Първото увеличение на тока е факт

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

love_hurtz
Контакти:

Re: Първото увеличение на тока е факт

Мнениеот love_hurtz » 02 окт 2014 09:57

Синият Болярин написа:Икономическата култура на средностатистическия българин е изключително ниска и това го прави лесен за манипулиране. С други думи глупак. Байганьовският патриотизъм винаги избива в такива моменти, което ако не беше толкова опасно за бъдещето на държава, щеше да е просто жалко и смешно. Цената на тока в България в следващите няколко години ще расте изпреварващо спрямо доходите, защото такива са реалностите. Със сигурност ЕРП-тата имат вина, но тя е значително по-малка от на политиците, които заради популизъм загробват НЕК. Зимата на 2012 беше най-студената от много години насам и логично сметките бяха по-високи от предишната година. БСП и ДПС се възползваха много добре от ситуацията и политизираха анти-ЕРП протестите. ББ за да докаже, че не е по-глупав от тях хвърли оставка съвсем малко преди края на мандата, но преди това намали предизборно цената на тока, което реално беше отмяна на повишението. Пълен популизъм! С идването на БСП и ДПС беше ясно, че на малоумния им селски електорат, който не е в състояние да си отвори Евростат и да сравни цените с европейските, трябваше да се подхвърли някакъв кокал и последваха абсурдните нови намаления на цената на тока. Тази таблица съдържа цените в целия ЕС и региона и както се вижда в България са най-ниски от целия ЕС. За да спре НЕК да трупа загуби е нужно да се повиши цената с около 40% към днешна дата. Първите 10% са факт. Остават още 30%. Ама нали трябваше да се трупат по 700 милиона дългове на година. Аз ток НЕ пестя и почти всичко, което ползвам е дневна енергия. Сметка над 35 лв. не помня да съм имал между март и октомври. Ноември - февруари всичко зависи от температурите, но обикновено е под 100 лв., което за мен е съвсем нормално. За разлика от сметките, които са индивидуални, държавните дългове са общи и не съм навит да задлъжнявам косвено заради хора, които не могат да си правят сметка на потреблението на ток.

Точно и ясно.

Потребителски аватар
brat domingo
Контакти:

Мнениеот brat domingo » 02 окт 2014 10:04

CTAHKO написа:
anihilator написа:Икато си тръгнат какво :?: Всъщност оставам с убеждението , че не си наясно с проблема :!:

В Унгария цената падна с 30% ;) Ама май и ти не си наясно с много неща ;) Как мислиш, една стока кога ще ти излезе по-евтино, с посредник или без посредник ;)

Като човек, занимаващ се с търговия 20 години, отговарям, че въпроса ти не е толкова елементарен, колкото изглежда. Имам хиляди примери от практиката си, когато посредникът дава по-добра цена от производителя или вносителя.
По въпроса за тока - по-добре скъп, отколкото липсващ. Очевидно е, че без промяна в досегашния модел, ще настъпят фалити на енергийни дружества и съответно режимче на тока. За по-младите, които не помнят времената с режим на тока - хич не е приятно :)

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 02 окт 2014 10:15

Бухал, защо продаваме на ток на Гърция по-евтино отколкото на нас самите? Нали си много в час с евростат...
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 02 окт 2014 10:47

Няма да имаме и ток скоро да си влезем у форумо да си четем мнения на лумпено. :) Язък начи, остава въздуха да ни спрат да дишаме и да ида да им гласувам-никога! Тея наши политици сигурно са акционери в тия компании, боли ги далаверата тех, че ние няма да имаме ток или вода. :x

Ама още малко своеволия и народът пак ще избухне, нема да върви все така. Брата вика вчера я ше гласувам за Волен, я му викам за кво ще гласуваш за него бре той няма да има ни кворум, ни нищо и знайте ли кво ми рече-ами да има някой да им дава сакантия. И така викат повечето. :mrgreen: Та народът е толкова прост, че ще иде да гласува само заради едната сакантия то друго и няма кво да се случи по-различно- едните ще управляват марионетките, другите ще им дават сакантия само и няма да се промени нищо- и токът ще си остане скъп, и сиренето още ще е с пари, тъп начин на мислене и си заслужаваме неволите. Остава да се бият вътре, както бушуваха по времето на Жорж Ганчев, барем да погледаме сеир, а и тва нема ся-голема европейска сакантия си дават само. :)

Не лежете на кълките, че ново правителство ще задвижи ръждясалите колела на машината, не е било никога, нема и да бъде. :cry:
[offtopic]Га дойдат да ме хванат за гласоподавателя, тогава ще ида да им упражня вот! Българите се радват кат дойдат избори все едно е некъв национален празник, а това е поредният тъжен ден в страната- оти всеки гласува и не знае оти гласува. Еша си немат някои хора въобще! :mrgreen:[/offtopic]

Стареем си, тъпеем си, злобеем си и ни е през гласоподавателя, че ще има избори. :)
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

dobermanche
Контакти:

Мнениеот dobermanche » 02 окт 2014 10:51

Пичове, нещата са доста по-сложни, отколкото изглеждат. Такива ги направи един господин и правителството му, часове преди да абдикират, онзи с френското "Р", сещате се...Та идеята е следната, така и така има подписани доказано нерентабилни д-ри с тези дружества, но защо няма справедливост и съд за тези господа? Когато аз сгреша нещо, си понясям последствията, дали парични или други, законът ме преследва. Просто искаме равенство пред закона, всичко ще си дойде на мястото.
А и в момента нямаме алтернатива на тези дружества, отново благодарение на подписаните договори.
Нещата май пак отиват към стачки и прочие...палене му е цаката, ама когато заседават, колкото и грубо да звучи. Искаме справедливост, мисля , че това е начинът да потръгне държавата. Все пак трябва да сме оптимисти, нали затова сме тук....да не се окаже само , че сме повече мазохисти. Нека не им го позволяваме, трябва да сме единни.

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Мнениеот Player » 02 окт 2014 11:39

Заглавието на темата е много неточно... За последните 25 години имаме десетки вдигания на цената на тока. Какво първо увеличение какви 5 лева. Поредното, но не последното увеличение на цената на тока е това. Цената винаги ще я вдигат каквото и да обещават. Дори и два пъти по-скъпа от най-скъпата в света да я направим, след време пак ще намерят оправдания да я вдигат. Целта е на тази територия и хората и бизнеса сами да се махнат.

anker1878
Контакти:

Мнениеот anker1878 » 02 окт 2014 12:42

Много се краде от НЕК и затова трупа загуби , които с покриват с по-високата цена. То не бяха дълги инкасатори , атомни барони , белене, слънце,вятър и вода, диляновци и цветановци. Всеки дошъл на ръка първо сяда на енергиината маса. Стадото си ги избира - стадото да плаща , затова е стадо- да го доят и стрижат.
БСП загроби с милиони дългове за АЕЦ Белене енергетиката ни , но сега щели да водят протест срещу увеличаването на цените на тока - в този случай вълкът води стадото . Пардаксално е , че най-ощетените хора - социално слаби ,пенсионери , турци и т.н. - си избират депутати най-големите играчи в енергетиката -
БСП и ДПС.

cska-632
Контакти:

Мнениеот cska-632 » 02 окт 2014 12:44

love_hurtz написа:
Синият Болярин написа:Икономическата култура на средностатистическия българин е изключително ниска и това го прави лесен за манипулиране. С други думи глупак. Байганьовският патриотизъм винаги избива в такива моменти, което ако не беше толкова опасно за бъдещето на държава, щеше да е просто жалко и смешно. Цената на тока в България в следващите няколко години ще расте изпреварващо спрямо доходите, защото такива са реалностите. Със сигурност ЕРП-тата имат вина, но тя е значително по-малка от на политиците, които заради популизъм загробват НЕК. Зимата на 2012 беше най-студената от много години насам и логично сметките бяха по-високи от предишната година. БСП и ДПС се възползваха много добре от ситуацията и политизираха анти-ЕРП протестите. ББ за да докаже, че не е по-глупав от тях хвърли оставка съвсем малко преди края на мандата, но преди това намали предизборно цената на тока, което реално беше отмяна на повишението. Пълен популизъм! С идването на БСП и ДПС беше ясно, че на малоумния им селски електорат, който не е в състояние да си отвори Евростат и да сравни цените с европейските, трябваше да се подхвърли някакъв кокал и последваха абсурдните нови намаления на цената на тока. Тази таблица съдържа цените в целия ЕС и региона и както се вижда в България са най-ниски от целия ЕС. За да спре НЕК да трупа загуби е нужно да се повиши цената с около 40% към днешна дата. Първите 10% са факт. Остават още 30%. Ама нали трябваше да се трупат по 700 милиона дългове на година. Аз ток НЕ пестя и почти всичко, което ползвам е дневна енергия. Сметка над 35 лв. не помня да съм имал между март и октомври. Ноември - февруари всичко зависи от температурите, но обикновено е под 100 лв., което за мен е съвсем нормално. За разлика от сметките, които са индивидуални, държавните дългове са общи и не съм навит да задлъжнявам косвено заради хора, които не могат да си правят сметка на потреблението на ток.

Точно и ясно.

И минимална эалата 680 лв.
Станко пак иэби рибата с глупости. Плащали сме скъп ток :shock:
Народ без настояще няма бъдеще!!!
Най-накрая пловдивските локомотиви си признаха:
[rimg]http://napoletani.org/wp-content/uploads/2015/03/muslims1.png[/rimg]

ЕЛЕМЕНТ
Контакти:

Мнениеот ЕЛЕМЕНТ » 02 окт 2014 15:07

Я кажете как да дам линк ,щото цъкам върху URL- то, но нищо не става ?

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 02 окт 2014 17:07

cska-632 написа:И минимална эалата 680 лв.
Станко пак иэби рибата с глупости. Плащали сме скъп ток :shock:

Малка ли ти се вижда сметката ;) Уж цените са най-ниски, пък сметките са ни най-високи ;) Какво ще стане като изравним цените с европейските :?: Сметките ни ще са два пъти по-високи от техните ;) Какво пишеш само глупости. Та ние и в момента плащаме по-високи сметки от тези в Германия, дето тока е може би най-скъп ;) Дреме ми на оная работа колко щял да бъде киловата, гледам си сметката, а тя показва съвсем друго от това, което се говори 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Върни се в “Свободна зона”