Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот CTAHKO » 26 окт 2014 21:59

vaskonti написа:Станко, къде тук е липсата на капитализъм?
Да разбирам ли, че според теб щом една която и да е частна фирма по света има отношения с държавна фирма в Китай, то това автоматично значи...не знам какви отношения, но не и капиталистически? Та, в тази връзка, какви са им отношенията, щом не са капитализъм? Планови? Или "планови с пазарни елементи"? 8-)

Къде е липсата на капитализъм ли? Тези фирми може да са конкуренти във всяка точка на планетата, но не и в Китай ;) Държавата има участие във всяка една от тях и и все тая дали Мерцедес, БМВ или Хюндай ще се продават повече ;) На всичкото отгоре, ще си плащат данъците за всеки произведен автомобил на територията на държавата. Не че самите фирми нямат пари да си построят самостоятелно заводите. Защо не го направят? Ами няма кой да им даде 8-) И да, Китай е социалистическа пазарна икономика. Хората са започнали с реформите още от края на 70-те и началото на 80-те години. Както всички виждаме, това е най-печелившия модел за сега.

П.П. В един от постовете те бях питал за китайските телевизии колко са и колко от тях са частни, но явно няма да ми отговориш. Ако ми беше отговорил, щях да те питам и за банките им :) Над 200 са и всички до една са държавни. Банките им също. Така че независимо какви финансови операции извършва, която и да е китайска банка, зад това се крие държавна финансова операция.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 26 окт 2014 22:11

Важното е, че в Хонконг са капиталисти. 8-)

pomiqr198

Мнениеот pomiqr198 » 26 окт 2014 22:24

СТАНКО, защо в Китай има милионери и милиардери китайци щом активите са държавна собственост?

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 26 окт 2014 22:26

pomiqr198 написа:СТАНКО, защо в Китай има милионери и милиардери китайци щом активите са държавна собственост?

Тъп въпрос - щото са комунисти. 8-)

pomiqr198

Мнениеот pomiqr198 » 26 окт 2014 22:30

diplomat написа:
pomiqr198 написа:СТАНКО, защо в Китай има милионери и милиардери китайци щом активите са държавна собственост?

Комунистите не са ли хора, които се борят за равенство на масите и да разполагат с еднакви благини?

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 26 окт 2014 22:34

pomiqr198 написа:
diplomat написа:

Комунистите не са ли хора, които се борят за равенство на масите и да разполагат с еднакви благини?

Не, това са анархистите. 8-)

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 26 окт 2014 22:36

Китай-митай, колко е добре под "вещото" ръководство на китайската Държава показват в Хонконг, дето искат да се отделят.

А същите бяха 100 години под британска юрисдикция и нито веднъж не вдигнаха бунт.
Сега си искат пак западният модел на управление.

Ясно е, че в Китай всичко е кухо и скоро пирамидата ще лъсне. :geek:
Последна промяна от THE G.A.M.E на 26 окт 2014 22:39, променено общо 1 път.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 26 окт 2014 22:39

Аз да питам, някой за сайта Али Баба да знае повече по случая на продажба на нейни акции на Ню-Йоркската борса и какви пари спечелиха по много съмнителен начин? :? 8-) Както каза един комик, "комунистите ни биха по капитализъм". :lol:

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 26 окт 2014 22:40

Какъв е проблема да въртиш бизнес с държавата :roll: Искаш да правиш бизнес? Ок, ама без държавно участие не става ;) Ако ти си изкарал милиони, значи си изработил милиарди за държавата.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 26 окт 2014 22:42

diplomat написа:Аз да питам, някой за сайта Али Баба да знае повече по случая на продажба на нейни акции на Ню-Йоркската борса и какви пари спечелиха по много съмнителен начин? :? 8-) Както каза един комик, "комунистите ни биха по капитализъм". :lol:

Я кажи нещо повече по случая :?

П.П. Играта се появи. Сега ще има размисли и страсти :lol:

Върни се в “Свободна зона”