Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
anihilator
Контакти:

Re: Единният фронт на социалистите и комунистите

Мнениеот anihilator » 04 сеп 2014 00:50

Понеже не отговаряте си отговарям сам Путин и шайката му :!:

daduradam
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот daduradam » 04 сеп 2014 01:18

dunavfc написа:
Tommi написа:
dunavfc написа: Освен това, едно е държавата да произвежда, съвсем друго е частникът.

При частно производство и свободен пазар качеството на продуктите и услугите по принцип е по-високо. Наличието на конкуренция регулира по естествен начин цените и поддържа качеството. Друг е въпросът защо у нас нещата се изкривяват понякога.

Това, заради което смятам, че частникът има по негативна роля за качеството на храната от държавата е, че заради това, че частникът в стремежът си да печели пари е готов на всичко, включително и да навреди здравословно на хората. Виждаш, ГМО, консерванти и т.н. Боцкат се едрите животни, пълнят се с вода пилетата, регулацията е на много по-слабо ниво.
Държавата малко или много се стреми да регулира качеството, има си институции , които се занимават точно с това. А най-лошите последствия от капитализмът в тоя бранш, наблюдаваме в САЩ.

Още ли си мислиш, че имаш десни политически убеждения ?
[wrapimg=]http://stream1.gifsoup.com/view6/4262317/friends-dance-o.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 04 сеп 2014 01:33

Абсолютно, но ако трябва да изкривя истина за да се докажа, значи няма да съм себе си. Това, че съм десен и съм привърженик на капитализмът, трябва ли да означава, че трябва да имам фанатична подкрепа към всичко създадено към този начин на управление и да не признавам грешките?
Капитализмът има много кусури, но също като демокрацията , няма по-добро измислено ( това е мое лично мнение )

daduradam
Контакти:

Мнениеот daduradam » 04 сеп 2014 01:39

Според мен изобщо не си наясно с понятието капитализъм, но ще е излишен спор.Мога само да те посъветвам да прочетеш някоя книга на тази тема :)
[wrapimg=]http://stream1.gifsoup.com/view6/4262317/friends-dance-o.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 04 сеп 2014 02:15

Интересно, кое от написаното от мен те наклони на тая мисъл, но така да бъде. Аз нямам никакви претенции за експертност на тема КАПИТАЛИЗЪМ, аз просто смятам, че частната инициатива е по-добрият избор пред държавната. Капитализмът означава, възможността всеки да покаже , какво може и да има шансът да се опита да постигне целите и мечтите си, докато комунистическият социализъм учи на това, че всички са равни, без значение дали единият е работен или мързелив, без значение дали си умен или глупав, всички са равни ! За мен, такова животно няма !

Потребителски аватар
Черният козел
Контакти:

Мнениеот Черният козел » 04 сеп 2014 03:03

viali69 написа:В бедна България десните печелят избори. Не е ли странно наистина ? :roll:
Логичното е обратното да става - колкото повече обеднява народът, толкова повече да олевява. Така е по цял свят.
На какво се дължи този български феномен според вас ?

На Ж.Виденов и врътката му със зърното,народа изпука от глад !
Да живее България и нейните колонии Англия,Франция,Америка и част от Русия.

Потребителски аватар
Черният козел
Контакти:

Мнениеот Черният козел » 04 сеп 2014 03:04

Караджов написа:Отказвам се от официално от Лудогорец и се връщам пак към Берое!!! Разочарован съм от др.Домусчиев ,но той ще си понесе последствията след изборите!!!!

Бояджия :lol: :lol: :lol: Не те уважавам :P Но за комуняга нормално :)
Да живее България и нейните колонии Англия,Франция,Америка и част от Русия.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 04 сеп 2014 03:36

dunavfc написа:Интересно, кое от написаното от мен те наклони на тая мисъл, но така да бъде. Аз нямам никакви претенции за експертност на тема КАПИТАЛИЗЪМ, аз просто смятам, че частната инициатива е по-добрият избор пред държавната. Капитализмът означава, възможността всеки да покаже , какво може и да има шансът да се опита да постигне целите и мечтите си, докато комунистическият социализъм учи на това, че всички са равни, без значение дали единият е работен или мързелив, без значение дали си умен или глупав, всички са равни ! За мен, такова животно няма !

И по времето на соца си имаше частна инициатива, пич ;) Как мислиш, че се развиват Китай в момента ;) Ами Виетнам :?: Ами Сингапур? Да не мислиш, че там е голямата демокрация и големия капитализъм 8-) Централизирана власт и железен контрол :!: Това е истината 8-) И не, не говорим за тоталитаризъм, а за точно определени правила и закони, и стриктното им съблюдаване и спазване 8-) Е, резултатът е налице. Всички са доволни 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 04 сеп 2014 04:16

viali69 написа:В бедна България десните печелят избори. Не е ли странно наистина ? :roll:
Логичното е обратното да става - колкото повече обеднява народът, толкова повече да олевява. Така е по цял свят.
На какво се дължи този български феномен според вас ?

25 години умишлено затъпяване на народа, чрез образователната система, спонсорирана от еврейските НПО-та и промиването на мозъци, чрез еврейските медии и резултата е налице 8-) Болшинството от пишещите тук, нямат два лева в джоба си да се усмихнат и работят за умопомрачителната заплата от 200 евро на месец, ама иначе са десни по душа 8-) И колкото повече им намалят заплатата (сега като вдигнат тока, това ще бъде факт), толкова по-десни ще стават 8-) Въпрос на елементарна култура, приятелю 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

vladurban3651
Контакти:

Мнениеот vladurban3651 » 04 сеп 2014 07:12

мечтайте си, леваци болни! Всички така наречени леви са извратени-сексуално или ментално! Няма нормален човек с лява ориентация!

Върни се в “Свободна зона”