Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Tommi » 26 окт 2014 17:18

CTAHKO написа:
Tommi написа:
CTAHKO написа:
vaskonti написа:Интересна статистика. В САЩ прага за бедност е 1000 долара на месец, докато примерно в Русия е 200 долара. При това положение има ли учудени, че според тази статистика "бедните" в САЩ са 2 пъти повече от тези в Русия?
И интересно защо хора от цял свят драпат към "фалиралите" САЩ, а не към Русия?

По-важното е какво можеш да си купиш с тези 1000 долара в САЩ ;) То и в Китай средната заплата е 100-150 долара, ама с тези пари можеш да си купиш много повече неща, отколкото с 1500 долара в САЩ ;)

Не знам как ги смяташ, ама сметките са ти грешни. :)

По принцип ги смятам, както ми отърва :lol: В конкретния случай е повече от ясно как ми отърва :lol: Сега сериозно. И на МВФ ли сметките са грешни :roll:

Не са грешни, но в техния анализ става въпрос за нещо малко по-различно. За вашия спор с vaskonti е по-добре да съпоставиш числата в статията спрямо населението. ;)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 26 окт 2014 17:25

Знам и какво ?

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 26 окт 2014 17:31

Eminem написа:Знам и какво ?

Какво знаеш? :?

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 26 окт 2014 17:37

Тръгва от затворите като кодирани фрази като рими, за да не ги разбират надзирателите. След това тръгва по американските гета. Африканската култура също е допринесла за рапа. Рапът идва от чернокожите. Много рапъри са пеели срещу системата.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 26 окт 2014 17:44

Eminem написа:Тръгва от затворите като кодирани фрази като рими, за да не ги разбират надзирателите. След това тръгва по американските гета. Африканската култура също е допринесла за рапа. Рапът идва от чернокожите. Много рапъри са пеели срещу системата.

Тогава може би осъзнаваш, че хората там също не подкрепят политиката на държавата, ако четеш техни вестници, би видял, че постоянно се пише против Обама, против много политики, закони, реформи, промени, действия и т.н.

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 26 окт 2014 17:46

Не разбирам защо ми го казваш, аз съм против държавата САЩ, а не всичко свързано с нея.

pomiqr198

Мнениеот pomiqr198 » 26 окт 2014 17:52

CTAHKO написа:
smoothc написа:Една доста "любопитна"(неприятна разбира се) статистика,в която са "синтезирани" някои ключови детайли и обстоятелства,които косвено ни насочват и към същинския генезис на проблема!
Топ 20-те държави с най-много самоубийства по данни на СЗО(05-2014). Данните са за брой самоубийства на 100 000 души:
1. Литва – 28.6 2. Южна Корея – 26.3 3. Беларус – 24 4. Казахстан – 23.5 5. Русия – 22.8 6. Китай – 22.2 7. Индия – 22 8. Шри Ланка – 19.8 9. Япония – 19.1 10. Унгария – 19 11. Латвия – 18.6 12. Украйна – 16.6 13. Молдова – 16.3 14. Словения – 16.2 15. Финландия – 15.9 16. Белгия – 15.2 17. Полша – 14.3 18. Уругвай – 14.3 19. Черна Гора – 13.6 20. Естония – 13.5

Доколкото знам и съм чел, скандинавците са на челните места в подобни класации. Защо, нямам обяснение. Някой ако е по-запознат да каже :?

Вероятно си слушал ББ, а не си чел или си чел глупостите на ББ. Самоубийствата там са 12 на 100 000 души.

Най-щастливите хора на света са в Скандинавия

Най-щастливите хора на света живеят в скандинавските страни, установяват социолози, цитирани от сп. "Форбс". В първата петица на най-щастливите страни на планетата влизат Финландия, Норвегия, Швеция, Холандия, а Дания е първа в класацията. Това сочат резултати от глобална анкета на "Галъп".

В Дания 82 на сто от анкетираните твърдят, че живеят чудесно, 17 на сто изпитват проблеми, а 1 на сто признават, че страдат. В Холандия и Швеция 68 на сто от анкетираните казват, че са щастливи. Явно депресията от загубата на финала на световното първенство по футбол бързо отминава и не оставя трайни следи у холандците, отбелязва сп. "Форбс". Испания, която триумфира на световните футболни финали в ЮАР, не прелива от щастие, макар че и там хората не са от особено страдащите - страната е на 17-о място в глобалната класация.

Най-щастливата страна в Африка е Малави, където 25 на сто от населението твърди, че е щастливо. САЩ делят 14-ото място с Австрия в глобалната ранглиста. Най-нещастната страна под слънцето според анкетата на "Галъп" е Того, където за щастливи се смятат 1 на сто от населението.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 26 окт 2014 18:04

CTAHKO написа:
vaskonti написа:а, в Лесото със 100 долара сигурно и апартамент можеш да си купиш. Това прави ли жителите на Лесото богати хора?

Ако взимат 100 долара на месец - ДА, ако взимат 3 долара на месец - НЕ 8-) Една купичка ориз в Китай е в пъти по-евтина от една купичка ориз в САЩ ;) ФАКТ :!: И логиката ми е желязна - да, но ето ти да четеш и да се информираш, за да видиш, че де факто твоята логика е изкривената ;) Или може би твърдиш, че и на МВФ логиката им куца :lol:

МВФ: Китай надмина САЩ и стана най-голямата икономика

Азиатският колос Китай надмина Съединените щати и стана най-голямата икономика в света според Международния валутен фонд (МВФ). Това съобщава Business Insider.

Крис Гайлс от МВФ обяви промяната пред британския финансов ежедневник „Файненшъл Таймс“. Тя е очаквана от мнозина, които имат доверие в преценката на фонда, след като през април 2014 г. негови представители посочиха, че това навярно скоро ще се случи.

Методът на оценка на най-големите икономики на МВФ е съобразен и с покупателната способност. Той е основан на логиката, че цените не са едни и същи във всяка държава. Една риза, да речем, струва по-малко в Шанхай, отколкото в Сан Франциско, така че според експертите на фонда не е разумно да сравняваме големината на икономиките без да вземаме това предвид. Въпреки че един средностатистически китаец печели много по-малко пари от типичния американец, ако превърнем заплатата му от юани в долари, трябва да се зачита в преценката и покупателната сила на човека, следователно на държавата, в която той живее, смятат от МВФ.

Ето защо организацията измерва както БВП по отношение на пазарните размени, така и покупателната способност в страните. По отношение на второто, Китай току-що надмина Щатите и, следователно, стана най-голямата икономика в света по паритета на покупателната способност.

В края на 2014 г. Китай ще държи 16,48% от покупателната способност на света спрямо БВП (или 17,632 трилиона долара), а САЩ ще имат 16,28% от нея (или 17,416 трилиона долара).

Ето ти и източник, да няма после хън-мън, че това пак е руска пропаганда 8-) Абе ще ви бия с факти от тук до САЩ и обратно 8-) Само не ползвайте услугите на малайските авиолинии. Там не се качвам 8-)

http://www.manager.bg/%D0%B1%D0%B8%D0%B ... 0%BA%D0%B0

И какво? Какво общо има Китай с Русия? Пак те питам - в каква връзка ми говориш за Китай? Там не е капитализъм ли, правата на хората са повече от тези в САЩ ли, няма биг брадър ли, какво? ОК, държава с 5 пъти по-голямо население, което работи за в пъти по-малки заплати и в която де що има големи компании по света имат сума ти свои заводи, та тая държава има с няколко стотни от процента по-добра икономика? Поне наясно ли си какво искаш да кажеш с това?
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 26 окт 2014 18:31

vaskonti написа:И какво? Какво общо има Китай с Русия? Пак те питам - в каква връзка ми говориш за Китай? Там не е капитализъм ли, правата на хората са повече от тези в САЩ ли, няма биг брадър ли, какво? ОК, държава с 5 пъти по-голямо население, което работи за в пъти по-малки заплати и в която де що има големи компании по света имат сума ти свои заводи, та тая държава има с няколко стотни от процента по-добра икономика? Поне наясно ли си какво искаш да кажеш с това?

А ти в каква връзка ми говориш за Русия? Темата е за САЩ. В каква връзка ми намеси Русия в тема за САЩ? Защо трябва да говорим за Русия, а за Китай да не можем и думичка да обелваме :roll: В Китай било капитализъм...ХА-ХА :lol: Капитализъм, ама някой друг път ;) Коя е управляващата партия в Китай :?: И ми е много интересно, защо като стане въпрос за Русия, не гледате че е с два пъти по-малко население от САЩ, а като стане въпрос за Китай, започвате да ми обяснявате, че били пет пъти повече ;) Ти ако махнеш негрите, могат да станат и двайсет пъти повече. Индия и те са толкова, защо не са по-напред.

П.П. И те хората от МВФ са ти го казали, ама няма кой да чете ;) Пак робуваш на загубена кауза 8-) На теб ли да вярваме или на тях ;)

Методът на оценка на най-големите икономики на МВФ е съобразен и с покупателната способност. Той е основан на логиката, че цените не са едни и същи във всяка държава. Една риза, да речем, струва по-малко в Шанхай, отколкото в Сан Франциско, така че според експертите на фонда не е разумно да сравняваме големината на икономиките без да вземаме това предвид. Въпреки че един средностатистически китаец печели много по-малко пари от типичния американец, ако превърнем заплатата му от юани в долари, трябва да се зачита в преценката и покупателната сила на човека, следователно на държавата, в която той живее, смятат от МВФ.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 26 окт 2014 20:16

Ма вие не знаете ли, че Китай нападна Русия?
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Върни се в “Свободна зона”