България – послушното пуделче на САЩ

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Re: България – послушното пуделче на САЩ

Мнениеот metodito » 02 сеп 2014 18:03

Станко, ти хубаво се аргументираш, но това са неща, които са израз на твоите умозаключения и мнение, нали? Американското присъствие дойде доста по-късно от т.нар. "преход". Самият "преход" знаеш, че не е бил преминаване от "един политически строй към друг", а е следствие на инсинуиран от Москва преврат в БКП, който е целял да замени местните кадровчици, които са почнали да се опитват да действат независимо от Кремъл. Милиардите, които почват да "изтичат" в края на 80-те, всъщност не са ходили никъде, тъй като те са подхранвали и подхранват различни политически проекти - СДС, ГЕРБ, ДПС (много биват успешно заблуждавани относно това, че спонсор им е Турция), НДСВ, Реформаторски блок, АБВ... Виж за самите промени в Кремъл в края на 80-те има достатъчно в нета и можеш да прочетеш.

Един от най-умните подходи, както когато трябва да се справиш в житейска ситуация, така и при обработка на иннформацията е принципа K.I.S.S.. Може раазбира се да го пренебрегнеш, но ще стигаш до целта по възможно най-заобиколния път.

Та, ако го вземеш него и погледнеш назад в историята - имам предвид в модерната история ще видиш, че България винаги е била трън в зад*iка на Великите сили, а в по-общ план, на нас се е гледало, като на някой, с който по-добре да не се занимаваш, щото сме непредсказуем и ненаддежден партньор, а за враг сме изключително неудобни. Подобни държави: Полша.

Виж сърбите са друга бира, когато стане дума за Русия. Кремъл винаги е гледал много по-благосклонно на Сърбия. Официална Русия никога няма да признае, че ако не сме били ние, те са щели да пишат на латиница сега. Нито за ролята, която сме имали в налагането и запазването на Православието по тези земи. От друга страна, Щатите гледат на нас, като на "онея дето са между нашите турски приятели и сръбските главорези". И то тези, които си имат някакво понятие от геополитика и география (другите ни слагат я в Азия, я в Южна Европа и къде ли не).

Когато вече ни предстои влизането в НАТО съвсем нормално тръгват и американските "фондации" и мозъчни тръстове. Все пак става за осигуряването на достъп от високо ниво на някакви супер съмнителни пост-съветски и още повече балкански елементи. Другите последвали събития си ги написал в поста си, но забравяш и нещо друго. Замен то не е подробност, а е ключа за гардероба.

Това, че никой не ни е натискал да си продаваме gъzа. Те хората дават, никой не натискат. Та в основата човек е, че няма никаква конспирация - на най-основно и единствено ниво - предателите са българи! Никой не е дошъл без да е канен. А какво щеше да стане, ако не сме част от НАТО и ЕС с градове, като Хасково, Кърджали, Разград, сещай се сам. ;)

И между другото, като казах за партньорството... Щото да не вземе да им преседне на ГЕРБ в края на годината. Боко може и да е получил рамото на Вашингтон, но той не е наясно, че палачинката се обръща и че те могат да ни продадат винаги на Кремъл. И тогава какво правим. А относно конспирациите, я ми кажи с ръка на сърцето: не вярваш в това, че се плаща на хора да пишат по форуми и сайтове в подкрепа на Русия и напоследък за представяне на руската страна в конфликта с Украйна, така ли?
Последна промяна от metodito на 02 сеп 2014 18:10, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Бай Иван
Контакти:

Мнениеот Бай Иван » 02 сеп 2014 18:08

Русия и САЩ винаги са били в таен съюз помежду си и въртят целия свят на малкия си пръст.

Винаги сме били зависими и от САЩ и от Русия, така че такива теми са крайно безсмислени, независимо кой какви аргументи изказва.

Заключвайте!
Срамота е да слагате подписи, които заемат повече място от коментара Ви!

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 02 сеп 2014 18:09

wannabe написа:
Betchualeng Arnaikem написа:
sunscres92 написа:Всички звучи точно и логично. Но така или иначе светът е роб на банките и в частност на САЩ, защо цялото това нещо да излиза на яве. Все пак най-добрият РОБ е този, който си мисля, че Не е такъв. А това ще направи цялата схема Явна. И все пак може ли да те питам, това е гениален план, който поне според мен, с безсмислена цел. И какво правим единно правителство, хората са под пълен контрол и Какво е по-различно от сега?

Понякога изтича информация. Понякога някой се досеща за процесите, проследява, наблюдава. Все пак всяка ситуация може да се анализира и да се стигне поне до теории.
Алармира. Събира съмишленици. Те не могат да спрат лавината, но могат да кажат за нея. И някои хора ще им повярват. Винаги някой вярва. В истини, в глупости..
Когато всички минат под властта на една сила има още работа. Те трябва да спрат да искат да бъдат под друга власт. Лека полека се компроментират хората, осъзнаващи какво става. Идеите им, теориите им също. Тогава нивото на контрол би било невиждано поне до момента.

Точно тук грешиш: все още макар определени кръгове да държат контрола има хора, които го осъзнават, има хора, които вярват на тези, които го осъзнават, има хора, които недоволстват и биха създали проблеми. Неголеми, но.. никой не обича дори дребните проблеми да го смущават.

Ти щом един вид казваш че искаш да си под власт на някои... да не си някоя жена либерал случайно? Не искам да те обидя или нещо, просто познавам едни момичета, които говорят по сходен на твоя начин!

Аз не казвам, че аз искам да съм под нечия власт. Само му отговорих. Мисля, че повечето хора ще разберат отговора и факта, че не визирам моите желания а на някой друг.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 02 сеп 2014 18:28

Станко, тези работи, които ги говориш са верни, но много ме съмнява, че тези които трябва ще си отворят очите. Аз лично много бих се радвал ако пуснеш някоя тема, в която да изложиш пътища, виждания за излизане от тези батаци, а не да коментираме доколко дълбоко сме затънали в тях, защото това си го знаем. Например партии, на които имаш доверие, а ако няма такива - какво можем да направим по въпроса (прегледах темата ти доколко всички партии са обвързани, как на практика са еднакви и колко е трудно регистрирането на нови). Също така да посочваш достойни и патриотични българи, които се опитват да се борят с тази система и на които можем да имаме доверие в близко бъдеще. Изобщо всякакви конструктивни идеи, неща които според теб всеки от нас може да направи.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Мишок

Мнениеот Мишок » 02 сеп 2014 18:42

Станко,махни тази снимка,че мърсиш СИНЯТА ИДЕЯ!!
А не е лошо и да отидеш да се прегледаш?!Явно имаш нужда.

urkoto

Мнениеот urkoto » 02 сеп 2014 18:44

doktora25 написа:Станко, тези работи, които ги говориш са верни, но много ме съмнява, че тези които трябва ще си отворят очите. Аз лично много бих се радвал ако пуснеш някоя тема, в която да изложиш пътища, виждания за излизане от тези батаци, а не да коментираме доколко дълбоко сме затънали в тях, защото това си го знаем. Например партии, на които имаш доверие, а ако няма такива - какво можем да направим по въпроса (прегледах темата ти доколко всички партии са обвързани, как на практика са еднакви и колко е трудно регистрирането на нови). Също така да посочваш достойни и патриотични българи, които се опитват да се борят с тази система и на които можем да имаме доверие в близко бъдеще. Изобщо всякакви конструктивни идеи, неща които според теб всеки от нас може да направи.

На всичките ти въпроси може да се отговори точно и ясно с две думи: Уреца - Фюрер!

За да си върнем честта като нация :idea:
Краен костовист за сведение на всички герберастки псета.

http://vbox7.com/play:9c1d258e8b - най-великия 3-секунден клип в историята на човечеството

Потребителски аватар
wannabe
Контакти:

Мнениеот wannabe » 02 сеп 2014 18:54

Станкооооооо! Колко получаваш за да плюеш толкова? Поне много ли е? Нали знаете, че България е там където е била от самото си създаване - Европа! Никой не ходи да учи в рАЗИЯ, но всички отиват в западна Европа! Точка!
88 години СЛАВА
slash1912 написа:"Христо Ботев" побираше 30 000.На този мач има поне 15 000,тоест 4 пъти повече,отколкото на двете трибуни във вторник ;)
НАПОЛОВИНА ПРАЗЕН СТАДИОН :cry:

Потребителски аватар
Devian
Контакти:

Мнениеот Devian » 02 сеп 2014 19:02

В държава,в която българи няма,но живеят русофили,русофоби,турци,цигани,арменци и какви ли не други няма как да не е послушно пуделче на САЩ,Русия,Германия или на който и да е друг :roll:
В БУРГАС СЕ АЗ РОДИХ,
И ТРАДИЦИЯТА ПРОДЪЛЖИХ,
ГРАДА ДА ОБИЧАМ,
В ЧЕРНОМОРЕЦ ДА СЕ ВРИЧАМ!

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 02 сеп 2014 19:07

wannabe написа:Станкооооооо! Колко получаваш за да плюеш толкова? Поне много ли е? Нали знаете, че България е там където е била от самото си създаване - Европа! Никой не ходи да учи в рАЗИЯ, но всички отиват в западна Европа! Точка!

Първо здравей! Нещо се губеше по тъча от известно време ;)
Второ: Тези ,които ни управляваха(и сега и сега ни управляват) ,свалиха с преврат Тодор Живков(познай благодарение на кой/кого, и защо)
Трето: Сега ядеш кюфтета от 100% и ти не знаеш от какво.
Четвърто:Ако искаш ще те запозная поне с 10 човека ,които учат в Петербург и Москва.
Пето:Твоята Европа отива по дяволите! Точка!
Последна промяна от FLANKER на 02 сеп 2014 19:16, променено общо 1 път.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 02 сеп 2014 19:09

urkoto написа:
doktora25 написа:Станко, тези работи, които ги говориш са верни, но много ме съмнява, че тези които трябва ще си отворят очите. Аз лично много бих се радвал ако пуснеш някоя тема, в която да изложиш пътища, виждания за излизане от тези батаци, а не да коментираме доколко дълбоко сме затънали в тях, защото това си го знаем. Например партии, на които имаш доверие, а ако няма такива - какво можем да направим по въпроса (прегледах темата ти доколко всички партии са обвързани, как на практика са еднакви и колко е трудно регистрирането на нови). Също така да посочваш достойни и патриотични българи, които се опитват да се борят с тази система и на които можем да имаме доверие в близко бъдеще. Изобщо всякакви конструктивни идеи, неща които според теб всеки от нас може да направи.

На всичките ти въпроси може да се отговори точно и ясно с две думи: Уреца - Фюрер!

За да си върнем честта като нация :idea:

Вариант си и ти, както и да го погледнем. По много от въпросите и с тебе съм съгласен. Само трябва да предприемеш съответните действия.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Върни се в “Свободна зона”