Боклуци ли ни пробутват по моловете и магазините? АНКЕТА

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Предлагат ли ни моловете и хипермаркетите качествени стоки?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

unobg
Контакти:

Re: Боклуци ли ни пробутват по моловете и магазините?

Мнениеот unobg » 18 сеп 2014 13:47

Дрехите специално са пълни боклуци в България. Дънките бързо се изхабяват или губят цвят след няколко пранета. Обувките също са доста зле като материал. До немного отдавна имаше и качествени дрехи, които действително бяха по-скъпи, но сега и скъпите работи са боклуци... Печалбата преди всичко! При техниката - те просто я правят, за да се разваля и да продават части или направо нова. Това е капитализъма.

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 18 сеп 2014 13:50

trokadero_ написа:Те и Мерцедес имат заводи в Турция , ама не са фалшиви ;)

Там правят камионите, рейсовете и бусовете ;) Иначе по темата - специално за дрехи аз подхождам по друг начин - предпочитам такива, произведени в България. Вярно, скъпи са, но имат добро качество 8-)
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Bradat-brat
Контакти:

Мнениеот Bradat-brat » 18 сеп 2014 13:53

РосенВарна написа:
bez-nick написа:
Hohohoho написа:Въпросът е, къде очакваш да са правени. И националните флагове ги шият в Китай.

Примерно яке Армани за 600 лв произведено в Китай :lol: това за мен не е нормално...

А ако ти продават яке Армани произведено във Франция за 5000 лв. ти ще си купиш ли?

А, би ли се запитал, изобщо има ли такова производство във Франция? През 1998 година за световното първенство всичко което купих от официален магазин, който предлагаше артикули с марката на първенството беше китайско и беше произведено по официален лиценз. Между другото анцуга "Шампион" е съвсем здрав и до днес. Същото се отнася и за официалната фланелка на Бразилия.

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 18 сеп 2014 13:58

boabbb написа:

Там правят камионите, рейсовете и бусовете ;) Иначе по темата - специално за дрехи аз подхождам по друг начин - предпочитам такива, произведени в България. Вярно, скъпи са, но имат добро качество 8-)

Това за дрехите е един голям мит,останал от едно време.
Гарантирам ти на 100%
Българските производители работят с платове от Турция,Дубай и най вече Китай.
А най актуално сега е китайска стока с етикет произведено в България. 8-)
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 18 сеп 2014 14:02

Светът се глобализира, какво значение има дадена стока къде е произведена. В един Боинг няма почти нищо американско (различните компоненти се произвеждат в Китай, Япония, Италия, Германия и къде ли не) вие се притеснявате за някакви дрехи и обувки. :)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
stefani

Мнениеот stefani » 18 сеп 2014 14:04

Чак пък боклуци :) отваряме си очите и ...така :lol:
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !

Потребителски аватар
trokadero_
Контакти:

Мнениеот trokadero_ » 18 сеп 2014 14:04

boabbb написа:

Няма значение дали е бус или рейс - Мерцедес е ;)

komandini
Контакти:

Мнениеот komandini » 18 сеп 2014 14:08

Значи как стоят нещата в МОЛовете. Ми те са си обикновени магазини. Стоките са същите като по Пиротска, даже са и по-нискокачествени но заради разходите по търговската площ и заради факта, че купуваш стока от МОЛ :) тази стока е на по-висока цена. Мога да дам пример. Тия боклуци в H&M едни провиснали раздърпани дрехи от евтини материи струващи 50-60лв. само след месец стават по 20лв. !!! Те пак са на печалба дори и от тези 20лв. което означва че ги взимат на 10-12лв от просизводителя. Сметнете щом производителя ги продава на 10-12 лв. колко струват - някъде около 3-4лв. и така от една стока струваща 3-4лв. те взимат печалба над 50лв!!!! И много ме кефи някой калпак като ми се изфука с нещо от H&M евтини боклуци на високи цени. По магазините на Пиротска има много по висококачествени ризи, тениски, обувки, дънки от тези в моловете и цените им ако не много по-ниски са почти същите!!! Сългасете се че тия парцали в моловете H&M, Terra Nova и други подобни са пълни боклуци и като ги изпереш 2-3 пъти са приключили участие.

Друго което искам да отблежа е, че уж качествените стоки на хубави марки Адидас, Пума, Найк - са всъщност стоки 3 качество, т.е. бюджетните варианти на моделите. Това знаете ли какво е? Че го гледаш почти същото като Първото качество само че може да го ползваш само за украса!!! Примерно едни бутонки Адидас в наш МОЛ струват 120лв. и са супер боклуци, от Англия може да си вземеш за 200лв. първо качество от същият модел и разликата е 2 класи!!! Анцузите пък са ми комични направо. Тук се продават само някакви широки шушляци от най-евтината шуплякова материя за 160лв!!! А хубавите модели по чуждите сайтове са дори по-евтини и то от оригиналната материя на Адидас(за анцузи).

mtaraduda
Контакти:

Мнениеот mtaraduda » 18 сеп 2014 14:28

Всички големи компании си изнесоха производствата в Азия, Турция и т.н.

Потребителски аватар
Red_Pride
Контакти:

Мнениеот Red_Pride » 18 сеп 2014 14:50

Да повечето стоки са боклуци.Дрешки масово от Турция и Китай-няма лошо,но цените им са безкрайно завишени.Маратонки и спортни стоки говорим за вериги от типа на С.депо и Да*хман- пълни боклуци направени от най долнопробната кожа или материали.Имам познат който работи в магазин на адидас и ми е казвал,че слагат между 100 и 130 процента надценка ;) Да не говорим,че има една камара магазинчета по молове в които няма клиенти,а продавачките не могат да се разминат една с друга :lol: Дали не служат за пране на пари а :?
[rimg]https://dl.dropboxusercontent.com/u/31972793/androidbg/10628155_946991171983886_3440970175867167846_n.jpg[/rimg]

Върни се в “Свободна зона”