Синият Болярин написа:Икономическата култура на средностатистическия българин е изключително ниска и това го прави лесен за манипулиране. С други думи глупак. Байганьовският патриотизъм винаги избива в такива моменти, което ако не беше толкова опасно за бъдещето на държава, щеше да е просто жалко и смешно. Цената на тока в България в следващите няколко години ще расте изпреварващо спрямо доходите, защото такива са реалностите. Със сигурност ЕРП-тата имат вина, но тя е значително по-малка от на политиците, които заради популизъм загробват НЕК. Зимата на 2012 беше най-студената от много години насам и логично сметките бяха по-високи от предишната година. БСП и ДПС се възползваха много добре от ситуацията и политизираха анти-ЕРП протестите. ББ за да докаже, че не е по-глупав от тях хвърли оставка съвсем малко преди края на мандата, но преди това намали предизборно цената на тока, което реално беше отмяна на повишението. Пълен популизъм! С идването на БСП и ДПС беше ясно, че на малоумния им селски електорат, който не е в състояние да си отвори Евростат и да сравни цените с европейските, трябваше да се подхвърли някакъв кокал и последваха абсурдните нови намаления на цената на тока. Тази таблица съдържа цените в целия ЕС и региона и както се вижда в България са най-ниски от целия ЕС. За да спре НЕК да трупа загуби е нужно да се повиши цената с около 40% към днешна дата. Първите 10% са факт. Остават още 30%. Ама нали трябваше да се трупат по 700 милиона дългове на година. Аз ток НЕ пестя и почти всичко, което ползвам е дневна енергия. Сметка над 35 лв. не помня да съм имал между март и октомври. Ноември - февруари всичко зависи от температурите, но обикновено е под 100 лв., което за мен е съвсем нормално. За разлика от сметките, които са индивидуални, държавните дългове са общи и не съм навит да задлъжнявам косвено заради хора, които не могат да си правят сметка на потреблението на ток.
Точно и ясно.