това сме първи приятели де.
Казано иначе - расизъм има навсякъде по света, особено в държавите с доста повече чернокожо население или такова от малцинствата. Фатката е, че там строгите закони и култура не им позволява да го показват толкова явно, както ние като идем на "Бончук", "Стадиона на Мира" или когато някой чернокож съсече краката на Ивелин Попов в мач на националите да кажем.

По мои наблюдения спрямо хора от най-различни възрасти, населени места и прослойки на обществото ни расизъм у нас по-скоро няма. Тъмнокожите у нас са екзотика и предизвикват повече интерес, отколкото някакво друго негативно отношение. Вече спрямо циганите и в по-малка степен спрямо турците има някаква форма на нетърпимост, но тя е породена от други фактори, нямащи нищо общо с цвета на кожата. В никакъв случай аз не мога да се определя като расист, нямам нищо против и обикновените турци, живеещи сред нас (даже много е вероятно голяма част от тях да са си потурчени преди векове етнически българи). Според мен борба срещу расизма трябва да има, но не в този вид, в който ни я налагат от САЩ и ЕС, за да се стига до там, че да се дискриминират тези с по-светъл цвят на кожата.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!
- Captain Stottlemeyer
TheGreenSir написа:...Съвсем нормално е хора, които никога не са виждали чернокож да зяпат като това стане за първи път.Ако отидеш в Китай и на фона на 1.60-метровите хора там и те ще те зяпат...

България 2010 г.: 175,2 см мъже / 163,2 см жени
Пекин (с население 3 пъти по-голямо от това на България) 2010 г.: 174,7 см мъже / 161,3 см жени
http://en.wikipedia.org/wiki/Template:A ... _the_world
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ