Кашчей написа:dunavfc написа:daduradam написа:dunavfc написа:daduradam написа:dunavfc написа:Интересно, кое от написаното от мен те наклони на тая мисъл, но така да бъде. Аз нямам никакви претенции за експертност на тема КАПИТАЛИЗЪМ, аз просто смятам, че частната инициатива е по-добрият избор пред държавната. Капитализмът означава, възможността всеки да покаже , какво може и да има шансът да се опита да постигне целите и мечтите си, докато комунистическият социализъм учи на това, че всички са равни, без значение дали единият е работен или мързелив, без значение дали си умен или глупав, всички са равни ! За мен, такова животно няма !
Е, добре, по-горе казваш : "Едно е държавата да произвежда, друго е частникът ", с което искаш да кажеш, че по-добре държавата да произвежда.Това ти мнение е с пълна противоположност с по-горното, не знам какво да мисля, ако може да ми поясниш![]()
П.С : Радвам се, че не се приемаш за експерт, за жалост обаче има други 6 милиона, които се
Да, намесата на държавата е необходима в конкретната ситуация, а именно качеството и контрола на храните. В този аспект държавата е по-добър стопанин от частникът, но това не означава, че капитализмът е нещо лошо, просто и то като всяка система си има кусури.
Ясно, тука идва и разликата между мен и теб.Аз мисля, че хората трябва да са контрола на храните ( като избират какво купуват ) , но да не започваме тая тема, ще изместим фокуса
Те и сега могат да избират, но ти с 400 лв. заплата ще избереш ли месо, сирене и кашкавал по БДС ?
Със 165 лева, бруто, заплата, си избирах храна само по БДС, защото тогава друга нямаше! Сега има телешки суджук с цени от 16 до 30 лева за килограм.. е няма как и двете да са верни!
Чудесно, но колега го интересуваше сегашното време...