vaskonti написа:И какво? Какво общо има Китай с Русия? Пак те питам - в каква връзка ми говориш за Китай? Там не е капитализъм ли, правата на хората са повече от тези в САЩ ли, няма биг брадър ли, какво? ОК, държава с 5 пъти по-голямо население, което работи за в пъти по-малки заплати и в която де що има големи компании по света имат сума ти свои заводи, та тая държава има с няколко стотни от процента по-добра икономика? Поне наясно ли си какво искаш да кажеш с това?
А ти в каква връзка ми говориш за Русия? Темата е за САЩ. В каква връзка ми намеси Русия в тема за САЩ? Защо трябва да говорим за Русия, а за Китай да не можем и думичка да обелваме

В Китай било капитализъм...ХА-ХА

Капитализъм, ама някой друг път

Коя е управляващата партия в Китай

И ми е много интересно, защо като стане въпрос за Русия, не гледате че е с два пъти по-малко население от САЩ, а като стане въпрос за Китай, започвате да ми обяснявате, че били пет пъти повече

Ти ако махнеш негрите, могат да станат и двайсет пъти повече. Индия и те са толкова, защо не са по-напред.
П.П. И те хората от МВФ са ти го казали, ама няма кой да чете

Пак робуваш на загубена кауза

На теб ли да вярваме или на тях
Методът на оценка на най-големите икономики на МВФ е съобразен и с покупателната способност. Той е основан на логиката, че цените не са едни и същи във всяка държава. Една риза, да речем, струва по-малко в Шанхай, отколкото в Сан Франциско, така че според експертите на фонда не е разумно да сравняваме големината на икономиките без да вземаме това предвид. Въпреки че един средностатистически китаец печели много по-малко пари от типичния американец, ако превърнем заплатата му от юани в долари, трябва да се зачита в преценката и покупателната сила на човека, следователно на държавата, в която той живее, смятат от МВФ.